Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ν.Φίλης: Εθνικός κοινωνικός διάλογος για την Παιδεία

Ν.Φίλης: Εθνικός κοινωνικός διάλογος για την Παιδεία

Εθνικό κοινωνικό διάλογο για την παιδεία, αξιοποίηση των διεθνών προτύπων και στήριξη των νέων πτυχιούχων, υποσχέθηκε ο νέος υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης, παραλαμβάνοντας σήμερα το χαρτοφυλάκιό του από την υπηρεσιακή υπουργό κυρία Φρόσω Κιάου. Ο κ. Φίλης είπε ότι πρώτος στόχος του είναι να λυθούν όλες οι εκκρεμότητες για να λειτουργήσουν άμεσα ομαλά τα σχολεία της χώρας.

Εθνικό κοινωνικό διάλογο για την παιδεία, αξιοποίηση των διεθνών προτύπων και στήριξη των νέων πτυχιούχων, υποσχέθηκε ο νέος υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης, παραλαμβάνοντας σήμερα το χαρτοφυλάκιό του από την υπηρεσιακή υπουργό, Φρόσω Κιάου.

Ο κ. Φίλης είπε χαρακτηριστικά ότι «συνεχίζουμε το έργο της υπηρεσιακής κυβέρνησης» και πρόσθεσε ότι πρώτος στόχος του είναι να λυθούν όλες οι εκκρεμότητες για να λειτουργήσουν άμεσα ομαλά τα σχολεία της χώρας.

Τόσο ο κ. Φίλης, όσο και η αναπληρώτρια υπουργός κυρία Σία Αναγνωστοπούλου στάθηκαν ιδιαίτερα στον ρόλο και την ανάγκη στήριξης των εκπαιδευτικών, με την δεύτερη να δηλώνει καταχειροκροτούμενη «το ότι τα σχολεία μας δεν αλώθηκαν από την Χρυσή Αυγή το οφείλουμε στους εκπαιδευτικούς μας και τους ευχαριστώ γι αυτό».

Ο κ. Φίλης αλλά και η αναπληρωτής του μίλησαν για ένα αντιρατσιστικό σχολείο ένα σχολείο που θα γίνει «μια μεγάλη αγκαλιά ανάμεσα σε ελληνόπουλα και μετανάστες» όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρώτος.

«Από την υγεία και την παιδεία κρίνεται μια κυβέρνηση» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ερευνάς κ. Κ. Φωτάκης, ενώ ο υφυπουργός Παιδείας πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης είπε ότι δεν θα δηλώσει τίποτα πριν παραγάγει έργο για το οποίο θα μπορέσει στην συνέχεια να μιλήσει.

Στην ομιλία του ο κ. Φίλης τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη για μεγάλες μεταρρυθμίσεις στη χώρα που έχουν καθυστερήσει, έστειλε μήνυμα ισότητας και ίσων ευκαιριών, υποσχέθηκε ότι δεν θα υπάρξουν κομματικές ή άλλες διακρίσεις επί της υπουργίας του και το σχολείο θα «σπάσει τον κύκλο των προκαταλήψεων.

Ζήτησε ευρύτερες συγκλίσεις στην παιδεία και είπε ότι αποτελεί εθνική προτεραιότητα.

«Τα σχολεία άνοιξαν ομαλά» υποστήριξε η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας κυρία Φρόσω Κιάου που πρόσθεσε ότι «το πρόβλημα των κενών στην εκπαίδευση είναι γνωστό» και πρέπει κάποτε να λυθεί οριστικά.

Όπως είπε η κυρία Κιάου το ζήτημα είναι είναι να λειτουργήσει η διοικητική μηχανή του υπουργείου Παιδείας. «Οι αιφνιδιασμοί όσο και να προσδοκούν ένα σοφό όνειρο το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν πρόβλημα».

Μάρνυ Παπαματθαίου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024