Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα ειδοποιείτε τους φίλους σας στο Facebook ότι είστε καλά

Πώς θα ειδοποιείτε τους φίλους σας στο Facebook ότι είστε καλά

Ο έλεγχος ασφάλειας του Facebook ενεργοποιείται όταν η υπηρεσία διακρίνει ότι το εκάστοτε μέλος του βρίσκεται κοντά στο επίμαχο σημείο -εάν η Τοποθεσία αναφέρεται στο προφίλ του χρήστη, στις περιοχές που αναφέρονται αυτόματα όταν χρησιμοποιεί την λειτουργία Nearby Friends ή την πόλη από την οποία εμφανίζεται ότι έχει πρόσβαση (από πού συνδέεστε). Προφανής προϋπόθεση, η σύνδεση στο Ίντερνετ.

Ο έλεγχος ασφάλειας του Facebook ενεργοποιείται όταν η υπηρεσία διακρίνει ότι το εκάστοτε μέλος του βρίσκεται κοντά σε σημείο όπου συνέβη κάποια φυσική καταστροφή ή, μαζική επίθεση («ανθρώπινες καταστροφές»).

Εάν η επίμαχη Τοποθεσία αναφέρεται στο προφίλ του χρήστη ή, στις περιοχές που προστέθηκαν αυτόματα όταν χρησιμοποίησε την υπηρεσία εντοπισμού φίλων που κινούνται τριγύρω ή, η πόλη που συνέβη το γεγονός είναι αυτή από την οποία συνδέεται (από πού συνδέεστε), τότε διενεργείται ο Έλεγχος Ασφάλειας.

Το Facebook ενεργοποίησε την υπηρεσία πρώτη φορά στις φονικές επιθέσεις στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015 και τον Μάρτιο του 2016, μετά τις επιθέσεις στο Βέλγιο. Όμως, οι επικοινωνίες στις Βρυξέλλες μετά τις αιματηρές επιθέσεις πραγματοποιούνται με δυσκολία, ενώ οι αρχές απηύθυναν έκκληση να μην χρησιμοποιούνται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Προφανής προϋπόθεση όμως για το Safety Check αποτελεί η σύνδεση στο Ίντερνετ.

Εάν ο χρήστης λάβει ειδοποίηση που του ζητά να δηλώσει εάν είναι ασφαλής, χωρίς ωστόσο να βρίσκεται στην περιοχή, μπορεί να το δηλώσει.

Διαφορετικά, μπορεί να δηλώσει «Είμαι ασφαλής», και αυτόματα οι φίλοι του θα λάβουν την σχετική ενημέρωση.

Οι φίλοι μπορούν να δουν ποιοι φίλοι τους έχουν κάνει δήλωση ότι είναι ασφαλείς. Εάν δεν το έχουν κάνει, αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως το αντίθετο, καθώς μπορεί να μην έχουν πρόσβαση στο δίκτυο.

Απαντήσεις σε συνήθη ερωτήματα για τον Έλεγχο Ασφάλειας του Facebook δημοσιεύονται στη διεύθυνση https://www.facebook.com/help/695378390556779/

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024