Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o

«Κάντε login χωρίς password», λέει η Yahoo

Να μειώσει το άγχος των μελών του από την ενδεχόμενη απώλεια μνήμης κάθε φορά που επιχειρούν να κάνουν login, επιχειρεί το Yahoo. Η «μεγαλύτερη startup του κόσμου» υιοθετεί, ξεκινώντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την πρακτική της παραγωγής κωδικών μιας χρήσης που αποστέλλονται στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη. Μην ξεχάσετε λοιπόν, το smartphone σας την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε το https://login.yahoo.com/

Να μειώσει το άγχος των μελών του από την ενδεχόμενη απώλεια μνήμης κάθε φορά που επιχειρούν να κάνουν login, επιχειρεί το Yahoo. Η «μεγαλύτερη startup του κόσμου» υιοθετεί, ξεκινώντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την πρακτική της παραγωγής κωδικών μιας χρήσης που αποστέλλονται στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη. Μην ξεχάσετε λοιπόν, το smartphone σας την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε το https://login.yahoo.com/.

Συγκεκριμένα, η Yahoo Inc. ανακοίνωσε τα password on-demand (κατά παραγγελία), τα οποία αποστέλλονται υπό μορφή μηνύματος στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη. «Δεν χρειάζεται να απομνημονεύετε δύσκολα password», υποστηρίζει η εταιρεία.

Τα μέλη των υπηρεσιών της Yahoo -αρχικά, μόνο από τις ΗΠΑ- καλούνται να κάνουν login, να ελέγξουν τις πληροφορίες σχετικά με τον λογαριασμό του (με ένα κλικ στο όνομά τους, στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας του Yahoo) και να επιλέξουν Security (Ασφάλεια) για να επιλέξουν τα λεγόμενα “On-demand passwords” (δεν είναι ενεργοποιημένα εκ των προτέρων, απαιτείται η συμφωνία του χρήστη). Έπειτα, καλούνται να εισάγουν τον αριθμό του τηλεφώνου τους για να τους σταλεί ένας κωδικός επιβεβαίωσης του αιτήματος. Στο εξής, ένα password θα αποστέλλεται στο κινητό τους τηλέφωνο όποτε χρειαστεί να κάνουν login.

Σημειώνεται πάντως πως η δυνατότητα αποστολή κωδικού εισόδου σε λογαριασμούς, μεταξύ άλλων, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο κινητό του χρήστη θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ακόμα απόκτημα για τους κλέφτες κινητών τηλεφώνων, αφού αποκτούν πρόσβαση σε «εμπορεύσιμα» προσωπικά δεδομένα. Όπως σημειώνει το techcrunch.com, όποιος λαμβάνει τις ειδοποιήσεις SMS ακόμα και στην οθόνη κλειδώματος, διακινδυνεύει περισσότερο.

Μια άλλη πρακτική που υιοθετεί και η Google είναι o έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων, με την οποία ο χρήστης καλείται να ανακαλέσει και πάλι από την μνήμη του τον κωδικό του και μετά, πρέπει να στραφεί στο κινητό του για να δει και τον κωδικό μιας χρήσης που ανοίγει την πόρτα με ονοματεπώνυμο στις δεκάδες υπηρεσίες της Google.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024