Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
[Βίντεο] Τα παιδιά διαδηλώνουν για τα αδέσποτα ζώα

[Βίντεο] Τα παιδιά διαδηλώνουν για τα αδέσποτα ζώα

Λένε πως, το να είσαι γονιός είναι η πιο δύσκολη δουλειά και, επιπλέον, δεν διδάσκεται πουθενά. Τα τελευταία δυο χρόνια όμως, εγώ πηγαίνω σχολείο -στον παιδικό σταθμό Βύρωνα.

Λένε πως, το να είσαι γονιός είναι η πιο δύσκολη δουλειά και, επιπλέον, δεν διδάσκεται πουθενά. Τα τελευταία δυο χρόνια όμως, εγώ πηγαίνω σχολείο -στον παιδικό σταθμό Βύρωνα. Εκεί πέρσι, διδάχτηκα την ιστορία του Βύρωνα, την Ιστορία αλλιώς, κοιτώντας γύρω, αναβιώνοντας τα γεγονότα από παλιές εφημερίδες, ντοκουμέντα, αφηγήσεις και, παλιά παιχνίδια.

Φέτος έμαθα ότι, τουλάχιστον όταν είμαστε παιδιά, αγαπάμε τα αδέσποτα ζώα. Από πέρσι, τα παιδιά του 3ου παιδικού σταθμού είχαν πλησιάσει -με την προσεκτική καθοδήγηση των εθελοντών της SAPT Hellas που υιοθέτησαν αδέσποτα ζώα-, και είχαν χαϊδέψει την, κάποτε μόνη, Ρίκα. Φέτος, στον 2ο Παιδικό Σταθμό, τους έφεραν δύο κουταβάκια που είχαν βρεθεί αβοήθητα μόνα τους, κάπου πεταμένα. Τα περίμεναν τροφή, μωρουδιακές κουβερτούλες και πολλά, πολλά παιδάκια, έτοιμα να τα φροντίσουν.

Ένα πρωινό Σαββάτου σε μια επίσκεψη στο χωριό, τρία παιδιά 10, 6 και 5 ετών έφτιαξαν την φιλοζωική ομάδα παιδιών «ΦΟΚ» και χωρίς δεύτερη σκέψη, βγήκαν στους δρόμους του και κόλλησαν αφίσες-ζωγραφιές για να δουν, και εκεί, αλλιώς τα ζώα που «δεν χρειάζονται». Τα εντόπισαν, τα τάισαν, έπαιξαν μαζί τους «κι ας ξύνονται, κι ας τα λέρωναν». Έπειτα, έφτιαξαν 40 πικέτες διαμαρτυρίας, ζωγραφισμένες με συνθήματα που έμελλε να σηκώσουν στην αυλή του 2ου παιδικού σταθμού Βύρωνα, για να μας ζητήσουν να αγαπήσουμε τα ζώα, όπως τα αγαπούν κι εκείνα. Να μην αδιαφορούμε, να μην τα προσπερνάμε.

Δείτε την ταινιούλα από την πρώτη δράση της φιλοζωικής ομάδας ΦΟΚ και την διαμαρτυρία των παιδιών στον 2ο Παιδικό Σταθμό Βύρωνα για τα αδέσποτα ζώα -η εικόνα είναι σε πολλά σημεία θολωμένη καθώς εμφανίζονται ανήλικα παιδιά.

Όλα αυτά, δεν έγιναν τυχαία. Δεν ήταν η μαμά ή ο μπαμπάς τους που αγαπούσαν τα αδέσποτα -κι εκείνοι αδιαφορούσαν. Είναι τα ίδια τα παιδιά που έχουν κάτι να μας πουν -αρκεί να σκύψουμε λιγάκι. Χρειαζόταν μόνο εκείνο το πρώτο… τικ στο πρώτο ντόμινο, κι αυτό το έκανε η κα Ταξιαρχούλα Παπαϊωάννου, η παιδαγωγός του σταθμού και η πιστή και ακούραστη ομάδα της, που μαζί μίλησαν στα παιδιά του σταθμού για τα ζώα και δεν αρκέστηκαν να τους δείξουν ωραίες εικόνες. Μέσα από εικόνες, πρωτότυπα επιτραπέζια παιχνίδια που δημιούργησαν μόνες τους, ουσιαστικές και εποικοδομητικές συζητήσεις με τα παιδιά, γέμισαν τους τοίχους του σχολείου με την πραγματική εικόνα που έχουμε φτιάξει για τα μοναδικά ζώα της πόλης μας. Κι εκείνα, αποφάσισαν να μας πουν να την αλλάξουμε.

Ας το κάνουμε.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024