Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VW

VW

Μια πρωτότυπη εκδοχή ενδεικτική της κατεύθυνσης του νέου VW CC αποκαλύπτει η VW στο ελβετικό floor με την μορφή του Sport Coupe Concept GTE. Το επιβλητικό τετράθυρο coupe με διαστάσεις 4,87 μ. μήκος, 1,86 μ. πλάτος και 1,4 μ. ύψος υπόσχεται ιδιαίτερη ευρυχωρία στο εσωτερικό χάρη στο μεταξόνιο των 3,02 μέτρων. Για την κίνησή του […]

Μια πρωτότυπη εκδοχή ενδεικτική της κατεύθυνσης του νέου VW CC αποκαλύπτει η VW στο ελβετικό floor με την μορφή του Sport Coupe Concept GTE. Το επιβλητικό τετράθυρο coupe με διαστάσεις 4,87 μ. μήκος, 1,86 μ. πλάτος και 1,4 μ. ύψος υπόσχεται ιδιαίτερη ευρυχωρία στο εσωτερικό χάρη στο μεταξόνιο των 3,02 μέτρων.

Για την κίνησή του αξιοποιεί ένα plug-in υβριδικό σύνολο συνδυαστικής ισχύος 380 ίππων συνδυάζοντας ένα V6 ΤSI και δύο ηλεκτρικά μοτέρ, προσφέροντας συνδυαστική αυτονομία 1.000 χλμ. και ηλεκτρική 50 χλμ.

H γερμανική φίρμα έκανε τα αποκαλυπτήρια της πιο περιπετειώδους εκδοχής της νέας, γενιάς του Passat με τα διακριτικά Αlltrack η οποία, έχει ως αφετηρία την έκδοση Variant σε μια πιο off-road προσέγγιση. Έτσι το Passat Alltrack αυξάνει την απόσταση από το έδαφος στα 27,5 εκατοστά και υιοθετεί πιο περιπετειώδη σχεδιαστικά στοιχεία με τα παντός είδους προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος και στο πάτωμα να έχουν τον πρώτο λόγο.

Το 4Motion on-demand, όπως ονομάζεται το σύστημα τετρακίνησης του Passat Alltrack το οποίο ανήκει στο βασικό εξοπλισμό, κινεί, κατά προτεραιότητα τους μπροστινούς τροχούς, ωστόσο, αν διαπιστωθεί απώλεια πρόσφυσης κατανέμει τη ροπή και στους πίσω τροχούς εξασφαλίζοντας την μέγιστη δυνατή πρόσφυση.

Τις προδιαγραφές του Passat Alltrack συμπληρώνει επίσης το standard μπλοκέ διαφορικό που κατανέμει τη και ροπή μεταξύ των τροχών, δίνοντας προτεραιότητα σε εκείνον που έχει την περισσότερη πρόσφυση. Παράλληλα έχει προστεθεί και ένα πρόγραμμα οδήγησης Off Road το οποίο όταν ενεργοποιηθεί παραμετροποιεί την απόκριση των φρένων, τη χαρτογράφηση του πεντάλ γκαζιού καθώς και τα συστήματα εκκίνησης σε ανηφόρα και κατάβαση προκειμένου να εξασφαλίσει περισσότερη πρόσφυση σε απαιτητικότερες συνθήκες.

Εκτός από το κομψό πρωτότυπο και το περιπετειώδες Passat η VW δίνει από το ελβετικό floor συνέχεια στην παράδοση που έχει χτίσει τα τελευταία χρόνια στην κατηγορία των μικρομεσαιών MPV, αποκαλύπτοντας στην Γενεύη τη νέα γενιά του Touran.

Μεγαλύτερο, ελαφρύτερο και με τους γνώριμους κινητήρες βενζίνης και diesel του VW Group, το νέο Touran θυμίζει έντονα με τις σχεδιαστικές ή μη προδιαγραφές του τα Golf και Golf Sportsvan.

Τον δρόμο του Touran ακολουθεί και η μεγαλύτερων διαστάσεων πολυμορφική πρόταση της VW. Ο λόγος για το Sharan, το οποίο ανανεώθηκε αισθητικά σε μια προσπάθεια να ακολουθήσει το νέο σχεδιαστικό και τεχνολογικό προφίλ της γερμανικής φίρμας, υιοθετώντας κινητήρες που ξεκινούν από τα 1.400 κ.εκ. και τους 150 ίππους.

Την παγκόσμια πρεμιέρα της έκδοσης με επιμηκυμένο μεταξόνιο του VW Candy φιλοξενεί η 85η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Το Candy Maxi θα προσφέρεται με τρεις κινητήρες diesel χωρητικότητας 2,0 λίτρων και απόδοσης 75, 102 και 150 ίππων.

Με τρεις σειρές καθισμάτων και χώρο αποσκευών που μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 3.700 λίτρα, το Candy Maxi κερδίζει τις εντυπώσεις με τις εκτεταμένες μεταφορικές δυνατότητές του.
Από το Candy Maxi δεν λείπουν οι προηγμένες εφαρμογές ενεργητικής ασφάλειας, όπως το City Emergency Braking και το Adaptive Cruise Control.

auto.in.gr

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024