Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τη «Μαύρη Βίβλο» της κυβέρνησης στην Υγεία παρουσίασε η ΝΔ

Τη «Μαύρη Βίβλο» της κυβέρνησης στην Υγεία παρουσίασε η ΝΔ

Ένα ογκωδέστατο βιβλίο με τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Υγεία που όμως δεν τηρήθηκαν -όπως αναφέρει η ΝΔ- παρουσίασε ο αντιπρόεδρος του κόμματος και πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσία των αρμόδιων τομεαρχών. 

Ένα ογκωδέστατο βιβλίο με τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Υγεία που όμως δεν τηρήθηκαν -όπως αναφέρει η ΝΔ- παρουσίασε ο αντιπρόεδρος του κόμματος και πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσία των αρμόδιων τομεαρχών.

«Με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο έχουν καταρριφθεί οι μύθοι της ανάλγητης ΝΔ και της κοινωνικής ευαισθησίας του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει διάσταση προεκλογικού λόγου από μετεκλογικά έργα» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, κάνοντας λόγο για «διαχειριστική ανεπάρκεια» της κυβέρνησης και ιδεοληψίες.

Ο κ. Κέλας κατηγόρησε την κυβέρνηση για προκλητική ανεπάρκεια και αναισθησία και για καθυστέρηση στις προσλήψεις για τις ΜΕΘ, τη στιγμή μάλιστα που η γρίπη μετράει 94 νεκρούς και 112 βρίσκονται διασωληνωμένοι, ενώ καθημερινά 50 διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους. Η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε εν λειτουργία 400 κλίνες και αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτά 320 κρεβάτια. «Υπομονή και ο Θεός να βάλει το χέρι του», είπε ο κ. Κέλας, αφού η κορύφωση της γρίπης αναμένεται τέλος του μήνα.

Οι ομιλητές ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν την τροπολογία για την υγειονομική περίθαλψη των ανασφάλιστων.

Όπως είπαν αυτό ήδη ισχύει από την προηγούμενη κυβέρνηση, και το νέο που έρχεται είναι η υγειονομική κάλυψη των μεταναστών χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, με ανυπολόγιστο κόστος, ενώ ανοίγει κερκόπορτα σε γείτονες να έρχονται στην Ελλάδα και να υποβάλλονται σε πανάκριβες θεραπείες εντελώς δωρεάν, όπως γινόταν τη δεκαετία του 1990, «φορτώνοντας» το κόστος στο Σύστημα Υγείας και κατ’ επέκταση στους φορολογουμένους πολίτες.

«Δεν υπάρχει σε καμιά χώρα του κόσμου παρόμοια νομοθεσία για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε μη νόμιμα ευρισκόμενους μετανάστες» σημείωσαν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης:

  • Υπόσχονταν προσλήψεις: οι 7.000 προσλήψεις για το ΕΣΥ που ευαγγελίζονταν προεκλογικά εξαντλήθηκαν πολύ γρήγορα στις προσλήψεις για την ΕΡΤ και τις καθαρίστριες, με αποτέλεσμα τα Νοσοκομεία να κοντεύουν να κλείσουν -ούτε καν τις εξασφαλισμένες προσλήψεις δεν υλοποίησαν.
  • Υπόσχονταν ότι θα αναδιοργανώσουν την κάλυψη των ανασφαλίστων: καμία περαιτέρω μέριμνα δεν ελήφθη για τους ανασφάλιστους, αφού η κυβέρνηση της ΝΔ είχε διασφαλίσει με τις δυο σχετικές υπουργικές αποφάσεις την καθολική σχεδόν κάλυψη των αναγκών τους σε υπηρεσίες υγείας.
  • Υπόσχονταν αύξηση χρηματοδότησης στα Νοσοκομεία: μειώθηκε κατά 260 εκατ. ευρώ σε ένα χρόνο, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Νοσοκομείων προς τους προμηθευτές έχουν πολλαπλασιαστεί (1,3 δισ. ευρώ), το υγειονομικό υλικό και τα αναλώσιμα είναι εξαφανισμένα είδη που τα φέρνουν ασθενείς από το σπίτι, ενώ οι ασθενείς με HIV, οι καρκινοπαθείς, οι αιμορροφιλικοί και άλλες ευπαθείς ομάδες βρέθηκαν χωρίς φάρμακα.
  • Υπόσχονταν ότι θα αναδιοργανώσουν τον ΕΟΠΥΥ: οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τις ιδιωτικές κλινικές, τις φαρμακευτικές εταιρίες, τα διαγνωστικά κέντρα, τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς, φυσικοθεραπευτές κ.λπ., έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και έφτασαν τα 1,8 δισ. ευρώ.
  • Υπόσχονταν ότι θα ενισχύσουν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: μετακινούν τους Γενικούς Γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας που ερημώνουν στα Νοσοκομεία, ενώ πολλά Κέντρα Υγείας δεν έχουν ούτε καν πετρέλαιο θέρμανσης και ζητιανεύουν μέχρι το μελάνι και το χαρτί για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση
  • Υπόσχονταν αξιοκρατία: μετά το πογκρόμ κατά των Διοικητών, τα Νοσοκομεία είναι ακέφαλα.
  • Υπόσχονταν ορθολογικοποίηση της φαρμακευτικής δαπάνης και στήριξη της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας: το clawback έφτασε το 2015 στο δυσθεώρητο 20% επί της συνολικής εξωνοσοκομειακής δαπάνης και εφάρμοσαν clawback στη νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη, το οποίο θα δυσχεράνει την πρόσβαση των ασθενών σε φάρμακα στα νοσοκομεία. Επιτίθεται η Κυβέρνηση στην Ελληνική φαρμακοβιομηχανία, μειώνοντας τις τιμές σε φθηνά και αποτελεσματικά φάρμακα.
  • Υπόσχονταν ότι θα ολοκληρώσουν την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση: δεν έπραξαν το παραμικρό.
  • Υπόσχονταν τα πάντα: δεν νομοθέτησαν τίποτα στην υγεία, για έναν ολόκληρο χρόνο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024