Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

H Mercede-Benz παρουσιάζει για πρώτη φορά την αγωνιστική εκδοχή της AMG GT. Η AMG GT3 θα εφοδιάζεται με έναν ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα χωρητικότητας 6,3 λίτρων, το οποίο χρησιμοποιήθηκε και στην αντίστοιχων προδιαγραφών SLS AMG. Στο πλευρό της AMG GT3 στέκεται η νέα Mercedes-Benz GLE Coupe στην έκδοση 450 AMG. Πρόκειται για ένα μεγάλων διαστάσεων SUV […]

H Mercede-Benz παρουσιάζει για πρώτη φορά την αγωνιστική εκδοχή της AMG GT. Η AMG GT3 θα εφοδιάζεται με έναν ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα χωρητικότητας 6,3 λίτρων, το οποίο χρησιμοποιήθηκε και στην αντίστοιχων προδιαγραφών SLS AMG.

Στο πλευρό της AMG GT3 στέκεται η νέα Mercedes-Benz GLE Coupe στην έκδοση 450 AMG. Πρόκειται για ένα μεγάλων διαστάσεων SUV που θα κληθεί να αντιμετωπίσει την BMW X6, καθώς διακρίνεται για τα coupe στοιχεία του σχεδιασμού του.

Με μήκος που φτάνει τα 6,5 μέτρα και έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V12 κινητήρα βενζίνης απόδοσης 530 ίππων, η Mercedes-Maybach S600 Pullman δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη.

Την παρουσία της Mercedes-Benz στη Γενεύη συμπληρώνουν οι plug-in hybrid εκδόσεις των C-Class και V-Class. Στην περίπτωση της V-Class, το υβριδικό σύνολο αποδίδει συνδυαστικά 333 ίππους και 600 Nm ροπής, χωρίς ωστόσο η κατανάλωση καυσίμου να ξεπερνά τα 3,0 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τα 71 γρ./χλμ. Τέλος, η αυτονομία που εξασφαλίζουν οι μπαταρίες ιόντων λιθίου φτάνει τα 50 χιλιόμετρα

Στους 279 ίππους και τα 600 Nm ροπή φτάνει η απόδοση του υβριδικού συνόλου με το οποίο εφοδιάζεται η Mercedes-Benz C 350 e.

Παρά το γεγονός ότι η γερμανική μπερλίνα έχει την ικανότητα να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 5,9 δευτερόλεπτα, η μέση τιμή της κατανάλωσης καυσίμου δεν ξεπερνά τα 2,1 λίτρα ανά 100 χλμ. Τέλος, η αυτονομία που εξασφαλίζουν οι μπαταρίες ιόντων λιθίου αγγίζει τα 31 χιλιόμετρα. Η τιμή της Mercedes-Benz C 350 e στη γερμανική αγορά ξεκινά από τα 50.961 ευρώ.

Η γερμανική φίρμα παρουσιάζει στην ελβετική έκθεση το G 500 4×4² concept το οποίο θα αναλάβει να ενσαρκώσει την off-road αυτοκίνηση στην πιο ακραία εκδοχή της. Το G 500 4×4² γεννήθηκε με αφορμή την επιτυχία της εξάτροχης G 63 AMG 6×6 με την προοπτική να αποτελέσει μια μικρότερη, αλλά εξίσου ακραία off-road πρόταση.

Κάπως έτσι το πρωτότυπο ξεχωρίζει από τον προφυλακτήρα δια χειρός AMG, μια σειρά από ανθρακονημάτινα προστατευτικά, ενώ το πάτωμα του αυτοκινήτου προστατεύεται από φύλλα ανοξείδωτου χάλυβα. Την εικόνα συμπληρώνουν η πλευρική εξάτμιση και τα off-road ελαστικά των 22 ιντσών τα οποία διαδραματίζουν το δικό τους ρόλο στη συνολική απόσταση από το έδαφος η οποία ανέρχεται σε 45 εκατοστά.

Στο ίδιο μήκος κύματος τα χαρακτηριστικά του G 500 4×4² συμπληρώνουν εξίσου εντυπωσιακά μεγέθη σε ό,τι αφορά τις γωνίες προσέγγισης και διαφυγής που διαμορφώνονται σε 52 και 54 μοίρες αντίστοιχα ενώ, τις περιπετειώδεις περγαμηνές του συμπληρώνουν τα διπλά αμορτισέρ σε κάθε τροχό καθώς και παράκεντροι άξονες οι οποίοι, με αυτό τον τρόπο τοποθετούνται ψηλότερα λειτουργώντας υπέρ της κίνησης εκτός ασφάλτινων διαδρομών. Στην καρδιά του βρίσκεται ο twin-turbo V8 των 4,0 λίτρων με απόδοση 422 ίππους.

auto.in.gr

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024