Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι αγρότες μαρσάρουν για συγκεντρώσεις και μπλόκα

Οι αγρότες μαρσάρουν για συγκεντρώσεις και μπλόκα

Αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλη την Ελλάδα ετοιμάζονται να βγουν με τα τρακτέρ στους δρόμους σήμερα, Τετάρτη, διαμαρτυρόμενοι για τα προωθούμενα μέτρα στο ασφαλιστικό και το φορολογικό.
Εκατοντάδες τρακτέρ έχουν ήδη παραταχθεί στον Προμαχώνα, κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Σε ποια σημεία θα στήσουν τα μπλόκα τους οι αγρότες.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλη την Ελλάδα ετοιμάζονται να βγουν με τα τρακτέρ στους δρόμους σήμερα, Τετάρτη, διαμαρτυρόμενοι για τα προωθούμενα μέτρα στο ασφαλιστικό και το φορολογικό. Ήδη κάποιοι έχουν αποφασίσει να στήσουν μπλόκα.

«Και με δέκα μέτρα χιόνι η κινητοποίηση θα γίνει και τα μπλόκα που θα στηθούν θα μείνουν στη θέση τους για όσο καιρό χρειαστεί» είπαν αγρότες στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων αποφάσισε δυναμικές κινητοποιήσεις για τις 20 Ιανουαρίου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 28 Ιανουαρίου, οπότε εγκαινιάζεται η Agrotica, και στη συνέχεια κάθοδο στην Αθήνα.

Οι αγρότες της Λάρισσας προγραμματίζουν μπλόκο στα Τέμπτη από σήμερα, Τετάρτη.

Κινητοποιήσεις έχουν προγραμματίσει και οι αγρότες της Αχαΐας και της Ηλείας, οι οποίοι θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους σε τρία σημεία της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου.

Μπλόκο στην είσοδο του Κουτσοποδίου Αργολίδας
, στον σταθμό του τρένου, αποφάσισαν να στήσουν οι αγρότες της Αργολίδας, από τα ανεξάρτητα μπλόκα Πελοποννήσου.

Στο νομό Ροδόπης, τα τρακτέρ αναμένεται να παραταχθούν αρχικά στο ύψος του 5ου χιλιομέτρου Κομοτηνής-Ξάνθης και τις βραδινές ώρες της Τρίτης θα κατευθυνθούν στο κέντρο της Κομοτηνής, όπου και θα καταλάβουν θέσεις στον πεζόδρομο της κεντρικής πλατείας. Εκεί θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι σήμερα, Τετάρτη, οπότε αναμένεται η άφιξη στην Κομοτηνή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ήδη από την Παρασκευή, περισσότερα από 700 τρακτέρ βρίσκονται συγκεντρωμένα στο τελωνείο Προμαχώνα, στα σύνορα με τη Βουλγαρία. «Δεν προτιθέμεθα να κλείσουμε τα σύνορα και να δημιουργήσουμε προβλήματα στους οδηγούς» δήλωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής Παύλος Αραμπατζής. Οι αγρότες απλά θα μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια στους οδηγούς, είπε.

Οι προσκείμενοι στην Πρωτοβουλία Αγροτών, η οποία αριθμεί 62 συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, συνεδριάζει το βράδυ της Τετάρτης προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την κινητοποίηση.

«Είναι περισσότερο από σίγουρο ότι θα βγούμε στους δρόμους και εμείς, απλώς μένει να ξεκαθαρίσουμε εάν αυτό θα γίνει στις 20 Ιανουαρίου ή λίγο αργότερα, αλλά και να οριστικοποιηθεί η ακριβής τοποθεσία όπου θα στηθούν τα τρακτέρ μας» δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι το «μπλόκο στην Κουλούρα θα στηθεί».

Σε κοινή γραμμή με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων βρίσκονται η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Κρήτης, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κτηνοτρόφων, η Πανελλήνια Ένωση Παράκτιων Αλιευτικών Σκαφών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λαϊκών Αγορών, οι Σύλλογοι Νέων Αγροτών, οι Επιτροπές Αγώνα (συνεταιριστές), η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Ελλάδας και ανεξάρτητοι σύλλογοι από όλη την Ελλάδα. Στον «χορό» των κινητοποιήσεων έχουν, ήδη, εισέλθει αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα Γιαννιτσά Πέλλας, την Πιερία, αλλά και τον νομό Χαλκιδικής, ενώ αυτοί της ανατολικής Θεσσαλονίκης τηρούν στάση αναμονής, έχοντας, ωστόσο, προλειάνει το έδαφος, όπως δήλωσε ο αγροσυνδικαλιστής, Αργύρης Μαρίσιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στον νομό Σερρών, εκτός από τα τρακτέρ που έχουν «κατασκηνώσει» στον Προμαχώνα, περισσότερα από 70 τρακτέρ βρίσκονται παρατεταγμένα στο 7ο χλμ Αμφίπολης-Δράμας, 26 στη Μαυροθάλασσα, 35 στο Ροδολίβους, πέντε στην Ευκαρπία, πέντε στη Νέα Ζίχνη, οκτώ στα Ίβηρα, 21 στο Αιγίνιο Πιερίας, συνολικά 15 στις δύο εισόδους στον νομό Κιλκίς, 24 στην Παλαιά Πέλλα, 100 στον Πλατανότοπο Γιαννιτσών και άλλα 13 στον Μηλότοπο της περιοχής, ενώ στον νομό Ημαθίας βρίσκονται δύο στην Αλεξάνδρεια, 17 στην Καβάσιλα, 14 στην Κυψέλη, 12 στο Νησί και οκτώ στα Τρίκαλα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024