Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αστυνομική επιχείρηση στο σπίτι του φερόμενου ως δημιουργού του bitcoin

Αστυνομική επιχείρηση στο σπίτι του φερόμενου ως δημιουργού του bitcoin

Η αυστραλιανή αστυνομία ερευνά το σπίτι στο Σίδνεϊ όπου διέμενε τον τελευταίο χρόνο ο 44χρονος Αυστραλός, ακαδημαϊκός και επιχειρηματίας, Craig Steven Wright και η οικογένειά του. Η επίσκεψη των αστυνομικών αποδόθηκε άτυπα σε φορολογικούς ελέγχους, εντούτοις ο Wright ήταν το πρόσωπο που την προηγούμενη μόλις ημέρα έγινε πρωτοσέλιδο από το περιοδικό Wired ως ο άγνωστος Satoshi Nakamoto, ο δημιουργός του εναλλακτικού κρυπτονομίσματος, Bitcoin.

Η αυστραλιανή αστυνομία ερευνά το σπίτι στο Σίδνεϊ όπου διέμενε τον τελευταίο χρόνο ο 44χρονος Αυστραλός, ακαδημαϊκός και επιχειρηματίας, Craig Steven Wright και η οικογένειά του. Η επίσκεψη των αστυνομικών αποδόθηκε άτυπα σε φορολογικούς ελέγχους, εντούτοις ο Wright ήταν το πρόσωπο που την προηγούμενη μόλις ημέρα έγινε πρωτοσέλιδο από το περιοδικό Wired ως ο άγνωστος Satoshi Nakamoto, ο δημιουργός του εναλλακτικού κρυπτονομίσματος, Bitcoin. Πάντως, οι γείτονες αναφέρουν στο πρακτορείο Reuters πως «ο Wright έχει να φανεί μια βδομάδα», ενώ ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δηλώνει πως θα έφευγε οριστικά από το ενοικιαζόμενο σπίτι στις 22 Δεκεμβρίου 20015 με προορισμό τη Μεγάλη Βρετανία.

Προσπάθειες να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του δημιουργού του Bitcoin έχουν γίνει δημοσιογραφικά και στο παρελθόν (το Newsweek έδειχνε τον Μάρτιο του 2014 τον Ιάπωνα Dorian S. Nakamoto, ο οποίος δήλωσε πως δεν ξέρει καν τι είναι «ψηφιακό νόμισμα»), ωστόσο έπεσαν στο κενό λόγω ελλιπούς τεκμηρίωσης. Από την άλλη, το Wired αναφέρεται σε έγγραφα, συνομιλίες και ημερομηνίες που ταιριάζουν καλύτερα, ομολογουμένως όμως όχι με σιγουριά, στον Wright.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι επιχείρηση της αστυνομίας βρισκόταν την ίδια ώρα σε εξέλιξη σε άλλη περιοχή του Σίδνεϊ, στην έδρα των εταιρειών του Wright, DeMorgan Ltd και Panopticrypt Pty Ltd.

Η αυστραλιανή αστυνομία αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα που έφεραν τον Wright να βρίσκεται πίσω από την ιδέα του νομίσματος χωρίς τον κεντρικό έλεγχο των τραπεζών ή την ύπαρξη ισοδύναμης αξίας σε χρυσό, το λογισμικό και την λειτουργία του bitcoin. Όμως, επισήμως διέψευσε ότι οι αστυνομικές επιχειρήσεις σχετίζονται με τα δημοσιεύματα της προηγούμενης ημέρας.

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024