Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

H Google αναιρεί την απόφασή της να κάνει ιδιωτικά τα «blog για ενηλίκους»

Το πλήθος των μηνυμάτων που έλαβε η Google οδήγησε την εταιρεία στην απόφαση να αναιρέσει την απόφασή της να καταστήσει «ιδιωτικό» το περιεχόμενο όλων των blog που φιλοξενούνται στην πλατφόρμα Blogger από τις 23 Μαρτίου 2015.

Το πέρασμα των blog στην σφαίρα του «ιδιωτικού» θα δημιουργούσε την εντύπωση ότι δεν υπάρχουν πια δημοφιλή μπλογκ που υπάρχουν επί περισσότερα από 10 χρόνια. Επίσης, θα απομόνωνε μπλόγκερ που γράφουν για να εκφράσουν την σεξουαλική τους ταυτότητα.

«Έτσι, αποφασίσαμε να ενδυναμώσουμε την πολιτική μας που απαγορεύει την εκμετάλλευση της πλατφόρμας για την προβολή πορνογραφικού περιεχομένου για εμπορικούς σκοπούς».

Η πολιτική που ακολουθεί η Google στο Blogger είναι η ακόλουθη:

«Περιεχόμενο για ενηλίκους: Επιτρέπουμε περιεχόμενο για ενηλίκους στο Blogger, συμπεριλαμβανομένων εικόνων ή βίντεο που περιέχουν γυμνό ή σεξουαλική δραστηριότητα. Εάν το ιστολόγιό σας περιλαμβάνει περιεχόμενο για ενηλίκους, θα πρέπει να το επισημάνετε ως ιστολόγιο «για ενηλίκους» στις ρυθμίσεις του Blogger. Όταν οι κάτοχοι δεν τοποθετούν την επισήμανση για ενηλίκους, ενδέχεται να το κάνουμε εμείς. Σε όλα τα ιστολόγια που επισημαίνονται ως ιστολόγια «για ενηλίκους» θα εμφανίζεται μια σελίδα προειδοποίησης «περιεχομένου για ενηλίκους». Εάν το ιστολόγιό σας έχει σελίδα προειδοποίησης περιεχομένου, μην επιχειρείτε να την παρακάμψετε ή να την απενεργοποιήσετε καθώς έχει τοποθετηθεί για την προστασία όλων των χρηστών.

Ισχύουν ορισμένες εξαιρέσεις στην πολιτική σχετικά με το περιεχόμενο για ενηλίκους:

  • Μη χρησιμοποιείτε το Blogger ως μέσο για τη δημιουργία εσόδων από περιεχόμενο για ενηλίκους. Για παράδειγμα, μην δημιουργείτε ιστολόγια που περιέχουν διαφημίσεις ή συνδέσμους προς εμπορικούς ιστότοπους πορνογραφικού περιεχομένου.
  • Δεν επιτρέπεται παράνομο σεξουαλικό περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, βίντεο ή κειμένου που απεικονίζει ή ενθαρρύνει πράξεις βιασμού, αιμομιξίας, κτηνοβασίας ή νεκροφιλία.
  • Μη δημοσιεύετε ή διανέμετε εικόνες ή βίντεο προσωπικής φύσεως με γυμνό ή ακατάλληλο σεξουαλικό περιεχόμενο χωρίς τη συναίνεση των ατόμων που απεικονίζονται. Εάν κάποιος έχει δημοσιεύσει μια εικόνα ή ένα βίντεο προσωπικής φύσεως στο οποίο απεικονίζεστε και περιέχει γυμνό ή ακατάλληλο σεξουαλικό περιεχόμενο, αναφέρετέ το εδώ.

Ασφάλεια παιδιών: Τηρούμε πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι σε περιεχόμενο που εκμεταλλεύεται παιδιά. Ακολουθούν ορισμένα σχετικά παραδείγματα:

  • Εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών: Θα τερματίσουμε τους λογαριασμούς των χρηστών εάν διαπιστώσουμε ότι δημοσιεύουν ή διανέμουν εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Επίσης, θα αναφέρουμε αυτούς τους χρήστες στις αστυνομικές αρχές.
  • Παιδοφιλία: Δεν επιτρέπουμε περιεχόμενο που ενθαρρύνει ή προωθεί τη σεξουαλική έλξη για παιδιά. Για παράδειγμα, μη δημιουργείτε ιστολόγια με συλλογές εικόνων παιδιών όπου οι εικόνες αυτές ή το κείμενο που τις συνοδεύει υποδηλώνει σεξουαλικό περιεχόμενο και μη δημοσιεύετε περιεχόμενο σεξουαλικής φύσεως με συμμετοχή ανηλίκων.

Λογοκρισία από το μέσο;

Σύμφωνα με την πολιτική που ίσχυε -και τελικά παραμένει σε ισχύ- στην πλατφόρμα blogging της Google, ήταν αρκετή η σχετική επισήμανση «για ενηλίκους». Μάλιστα, η εταιρεία επιχειρηματολογούσε για την απουσία επιθεώρησης του περιεχομένου δηλώνοντας πως «…η λογοκρισία αυτού του περιεχομένου δεν συνάδει με τη φιλοσοφία μιας υπηρεσίας η οποία βασίζεται στην ελευθερία της έκφρασης.» (Πολιτική περιεχομένου του Blogger, 24/2/2015).

Η αλλαγή στην πολιτική σχετικά με το «απαγορευμένο» για δημόσια προβολή περιεχόμενο προκάλεσε άμεσα αντιδράσεις από τους blogger, που μιλούν για ανεπίτρεπτη λογοκρισία από το μέσο, αμφισβητώντας το δικαίωμά του να την επιβάλλει. Σημειώνεται δε, πως η Google κλείνει κατάμουτρα την πόρτα στα επίμαχα blog, αφού τα post των ιδιωτικών blog δεν εμφανίζονται ούτε στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης της Google, στερώντας τους επισκεψιμότητα, και πιθανά, έσοδα.

Εξαιρέσεις στην νέα πολιτική περιεχομένου που επρόκειτο να υιοθετήσει το Blogger υπήρχαν: γυμνό που εμφανίζεται στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής έκφρασης, της εκπαίδευσης, σε ντοκιμαντέρ ή στο επιστημονικό πεδίο ή «όταν υπάρχουν σημαντικά οφέλη για το κοινό».

Εντούτοις, οι κάτοχοι των blog αυτών θα πρέπει να προσθέσουν την σχετική επισήμανση (Adult content) και να προειδοποιούν τον επισκέπτη, δίνοντάς του την δυνατότητα να μην δει το ενδεχομένως προσβλητικό περιεχόμενο.

    In.gr Τεχνολογία

    Sports in

    Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

    Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Σάββατο 20 Απριλίου 2024