Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ήσασταν λιοντάρια» είπε η πρόεδρος της Αργεντινής στην «αλμπισελέστε»

«Ήσασταν λιοντάρια» είπε η πρόεδρος της Αργεντινής στην «αλμπισελέστε»

Στο Μπουένος Αϊρες επέστρεψε η αποστολή της Αργεντινής. Η πτήση της ομάδας είχε μικρή καθυστέρηση, λόγω ομίχλης πάνω από τη Ρίο, αλλά αυτό δεν εμπόδισε χιλιάδες οπαδούς της να περιμένουν στο διεθνές αεροδρόμιο και να την αποθεώσουν για τη 2η θέση στο Μουντιάλ. Μάλιστα, λίγο αργότερα, την αποστολή υποδέχθηκε με κάθε επισημότητα η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες που, μεταξύ άλλων, είπε στους παίκτες: «Ήσασταν λιοντάρια».

Στο Μπουένος Αϊρες επέστρεψε το απόγευμα της Δευτέρας η αποστολή της Αργεντινής. Η πτήση της ομάδας είχε μικρή καθυστέρηση, λόγω ομίχλης πάνω από τη Ρίο, αλλά αυτό δεν εμπόδισε χιλιάδες οπαδούς της να περιμένουν στο διεθνές αεροδρόμιο και να την αποθεώσουν για τη 2η θέση στο Μουντιάλ.

Η «αλμπισελέστε» μπορεί να γνώρισε την ήττα από τη Γερμανία στον τελικό, αλλά, χιλιάδες οπαδοί της εθνικής συγκεντρώθηκαν για να χαιρετίσουν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας και να εκφράσουν την στήριξή τους στους παίκτες, που εμφανίστηκαν με σκυμμένα κεφάλια, λυπημένα πρόσωπα και οι δηλώσεις του στον τύπο ήταν σχεδόν… λακωνικές.



Μάλιστα, λίγο αργότερα, την αποστολή υποδέχθηκε με κάθε επισημότητα η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες, η οποία εξομολογήθηκε στους παίκτες ότι δεν είναι φαν του ποδοσφαίρου, όμως η φανέλα της Εθνικής υπάρχει στο γραφείο της 365 μέρες το χρόνο.

«Χθες ένιωσα απέραντη υπερηφάνεια ως πρόεδρος των 40 εκατομμυρίων αργεντινών για το πώς τιμήσατε τα εθνικά χρώματα. Ήσασταν λιοντάρια» είπε στους παίκτες, φανερά συγκινημένη, σημειώνοντας ότι έβαλαν την Αργεντινή «πάλι στον χάρτη», δίδαξαν τι θα πει συλλογικό πνεύμα και προσπάθεια. «Ήταν σαν να κερδίσατε στον τελικό» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα απευθυνόμενη στον προπονητή εξήρε την εμπιστοσύνη που έδειξε στους παίκτες, όταν πολλοί ασκούσαν κριτική. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον τερματοφύλακα-ήρωα του ημιτελικού Ρομέρο, τον οποίο πολλοί χαρακτήριζαν αναπληρωματικό.

Απευθυνόμενη στον Γκονσάλο Ιγκουαΐν, τού συνέστησε να κάνει μια μαγνητική, διότι το χτύπημα που δέχθηκε στο παιχνίδι από τον αντίπαλό του ήταν πολύ σκληρό.



Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο προπονητής ο οποίος ευχαρίστησε τους ποδοσφαιριστές τους. «Ήμουν κομμάτι αυτής της ομάδας. Περήφανος για όσα έδωσαν, περήφανος που έδωσαν την ψυχή τους σε κάθε παιχνίδι. Πάντα σκεφτόμαστε ότι ομάδα είναι ο άλλος. Και κυρίως όταν μιλάμε για ομάδες μιλάμε για συλλογικότητες, για το πώς θα δώσουμε και όχι τι θα πάρουμε» σημείωσε.

Ακολούθησαν οι παίκτες της ομάδας με πρώτο τον Μέσι, ο οποίος στεκόταν αμήχανος δίπλα στην πρόεδρο. «Τα δώσαμε όλα, αλλά δεν πήραμε το κύπελλο. Φύγαμε από εδώ με πολλές κριτικές από τα Μέσα Ενημέρωσης και τον κόσμο. Αλλά εμείς συνεχίσαμε να δουλεύουμε ενωμένοι. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να δώσουμε περισσότερη χαρά στη χώρα» τόνισε.

Στη συνέχεια μίλησαν ο Μασεράνο, ο Ντι Μαρία, ο Ρομέρο, ο Μάξι Ροντρίγκες, αλλά και ο Λαβέσι, ο οποίος από την πρόεδρο χαρακτηρίστηκε ως sex symbol της ομάδας.

Ο Λαβέσι δεν ήθελε να μιλήσει και σχεδόν τον παρακάλεσε η πρόεδρος να έρθει στο μικρόφωνο. «Έλα επιτέλους! Στο ζητά μια κυρία!» του είπε και τον κατάφερε.

Μάλιστα, ο Λαβέσι πήρε ένα μπουκαλάκι νερό για να ραντίσει τον προπονητή, όπως είχε κάνει και στη διάρκεια του παιχνιδιού…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024