Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μητροπολίτης Ιερεμίας: Τι προκοπή να δούμε από αλειτούργητους άρχοντες;

Μητροπολίτης Ιερεμίας: Τι προκοπή να δούμε από αλειτούργητους άρχοντες;

Επεισόδιο σημειώθηκε από την παρατήρηση του μητροπολίτη Ιερεμία προς τους επισήμους που έφθασαν με καθυστέρηση στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στη Μεγαλόπολη για την επιμνημόσυνη δέηση για τους 212 εκτελεσθέντες, την Κυριακή. Απευθυνόμενος μεταξύ άλλων προς την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας Κώστα Ήσυχο είπε: «Τι προκοπή να δούμε από αλειτούργητους άρχοντες;», προκαλώντας την αποχώρησή τους.

Επεισόδιο σημειώθηκε από την παρατήρηση του μητροπολίτη Ιερεμία προς τους επισήμους που βρέθηκαν την Κυριακή στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στη Μεγαλόπολη για την επιμνημόσυνη δέηση για τους 212 εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Η καθυστερημένη άφιξη μεταξύ άλλων της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας Κώστα Ήσυχου και του δημάρχου Μεγαλόπολης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του μητροπολίτη Ιερεμία, ο οποίος τόνισε:

«Τετιμημένοι άρχοντες, σας βλέπουμε με τιμή και με σεβασμό, αλλά ως Επίσκοπος της επαρχίας αυτής έχω να σας πω με πόνο το εξής: Είστε παραβάτες του προγράμματός σας! Καθορίσατε το Μνημόσυνο ώρα 10:00, εμείς αρχίσαμε μετά τις 10:00, λέγαμε αργά την Ακολουθία, και όμως ήλθατε μετά το πέρας του Μνημοσύνου. Θα έλεγα ότι έπρεπε να έλθετε και πολύ πριν από το Μνημόσυνο, για να λειτουργηθείτε.

»Κυριακή σήμερα, πού λειτουργηθήκατε σεις οι άρχοντές μας; Αλειτούργητοι άρχοντες; Τι προκοπή να δούμε τότε με αλειτούργητους άρχοντες; Τι κακό είναι αυτό που συμβαίνει με σας τους επισήμους; Έχουμε επίσημες εορτές και έρχεστε μετά – μετά τη Λειτουργία, στη Δοξολογία μόνο. Δεν είναι η Λειτουργία, κύριοι Επίσημοι, για τον αφερλή λαό. Η Λειτουργία είναι αναγκαία προπαντός για σας, για να λάβετε την ευλογία του Θεού, για να κυβερνήσετε σωστά τον ματωμένο και αγιασμένο αυτό τόπο της πατρίδας μας».

Στις παρατηρήσεις αυτές αντέδρασε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και, μετά από προτροπή της, αποχώρησαν οι περισσότεροι από τους επισήμους.

Οι εκπρόσωποι της πολιτείας παρέστησαν στο πολιτικό μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες. Στη διάρκεια της τελετής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε τη σύσταση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024