Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συζήτηση για τις δημοσκοπήσεις μετά την αποτυχία στις εκλογές

Συζήτηση για τις δημοσκοπήσεις μετά την αποτυχία στις εκλογές

Έπειτα από το θόρυβο που προκάλεσε η αποτυχία των δημοσκόπων να προβλέψουν το εκλογικό αποτέλεσμα, ο Σύλλογος Εταιριών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) οργανώνει ημερίδα τον Οκτώβριο για τη μεθοδολογία των δημοσκοπήσεων. Οι αναποφάσιστοι έπαιξαν κεντρικό ρόλο στη θολή εικόνα πριν από τις εκλογές, δηλώνει ο πρόεδρος της MARC

Έπειτα από το θόρυβο που προκάλεσε η αποτυχία των δημοσκόπων να προβλέψουν το εκλογικό αποτέλεσμα, ο Σύλλογος Εταιριών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) οργανώνει ημερίδα τον Οκτώβριο για τη μεθοδολογία των δημοσκοπήσεων.

Στόχος της ημερίδας, με θέμα «το ρόλο και τις μεθόδους των πολιτικών δημοσκοπήσεων στις δημοκρατικές κοινωνίες», είναι «να διεξαχθεί με νηφαλιότητα, ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος για θέματα μεθοδολογίας και αξιοπιστίας των πολιτικών δημοσκοπήσεων», αναφέρει ο σύλλογος σε ανακοίνωσή του.

Η ημερίδα που θα συνδιοργανωθεί και από το ΕΚΚΕ (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών), θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Η MARC για τους αναποφάσιστους

Μιλώντας στο ΑΠΕ–ΜΠΕ ο πρόεδρος της εταιρείας MARC, Θωμάς Γεράκης, υποστήριξε ότι οι αναποφάσιστοι έπαιξαν βασικό ρόλο στη θολή εικόνα για το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς σχεδόν ολόκληρο το σώμα των αναποφάσιστων έγειρε στην πλευρά του του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γεράκης παραδέχεται πάντως ότι τα εργαλεία μέτρησης των εταιρειών πρέπει να ανανεωθούν, καθώς όπως είπε έχουμε ήδη μπει σε ταραγμένους καιρούς και η μοναδική μονάδα μέτρησης -ο λαός – θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως κινούμενη άμμος.

Ο πρόεδρος της MARC υποστήριξε ότι ο θόρυβος που ξέσπασε στην Ελλάδα για την απόκλιση από το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών είναι υπερβολικός. Πουθενά στον κόσμο δεν έχει γίνει τόσος ντόρος για τα λάθη των εταιρειών δημοσκοπήσεων, είπε.

Στο ερώτημα γιατί πριν τις εκλογές οι περισσότεροι μιλούσαν για ντέρμπι των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, ο κ. Γεράκης έφερε ως παράδειγμα δημοσκόπηση στην εφημερίδα «Αυγή» που έδειχνε ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για να υποστηρίξει ότι δεν υπήρχε σκοπιμότητα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024