Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Γκ.Χαρδούβελης έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό, υποστηρίζει ο Π.Νικολούδης

Ο Γκ.Χαρδούβελης έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό, υποστηρίζει ο Π.Νικολούδης

O πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης με επείγον και εμπιστευτικό έγγραφό του στις 20 Ιανουαρίου 2015 ζητά από τη Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του πρώην υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά Γκ. Χαρδούβελη, σύμφωνα με κυριακάτικο δημοσίευμα. Πλήρως φορολογημένα και δηλωμένα τα ποσά, απαντά ο τέως υπουργός.

O πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης με επείγον και εμπιστευτικό έγγραφό του στις 20 Ιανουαρίου 2015 ζητά από τη Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του πρώην υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά Γκ. Χαρδούβελη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει «εισαγγελική έρευνα για τον πρώην υπουργό Οικονομικών».

Σύμφωνα με τα έγγραφα, στον πρώην υπουργό αποδίδεται από τον κ. Νικολούδη ότι:

  • Κατά το έτος 2011εμφανίζεταιδυσαναλογίαμεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.
  • Κατά το έτος 2012απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά, τα οποία δεν περιέλαβεστις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν.

Τι απαντά ο τέως υπουργός

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρώην υπουργός αναφέρεται:

«Σε σχέση με την υποτιθέμενη παράλειψη υποβολής δήλωσης ‘πόθεν έσχες’ εκ μέρους μου, την οποία πληροφορούμαι από τον Τύπο, δηλώνω τα κάτωθι:

» Α) Τα επίμαχα ποσά είναι πλήρως φορολογημένα και αφορούν έσοδα από πολυετή μισθωτή εργασία δική μου και της συζύγου μου. Υπάρχει πλήρης τεκμηρίωση βάσει των φορολογικών δηλώσεων και βρίσκονται σε καταθέσεις και λογαριασμούς που διατηρούσα στο εξωτερικό λόγω της εκεί πολυετούς έμμισθης προϋπηρεσίας μου.

» Β) Τα χρήματα αυτά, στο σύνολό τους, περιλαμβάνονται στη δήλωση ‘Πόθεν Έσχες’ του 2014, την οποία υπέβαλα το Σεπτέμβριο του έτους αυτού, ως υπουργός Οικονομικών.

» Γ) Τα χρήματα αυτά εστάλησαν σε περίοδο, κατά την οποία δεν υπηρετούσα σε δημόσια θέση και δεν είχα υποχρέωση προς υποβολή δήλωσης Πόθεν Έσχες.

» Δ) Τέλος, τα τελευταία χρόνια, τα ίδια ποσά και φορολογικά στοιχεία δηλώνω ετησίως και στις αμερικανικές φορολογικές αρχές βάσει της εκεί νομοθεσίας (FBAR)».

Σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ

«Το δημοσίευμα της Real News σχετικά με το έγγραφο του Υπουργού κ. Νικολούδη για το ‘πόθεν έσχες’ του κ. Χαρδούβελη δεν εκθέτει μόνο τον ίδιο τον πρώην ΥΠΟΙΚ, αλλά αυτούς που τον όρισαν να διαχειρίζεται τις τύχες της οικονομίας σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα» αναφέρει σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πώς θα μπορούσε ποτέ η κυβέρνηση Σαμαρά να διαπραγματευτεί με τους εταίρους και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πολιτών, όταν ο ίδιος ο ΥΠΟΙΚ της παρανομούσε εις βάρος τους;» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Η νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο. Η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής συνιστούν πρώτη προτεραιότητα. Δεν γίνεται ο ελληνικός λαός να πληρώνει τις αμαρτίες αυτών που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια και των φίλων τους».

    Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

    Sports in

    Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

    Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024