Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mazda

Mazda

Mετά από ένα εκατομμύριο πωλήσεις και συνολικά 25 χρόνια πορείας, το Mazda MX-5 επανέρχεται, με την τέταρτη γενιά του η οποία πραγματοποίησε το εκθεσιακό της ντεμπούτο στο “floor” του διεθνούς σαλονιού αυτοκινήτου στο Παρίσι.


Την εκθεσιακή πρεμιέρα του στο Παρίσι πραγματοποιεί το δημοφιλές ιαπωνικό roadster που φτάνει, στην τέταρτη, πλέον, γενιά του.

Το νέο MX-5 έχει κατά 10,5 εκ. μικρότερο μήκος, 2,0 εκ. μικρότερη απόσταση από το έδαφος αλλά και 1,0 εκ. μεγαλύτερο πλάτος από την μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του, ενώ είναι και κατά 100 κιλά ελαφρύτερο.

Αυτό σημαίνει ότι το νέο roadster της Mazda ζυγίζει λιγότερο από έναν τόνο, εκμεταλλευόμενο, ενώ πλέον το μήκος του δεν ξεπερνά, πλέον, τα 3,915 μέτρα.

Παράλληλα, με τον κινητήρα να έχει πλησιάσει ακόμα περισσότερο στο κέντρο του αμαξώματος, τη χρήση αλουμινίου σε καίρια τμήματα του αμαξώματος (βλέπε μπροστινό καπό και φτερά), την εντατική «δίαιτα» της υφασμάτινης οροφής και φυσικά τη μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς, το νέο Mazda MX-5 έχει επιτύχει την απόλυτη ισορροπία στην κατανομή του βάρους του με ό,τι αυτό υπόσχεται να σημαίνει για την οδική του συμπεριφορά.

Το Mazda MX-5 αναμένεται να διατεθεί με αποδοτικούς κινητήρες τεχνολογίας SkyActiv με χωρητικότητα 1,5 και 2,0 λίτρων με απόδοση 130 και 165 ίππων αντίστοιχα. Το σύνολο θα συμπληρώσει μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή, κατ’ επιλογή, αυτόματο.

auto.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024