Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι νεαροί πρωταγωνιστές της ταινίας «Ανατριχίλες» συστήνονται στο in.gr

Οι νεαροί πρωταγωνιστές της ταινίας «Ανατριχίλες» συστήνονται στο in.gr

Οντέγια Ρας, Ράιαν Λι, Ντίλαν Μινέτε. Μπορεί να είναι μόλις 18 ετών αλλά μετρούν αρκετά χρόνια στον κόσμο του θεάματος. Το in.gr συνάντησε στο Κανκούν του Μεξικό τους τρεις πρωταγωνιστές της ταινίας «Ανατριχίλες» -η οποία βασίζεται στη διάσημη σειρά βιβλίων του Ρ.Λ.Στάιν- και τους ζήτησε να συστηθούν.

Οντέγια Ρας, Ράιαν Λι, Ντίλαν Μινέτε. Μπορεί να είναι μόλις 18 ετών αλλά μετρούν αρκετά χρόνια στον κόσμο του θεάματος. Το in.gr συνάντησε στο Κανκούν του Μεξικό τους τρεις πρωταγωνιστές της ταινίας «Ανατριχίλες» -η οποία βασίζεται στη διάσημη σειρά βιβλίων του Ρ.Λ.Στάιν- και τους ζήτησε να συστηθούν.

Η Οντέγια γεννήθηκε το 1997 στη Χάιφα του Ισραήλ. Έχει έξι αδελφούς, δύο μεγαλύτερους και τέσσερις μικρότερους. Η οικογένειά της μετακόμισε στις ΗΠΑ όταν η Οντέγια ήταν εννέα χρονών και δύο χρόνια αργότερα το κορίτσι αποφάσισε να γίνει ηθοποιός. Ακολούθησαν συμμετοχές σε σειρές και ταινίες, ανάμεσά τους στον Φύλακα της Μνήμης (The Giver) με τον Τζεφ Μπρίτζες και τη Μέριλ Στριπ.

Πώς αποφάσισε, όμως, να γίνει ηθοποιός; «Έχω τέσσερις μικρότερους αδελφούς -δύο σετ διδύμων με έναν χρόνο διαφορά– οπότε όταν ήμουν μικρή, είχαμε 4 μωρά στο σπίτι» λέει η Οντέγια. «Η μαμά μου μου ζητούσε να τη βοηθήσω, να τους διασκεδάσω και εγώ τους έβαζα να κάτσουν στα σκαλιά και έκανα ότι έκανε η δασκάλα μου στο σχολείο. Υποδυόμουν τη δασκάλα ή τις πριγκίπισσες που έβλεπα στις ταινίες. Αργότερα, όταν μεγάλωσαν, ανεβάζαμε θεατρικές παραστάσεις στο σπίτι».

Την πρώτη της ταινία την έκανε στα 14 «Ήμουν μικρή, αλλά όχι τόσο μικρή, όπως άλλοι που το κάνουν όλοι τους τη ζωή» λέει η Οντέγια.

Για τον Ράιαν Λι, η συμμετοχή του σε ταινίες ήταν περισσότερο θέμα τύχης. Ο 18χρονος ηθοποιός ο οποίος έχει παίξει σε ταινίες όπως τα Super 8 (2011) και This is 40 (2012), λέει: «Ζούσα στο Όστιν του Τέξας και κάποιος είπε στη μαμά μου ότι πρέπει να κάνω μαθήματα υποκριτικής. Εκείνη με ρώτησε εάν ήθελα να το κάνω και εγώ είπα ότι θα το δοκιμάσω. Μου έτυχε να βρεθώ μπροστά σε κάτι που πραγματικά αγάπησα. Στην κατασκήνωση γνώριζα μία ατζέντη και εκείνη ξεκίνησε να με στέλνει σε οντισιόν».

Από μία τέτοια οντισιόν προέκυψε η συμμετοχή του στο Super 8 του Τζ.Τζ.Αμπραμς. «Ήταν σαν όνειρο. Πήγα αεροπορικώς στο Λος Αντζελες και η οικογένειά μου χρειάστηκε να πληρώσει το εισιτήριο –τότε για μας αυτά τα χρήματα ήταν πολλά. Αλλά τελικά τα κατάφερα» λέει.

