Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Σάσα Μπάρον Κοέν «τα βάζει» με την FIFA

Ο Σάσα Μπάρον Κοέν «τα βάζει» με την FIFA

Έχει στραφεί κατά της αμερικάνικης κουλτούρας, γνωστών πολιτικών (ανάμεσά τους και ο Ντόναλντ Τραμπ), ενώ έχει βρεθεί στο στόχαστρο ενώσεων ομοφυλοφίλων, ακόμα και των «Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ Άκσα». Αυτή τη φορά, με αφορμή τη νέα του ταινία «Πρακτοράτζα» -στην παρουσίαση της οποίας στο Κανκούν του Μεξικό είχε βρεθεί το in.gr- τα έβαλε με τη FIFA, χαρακτηρίζοντάς την ούτε λίγο, ούτε πολύ «διεθνή εγκληματικό οργανισμό».

Έχει στραφεί κατά της αμερικάνικης κουλτούρας, γνωστών πολιτικών (ανάμεσά τους και ο Ντόναλντ Τραμπ), ενώ έχει βρεθεί στο στόχαστρο ενώσεων ομοφυλοφίλων, ακόμα και των «Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ Άκσα».

Αυτή τη φορά, με αφορμή τη νέα του ταινία «Πρακτοράτζα» τα έβαλε με τη FIFA, χαρακτηρίζοντάς την ούτε λίγο, ούτε πολύ «διεθνή εγκληματικό οργανισμό».

«Θέλω να καλωσορίσω τους δημοσιογράφους από τη Βρετανία, το Μεξικό, την Κίνα και τη Βόρειο Κορέα. Είμαι σίγουρος ότι αυτοί οι τελευταίοι είναι κάπου εδώ».

Κάπως έτσι ξεκινάει ο ηθοποιός Σάσα Μπάρον Κοέν την παρουσίαση της ταινίας του «Πρακτοράτζα» στο Κανκούν του Μεξικό –όπου βρέθηκε πριν από λίγους μήνες το in.gr-, αποδεικνύοντας ότι αρέσκεται στο ανατρεπτικό χιούμορ.

Ο ηθοποιός που έγινε γνωστός για τον ρόλο του Ali G και συνέχισε να… προκαλεί με το Borat και το Bruno –το πρώτο μάλιστα απαγορεύτηκε στον αραβικό κόσμο πλην του Λιβάνου- δεν φοβάται να προκαλέσει την έντονη αντίδραση μεμονωμένων προσώπων που σατιρίζει ή ολόκληρων κοινοτήτων.

Όταν ο Σάσα Μπάρον Κοέν ολοκλήρωσε την κωμωδία του «Ο Δικτάτορας» εμφανίστηκε σε τελετή των Όσκαρ ντυμένος με τη στολή του χαρακτήρα του. Η είσοδος τού απαγορεύτηκε, εκείνος φώναξε «Θάνατος στη Δύση» ενώπιον δημοσιογράφων και πέταξε την «τέφρα» του πρώην ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Ιλ (ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίστηκε), λούζοντας με αυτήν τον δημοσιογράφο Ράιαν Σίκρεστ, στο κόκκινο χαλί.

Αυτή τη φορά στοχεύει σε κάτι πιο… απλό. Σε μία κατασκοπική κωμωδία. Ο Σάσα Μπάρον Κοέν χαρακτήρισε την «Πρακτοράτζα» ως «ταινία δράσης με λίγα αστεία. Μερικά από τα αστεία αυτά είναι αγενή. Σας ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη γι’ αυτό».

Στην ταινία ο ίδιος ερμηνεύει τον Νόμπι, ενώ συμπρωταγωνιστής του είναι ο Μαρκ Στρονγκ που ερμηνεύει τον αδελφό του, μυστικό πράκτορα.

«Ο χαρακτήρας μου είναι χούλιγκαν που προσπαθεί να σταματήσει μια επίθεση στη διάρκεια του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου από έναν διεθνή εγκληματικό οργανισμό. Όχι τη FIFA» λέει ο Σάσα Μπάρον Κοέν προκαλώντας το γέλιο των παρευρισκομένων.

«Στην πραγματικότητα, η FIFA δεν μας επέτρεψε να χρησιμοποιήσουμε το logo της, φοβούμενη μήπως την θεωρήσουν ανυπόληπτη. Φαίνεται πώς είχαν φροντίσει ήδη οι ίδιοι γι’ αυτό» σημειώνει.

* Η ταινία «Πρακτοράτζα» θα προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου σε διανομή Feelgood.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024