Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παπούλιας προς Παυλόπουλο: Πρώτιστο ζήτημα, η εθνική συνεννόηση

Παπούλιας προς Παυλόπουλο: Πρώτιστο ζήτημα, η εθνική συνεννόηση

Το εγκώμιο του νέου Προέδρου έπλεξε ο Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο. «Αναλαμβάνετε σε μια δύσκολη συγκυρία, τα διακυβεύματα πολλά με πρώτιστο αυτό της εθνικής συνεννόησης» είπε ο κ. Παπούλιας, ενώ ο νέος Πρόεδρος αναφέρθηκε στην ανεργία των νέων και στον αγώνα της Ελλάδας για τις αξίες όλης της Ευρώπης.

Το εγκώμιο του νέου Προέδρου έπλεξε ο Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Αναλαμβάνετε σε μια δύσκολη συγκυρία, τα διακυβεύματα πολλά με πρώτιστο αυτό της εθνικής συνεννόησης» σημείωσε ο κ. Παπούλιας δηλώνοντας βέβαιος ότι ο διάδοχός του θα είναι ένας εξαιρετικός Πρόεδρος.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι ο νέος Πρόεδρος εισέρχεται σε έναν γνώριμο χώρο, δεδομένου ότι υπηρέτησε δύο προκατόχους του, τον Μιχάλη Στασινόπουλο και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

«Αναλαμβάνετε σε μια δύσκολο περίοδο, τα προβλήματα είναι πολλά και τα διακυβεύματα πολλά, πρωτίστως της εθνικής συνεννόησης. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνετε ό,τι μπορείτε να να δημιουργηθεί ένα στέρεο έδαφος εθνικής συμφιλίωσης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπούλας.

Ο κ. Παυλόπουλος αναγνώρισε τον άψογο τρόπο με τον οποίο άσκησε τα καθήκοντά του ο κ. Παπούλιας, ιδίως κατά την τελευταία δύσκολη περίοδο.

Ο νέος Πρόεδρος ανέφερε ότι «οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε να βγει ο τόπος από τη βαριά κρίση», «να καταπολεμήσουμε τις δύο μάστιγες, τη φτώχεια και την ανεργία και κυρίως την ανεργία των νέων», και έκανε λόγο για έναν δύσκολο αγώνα, κοινό όλων των πολιτικών δυνάμεων, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη.

«Θεωρούσα και σαν πατέρας και σαν παππούς πια, αλλά κυρίως σαν καθηγητής που έζησα την αγωνία των φοιτητών, ότι η ανεργία των νέων στη σημερινή εποχή, κύριε Πρόεδρε, είναι η μεγαλύτερη τροχοπέδη για την εξέλιξη του τόπου.

» Είναι εκείνη που διχάζει την κοινωνία γιατί οδηγεί στο συμπέρασμα ότι με δικά μας λάθη οι προηγούμενες γενιές δεν αφήνουμε τους νεότερους και δεν τους δίνουμε τη δυνατότητα να προσφέρουν αυτό που μπορούν. Και χωρίς τη συμβολή τους ο τόπος δεν μπορεί να βρει το μέλλον του. Στην ουσία δηλαδή, δεν αξιοποιεί ο λαός και το έθνος τις δυνατότητες των νέων ανθρώπων για να μπορέσουν να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους και να αποδώσουν αυτά που μπορούν. Για αυτό θεωρώ την ανεργία των νέων ως τη μεγαλύτερη από τις δύο μάστιγες, για τις οποίες μίλησα προηγουμένως.»

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ακόμα ότι η οικονομική κρίση δεν επηρεάζει μόνο την Ελλάδα, αλλά όλη την Ευρώπη.

«Ξέρουμε όλοι ότι οι τρεις πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται το αέτωμα της ΕΕ είναι το ελληνικό πνεύμα, είναι οι θεσμοί από την εποχή της Ρώμης, αλλά οι δημοκρατικοί θεσμοί, είναι η χριστιανική διδασκαλία της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης. Αυτή είναι η Ευρώπη.

» Αυτή την Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστούν. Οι οικονομικοί κανόνες και της Ευρώπης και της Ευρωζώνης ναι, πρέπει να εφαρμοστούν αλλά όταν συμβάλουν προς την κατεύθυνση των πυλώνων, πάνω στους οποίους θεμελιώθηκε η Ευρώπη.

» Για αυτό είπα ότι πρέπει να αντιληφθούμε ότι ο αγώνας της Ελλάδος είναι ταυτόχρονα αγώνας ενός λαού, για να μπορέσει να κρατήσει το μέλλον του, αλλά και ο αγώνας όλων των ευρωπαϊκών λαών για να μπορέσουν να υπερασπιστούν τις αξίες της Ευρώπης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024