Ο Ντίλαν Μινέτε έχει πολύ μεγαλύτερη εμπειρία στον κόσμο του θεάματος. «Οι γονείς μου ήξεραν ότι μου άρεσε να στήνομαι μπροστά σε μία κάμερα και μετά να χαζεύω τον εαυτό μου στην οθόνη» λέει. «Όταν ήμουν έξι ετών η μητέρα μου με ρώτησε εάν ήθελα να περάσω από οντισιόν και εγώ ήθελα. Ένας ατζέντης από το Σικάγο με ανακάλυψε και αρχικά έπαιξα σε διαφημίσεις. Στα 8 μου πήγα στο Λος Άντζελες για να περάσω από οντισιόν και πήρα ρόλους γκεστ σταρ. Ξεκίνησα έτσι να δουλεύω. Εάν δεν είχα βρει δουλειά, πιθανότατα θα γύριζα πίσω στην Ιντιάνα, οπότε χαίρομαι που έγινε έτσι. Δέκα χρόνια αργότερα, εξακολουθώ και κάνω αυτή τη δουλειά».

Ο Ντίλαν έχει παίξει σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές όπως τα Scandal, Agents of S.H.I.E.L.D, Saving Grace και Lost (έπαιζε τον γιο του Τζακ), αλλά και σε ταινίες (Η Κακή Μέρα από το Πρωί Φαίνεται, Prisoners, καθώς και στο αμερικάνικο ριμέικ του Άσε το Κακό Να Μπει.

«Το να μεγαλώνω μπροστά στις κάμερες με έκανε να ωριμάσω πολύ πιο γρήγορα από ότι εάν δεν ήμουν ηθοποιός. Στα 8 σου εργάζεσαι με ενηλίκους και είσαι μαζί με ενηλίκους όλη την ώρα. Έμαθα τρόπους κοινωνικής συμπεριφοράς. Με βοήθησε να ωριμάσω τη σωστή στιγμή» λέει.

Η Οντέγια μόλις αποφοίτησε από το σχολείο και δηλώνει ότι η ζωή της είναι αρκετά φυσιολογική. «Φέτος προσπαθούσα να πηγαίνω στα μαθήματα, να βγαίνω με τους φίλους μου. Μερικά παιδιά-ηθοποιοί ακούγονται σαν να είναι 40 χρονών, όχι παιδιά. Είναι λες και δεν ξέρουν πώς να συμπεριφέρονται σε άλλα παιδιά. Αυτό δεν είναι η ζωή. Η καρδιά σου ραγίζει, κάνεις λάθη, θα υπάρξουν άνθρωποι που θα είναι κακοί μαζί σου. Πρέπει να τα περάσεις αυτά τα πράγματα. Εάν τους κάνουν συνέχεια κοπλιμέντα, τότε δεν ξέρω πώς θα είναι όταν μεγαλώσουν» σημειώνει.

«Στην Αμερική, το να γίνεις 18 δεν είναι και τόσο μεγάλο πράγμα. Μπορείς να ψηφίσεις» προσθέτει η Οντέγια. «Αυτό που θα αλλάξει σίγουρα είναι οι συνθήκες της δουλειάς μου. Μέχρι σήμερα ταξίδευα για τα γυρίσματα με τη μαμά μου και τον μπαμπά μου, τώρα θα ταξιδεύω μόνη μου».

«Οι γονείς μου με στηρίζουν πολύ. Τουλάχιστον ένας από τους δύο είναι μαζί μου στο σετ όλη μέρα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Είναι πολύ δύσκολο. Νομίζω ότι πλέον θα αισθανθούν όπως οι γονείς που στέλνουν το παιδί τους στο κολέγιο. Είναι κάθε μέρα μαζί μου και τώρα πρέπει να με στείλουν να κάνω καινούρια πράγματα. Ίσως εγώ να φοβάμαι περισσότερο, γιατί έχω συνηθίσει να γυρίζω και να βλέπω τη μαμά μου στο σετ» λέει.

Και οι τρεις ηθοποιοί ζουν στο Λος Άντζελες. Ο Ντίλαν Μινέτε, που έχει γυρίσει αρκετές τηλεοπτικές σειρές, λέει ότι η εμπειρία είναι απίστευτη αλλά δεν ξέρει εάν θα το ξανάκανε γιατί είναι «σπιτόγατος». «Όταν γυρίζεις μία σειρά φεύγεις από το σπίτι σου για πέντε ή έξι μήνες. Καταλήγεις να ζεις σε δύο μέρη ταυτόχρονα. Δεν νομίζω ότι θα ξανακάνω τηλεοπτική σειρά, τουλάχιστον όχι εάν δεν είναι στο Λος Άντζελες. Και ξέρω ότι στο Λος Άντζελες δεν γυρίζονται πλέον σειρές» λέει.

