Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκληροί χαρακτηρισμοί κατά Σαμαρά από το διευθυντή του σταθμού «Στο Κόκκινο»

Σκληροί χαρακτηρισμοί κατά Σαμαρά από το διευθυντή του σταθμού «Στο Κόκκινο»

Την απομάκρυνση του διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», Κώστα Αρβανίτη ζητεί η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, μετά τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος για τον πρωθυπουργό, μιλώντας σε εκδήλωση στη Λαμία. Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ.Αναγνώστου. Θέση πήραν και άλλοι δημοσιογράφοι.

Την απομάκρυνση του διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», Κώστα Αρβανίτη ζητεί η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, μετά τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος για τον πρωθυπουργό, μιλώντας στη Λαμία.

Ο κ. Αρβανίτης διετύπωσε τους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς στο πλαίσιο δημόσιας εκδήλωσης για τα μέσα ενημέρωσης, με θέμα: «Η κρατική βία στα χρόνια των μνημονίων και ο ρόλος των ΜΜΕ».

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην παρουσία του πρωθυπουργού στον Έβρο και στην κριτική που δέχτηκε από γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Αρβανίτης είπε: «Είναι πάρα πολύ ζόρικο για μένα να λένε τον πρωθυπουργό της χώρας μου μ….α. Και το πρόβλημα δεν είναι ότι το λένε, είναι ότι είναι».

Σε ανακοίνωσή της η κ. Σπυράκη επισημαίνει ότι «οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης κατά του πρωθυπουργού δεν μας εξέπληξαν. Ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού ‘Στο Κόκκινο’, ο οποίος λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΣΥΡΙΖΑ, απλώς αποτυπώνει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται στο ΣΥΡΙΖΑ το δημόσιο διάλογο.

» Το ερώτημα είναι, πλέον, αν ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του τον κ. Αρβανίτη. Η άμεση απομάκρυνσή του από τη θέση του διευθυντή του ραδιοφώνου που χρηματοδοτεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτονόητη για κάθε πολίτη που σέβεται τον εαυτό του.

» Καλούμε το ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα να καταδικάσουν, εδώ και τώρα, την υβριστική συμπεριφορά του».

Αργότερα η κ. Σπυράκη εξέδωσε νεώτερη ανακοίνωση στην οποία στρέφεται κατά της ΕΣΗΕΑ για το γεγονός ότι δεν καταδίκασε τα όσα είπε ο κ. Αρβανότης.

«Αποτελεί ντροπή για τη δημοκρατία και τη δημοσιογραφία, η άρνηση της ΕΣΗΕΑ να καταδικάσει την αθλιότητα του ‘δημοσιογράφου’ του κομματικού Ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη κατά του πρωθυπουργού.

» Η παράταξη των αριστεριστών συντρόφων του κ. Αρβανίτη, η ίδια που πριν λίγους μήνες παρουσίαζε το βιβλίο του Κουφοντίνα, μπλόκαρε την καταδίκη του από την Ένωση, θεωρώντας τις αγοραίες ύβρεις του κατά του πρωθυπουργού, ως «μέσο έκφρασης συμβατό με τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας».

» Η παράταξη της επί χρόνια κρατικοδίαιτης συμπαρουσιάστριάς του Μαριλένας Κατσίμη και του ‘ιού’ Δημήτρη Τρίμη, επέλεξε να ταυτιστεί με τον βούρκο αντί με τη Δημοκρατία, με την ιδεολογική τρομοκρατία αντί με την αλήθεια, με την κομματική εξάρτηση αντί με την ευπρέπεια. Ντροπή και όνειδος.»

Το ΠΑΣΟΚ σχολίασε: «Το δημοκρατικό ήθος δοκιμάζεται όταν κάποιος νομίζει ότι είναι ισχυρός. Όταν κάποιος νιώθει ότι πρέπει να δίνει διαπιστευτήρια σε αυτούς που νομίζουν ότι είναι ισχυροί διολισθαίνει σε χυδαιότητες.»

Ανακοίνωση, με την οποία καλεί «όλα τα πολιτικά κόμματα να καταδικάσουν την άθλια και κατάπτυστη αναφορά του διευθυντή του κομματικού ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστα Αρβανίτη κατά του πρωθυπουργού της χώρας» εξέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ.Αναγνώστου.

Όπως επισημαίνει ο κ. Αναγνώστου, «δυστυχώς, τέτοιες αδιανόητες συμπεριφορές, κατά τη διάρκεια μάλιστα της προεκλογικής περιόδου, δυναμιτίζουν το πολιτικό κλίμα και τη δημοκρατική ομαλότητα προκαλώντας τον ελληνικό λαό, πέρα και πάνω από κομματικές συμπεριφορές».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024