Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρίτος Έλληνας νεκρός στο ναυτικό δυστύχημα του Norman Atlantic

Τρίτος Έλληνας νεκρός στο ναυτικό δυστύχημα του Norman Atlantic

Και τρίτος Έλληνας νεκρός ανάμεσα στα έντεκα θύματα του ναυτικού δυστυχήματος του Norman Atlantic. Το θύμα ήταν οδηγός φορτηγού. Δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι και εκφράζονται φόβοι για αύξηση των θυμάτων.

Και τρίτος Έλληνας νεκρός ανάμεσα στα έντεκα θύματα του ναυτικού δυστυχήματος του Norman Atlantic. Δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι και εκφράζονται φόβοι για αύξηση των θυμάτων.

Επιβεβαιώθηκε από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, η ταυτοποίηση της σορού ενός άνδρα από την οποία προκύπτει ότι πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Νικόλαο Παράσχη. Ο άνδρας ήταν οδηγός βυτιοφόρου, ηλικίας 58 ετών. Καταγόταν από τη Ζάκυνθο και ήταν πατέρας δύο παιδιών.

Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα έχουν μεταφερθεί δεκάδες έλληνες διασωθέντες που επέβαιναν σε πλοία του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το βράδυ της Τρίτης ανακρινόταν επί πέντε ώρες ο καπετάνιος του Norman Atlantic, o οποίος είπε ότι σήμανε συναγερμό εγκαίρως και ότι τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

«Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι έχουν απογίνει 98 επιβάτες του Norman Atlantic» δήλωσε ο εισαγγελέας του Μπάρι Τζιουζέππε Βόλπε.

Σύμφωνα με τον Τζ.Βόλπε, «τις τελευταίες ώρες έφτασαν στην Ελλάδα ογδόντα ναυαγοί με ένα ελικόπτερο και ένα εμπορικό πλοίο, αλλά δεν προκύπτει να υπάρχει κάποιο δεύτερο πλοίο, το οποίο να έχει επιβιβάσει διασωθέντες».

Ο εισαγγελέας του Μπάρι προέβη στις νέες αυτές δηλώσεις μετά την άφιξη στο Μπρίντιζι του ελικοπτεροφόρου San Giorgio και του πλοίου Abby Jannette.

Το ελληνικό Λιμενικό Σώμα προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας, σε έντονο τόνο, προς τους Ιταλούς για τη μη πληροφόρηση, έπειτα από τέσσερις ημέρες.

Στο ίδιο σημείο παραμένει το Norman Atlantic. Στη περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και το πλοίο έχει δεθεί από ιταλικό ρυμουλκό, αλλά δεν αναμένεται να ρυμουλκυθεί πριν την βελτίωση των καιρικών συνθηκών. Ο αρμόδιος εισγγελέας έχει ζητήσει τη μεταφορά του πλοίου στο Πρίντιζι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ για Τζολάκη, ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα και τη θερμή υποδοχή του κόσμου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής (21/4, 20:30) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024