«Στο Λος Άντζελες όλοι είναι ηθοποιοί» σημειώνει η Οντέγια. «Όλοι έχουν κάνει ένα διαφημιστικό για πάνες ή έχουν περάσει από οντισιόν για κάτι, ο πατέρας κάποιου φτιάχνει αντικείμενα για ταινίες, ο πατέρας ενός άλλου είναι σκηνοθέτης» λέει. «Είναι φυσιολογικό, αλλά οι άνθρωποι στο Λος Αντζελες σε στηρίζουν πολύ όταν παίρνεις μια δουλειά γιατί ξέρουν πόσο μεγάλος είναι ο ανταγωνισμός. Στο Νιου Τζέρσι όπου έζησα κάποια χρόνια, όλοι εντυπωσιάζονται όταν παίζεις σε μια σειρά» προσθέτει.

Δηλώνει ότι θα της άρεσε να παίξει σε μία μίνι τηλεοπτική σειρά, αντί για μία τηλεοπτική σειρά μεγάλης διάρκειας. «Δεν θα ήθελα να παίζω τον ίδιο χαρακτήρα για πολλά χρόνια, νομίζω ότι θα γίνω τεμπέλα και θα θεωρώ ότι γνωρίζω πολύ καλά τον χαρακτήρα και δεν θα προσπαθώ πολύ. Ανησυχώ ότι θα αισθανθώ υπερβολικά άνετα» λέει.

Η Οντέγια θαυμάζει την Κέιτ Μπλάνσετ, την Τζόντι Φόστερ, την Τζούλια Ρόμπερτς και τη Χίλαρι Σουόνκ. «Μου αρέσει να κάνω ταινίες με ιστορίες που με κάνουν να παθιάζομαι. Και να δουλεύω με καλούς σκηνοθέτες. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα» σημειώνει.

Θα ήθελε να παίξει και σε μία ταινία δράσης. «Εμφανίζομαι στο Hunter’s Prayer με τον Σαμ Γουόρδινγκτον, μία ταινία με πολύ ρεαλιστική δράση. Θα ήθελα να κάνω την γυναικεία εκδοχή αυτού του πράγματος. Θα σύστηνα σε κάθε ηθοποιό να συνεργαστεί με τον Σαμ Γουόρδιντκον. Είναι τόσο ειλικρινής και αφοσιωμένος. Ενδιαφέρεται για την ιστορία και για εμένα, με προστάτευε» λέει.

Από την πλευρά του, ο Ράιαν Λι τονίζει ότι θαυμάζει οτιδήποτε έχει κάνει ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

«Εγώ έχω ήδη παίξει σε μία ταινία με έναν ηθοποιό που θαυμάζω πολύ και θα ήθελα να ακολουθήσω τα βήματά του» λέει ο Ντίλαν Μινέτε. «Έχω παίξει στο Prisoners με τον Τζέικ Τζίλενχαλ και είναι τόσο καλός ηθοποιός, τόσο cool, τόσο χαλαρός. Νομίζω ότι εάν συνεχίσω την καριέρα του ηθοποιού, θα ήθελα να το κάνω με τον τρόπο που το κάνει αυτός» προσθέτει.

Ωστόσο, η υποκριτική δεν είναι η μόνη μεγάλη αγάπη του Ντίλαν. «Λατρεύω τη μουσική και είμαι σε ένα συγκρότημα που λέγεται The Narwhals -είναι αδύνατο να το θυμάστε. Αισθάνομαι ότι εάν θέλουμε να πετύχει το συγκρότημα, τότε θα χρειαστεί να του αφιερώσω πολύ χρόνο. Ποιος ξέρει πότε θα γίνει αυτό; Μέχρι τότε πρέπει να συνεχίσω με την υποκριτική. Όχι ότι δεν μου αρέσει, αλλά το έχω και ανάγκη. Προσπαθώ να το απολαύσω όσο διαρκεί» λέει.

Η ομάδα των τριών πρωταγωνιστεί στις Ανατριχίλες, μεταφορά της γνωστής σειράς βιβλίων με τρομακτικές ιστορίες. Η Οντέγια ερμηνεύει την κόρη του Ρ.Λ.Στάιν (Τζακ Μπλακ), ο Ντίλαν τον Ζακ, καινούριο γείτονα του μυστηριώδους συγγραφέα, ενώ ο Ράιαν ερμηνεύει έναν συμμαθητή του Ζακ.

«Από τον Τζακ Μπλακ έμαθα τρόπους να προσεγγίζεις τη ζωή. Είναι πολύ ελεύθερος και διασκεδαστικός και αστείος» λέει η Οντέγια. «Δεν παίρνει τα πράγματα πολύ στα σοβαρά. Νομίζω ότι αυτός είναι ένας καλός τρόπος να αντιμετωπίζεις τη ζωή και σίγουρα διευκόλυνε τη δουλειά μας στα γυρίσματα. Εσύ ανησυχείς πολύ μήπως κάνεις κάτι λάθος στα γυρίσματα και αυτός απλά γελά.Αυτό σε κάνει λιγότερο νευρικό. Είναι απρόβλεπτος. Δεν έχεις ιδέα τι θα βγει από το στόμα του το επόμενο λεπτό».

«Εγώ δεν θα έλεγα ότι ο Τζακ μάς έδωσε συμβουλές, αλλά ήταν αρκετό και μόνο που τον βλέπαμε να δουλεύει» σημειώνει ο Ράιαν. «Είναι τόσο φιλικός με όλους και τόσο επαγγελματίας. Κάναμε παρέα μαζί του, καθόμασταν στο τρέιλερ του στα διαλείμματα των γυρισμάτων, είδαμε αγώνες ΝΒΑ, παίξαμε κιθάρα. Είναι σπουδαίος τύπος. Μου έκανε εντύπωση που τον γνώρισα. Είναι ο Τζακ Μπλακ! Αλλά είναι απόλυτα φυσιολογικός» προσθέτει.

Στην ταινία, τα τέρατα από τα βιβλία του Ρ.Λ.Στάιν ζωντανεύουν και απειλούν μία ολόκληρη πόλη. Τα τρία παιδιά μαζί με τον Ρ.Λ.Στάιν θα κληθούν να σώσουν την κατάσταση. Ποιο είναι γι’ αυτούς το πιο τρομακτικό τέρας της ταινίας;

«Εγώ θυμάμαι τον κλόουν. Ο τύπος έμενε συνέχεια στο πετσί του ρόλου του. Καθόταν σε μία γωνία, με το κοστούμι του κλόουν και μας κοιτούσε περίεργα. Στην ταινία βλέπουμε μεγάλα κοράκια, μούμιες, βαμπίρ, υπάρχουν πολλά τέρατα που τα παίζουν ηθοποιοί, όπως τα γκουλ από το νεκροταφείο (σ.σ. μοιάζουν με ζόμπι). Πραγματικά νομίζω ότι ήταν ηθοποιοί που τους πήραν από το Walking Dead» λέει ο Ντίλαν.

«Ναι, τους παίρνουν από μία σχολή. Δουλεύουμε με τους καλύτερους» προσθέτει γελώντας ο Ράιαν.

«Εγώ φοβήθηκα πολύ με τα γκουλ» λέει η Οντέγια. «Ήταν πολύ καλοί. Δεν περίμενα ότι θα σηκωθούν από το χώμα και θα αρχίσουν να μας κυνηγούν, αν και ο Ρομπ (σ.σ. Λέτερμαν, ο σκηνοθέτης) μάς είχε προειδοποιήσει. Ξεκίνησαν να σηκώνονται σιγά-σιγά και να μας κοιτάζουν με παράξενο τρόπο, ξαφνιάζοντάς με. Τρομοκρατήθηκα. Ήταν πολύ πιστευτοί».

Η Οντέγια λέει ότι δεν της αρέσουν οι τρομακτικές ιστορίες. «Τρομάζω πολύ εύκολα. Αλλά μου αρέσουν οι συναρπαστικές ιστορίες. Αυτή η ιστορία είναι συναρπαστική, δεν ξέρεις τι θα συμβεί στη συνέχεια» σημειώνει.

Ο Ράιαν λέει ότι ο μεγαλύτερός του φόβος είναι τα φαντάσματα. «Δεν τα πιστεύω, δεν έχω συναντήσει ποτέ κανένα, αλλά εάν ποτέ συναντούσα, τότε νομίζω ότι εγώ θα έμοιαζα με φάντασμα» λέει.

Όσο για τον Ντίλαν; «Φοβάμαι τις αράχνες, το να αποτύχω…»

«Να αποτύχεις; Αλήθεια;» τον διακόπτει ο Ράιαν.

«Ας μη το συζητήσουμε…» απαντά ο Ντίλαν αστειευόμενος.

* Η ταινία «Ανατριχίλες» θα προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, σε διανομή Feelgood.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024