Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του μεγάλου τελικού

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του μεγάλου τελικού

Ενθουσιασμένος με την κατάκτηση του Μουντιάλ εμφανίστηκε ο προπονητής της Γερμανίας, Γιόακιμ Λεβ. Ο Γερμανός, ομοσπονδιακός τόνισε χαρακτηρίστηκα πως η σκληρή δουλειά τους βοήθησε να φτάσουν στην κατάκτηση του τροπαίου αυτού. Από την πλευρά του ο «χρυσός» σκόρερ, Μάριο Γκέτσε, είπε πως ένα όνειρο του έγινε πραγματικότητα. Από την άλλη μεριά ο προπονητής της Αργεντινής δήλωσε περήφανος για την ομάδα του που έφτασε μέχρι τον τελικό, ενώ μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του.

Ενθουσιασμένος με την κατάκτηση του Μουντιάλ εμφανίστηκε ο προπονητής της Γερμανίας, Γιόακιμ Λεβ. Ο Γερμανός, ομοσπονδιακός τόνισε χαρακτηρίστηκα πως η σκληρή δουλειά τους βοήθησε να φτάσουν στην κατάκτηση του τροπαίου αυτού. Από την πλευρά του ο «χρυσός» σκόρερ, Μάριο Γκέτσε, είπε πως ένα όνειρο του έγινε πραγματικότητα.

Από την άλλη μεριά ο προπονητής της Αργεντινής δήλωσε περήφανος για την ομάδα του που έφτασε μέχρι τον τελικό, ενώ μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του.

Γιόακιμ Λεβ (προπονητής Γερμανίας): «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και περήφανοι για τη δουλειά μας. Είναι ένα απερίγραπτο συναίσθημα να κατακτάς το Παγκόσμιο Κύπελλο μέσα στο Μαρακανά, στη χώρα του ποδοσφαίρου. Ποτέ δεν αμφέβαλα για τις δυνατότητές μας, ακόμα και τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίσαμε από την Αργεντινή. Είναι ένας θρίαμβος που ήρθε από την προσπάθεια όλης της ομάδας. Η σκληρή δουλειά μας βοήθησε να κάνουμε ένα όνειρο πραγματικότητα».

Μάριο Γκέτσε (Γερμανία):
«Είναι ένα απίστευτο συναίσθημα, δεν ξέρω πώς να το περιγράψω. Απλώς σούταρα και δεν ήξερα καν τι συνέβαινε. Είναι απίστευτο. Για εμάς ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα και τρομερά χαρούμενος για όσα πετύχαμε στη Βραζιλία. Κάθε παίκτης στην ομάδα μας αξίζει να βρίσκεται εδώ και είμαστε πολύ περήφανοι για την κατάκτηση του τροπαίου».

Μάνουελ Νόιερ (Γερμανία, κορυφαίος γκολκίπερ του τουρνουά):
«Θα έχουμε την ευκαιρία να πανηγυρίσουμε για τουλάχιστον πέντε εβδομάδες. Κάποια στιγμή τα πανηγύρια θα σταματήσουν, αλλά πάντοτε θα έχουμε στο μυαλό μας αυτή τη νίκη και θα χαμογελάμε. Τα καταφέραμε και είναι απίστευτο. Αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα στη διάρκεια της προετοιμασίας και σαφώς θα πρέπει να σκεφτούμε και τα παιδιά που δεν ήρθαν εδώ μαζί μας. Είναι κι αυτοί παγκόσμιοι πρωταθλητές τώρα».

Ματς Χούμελς (Γερμανία): «Δεν μπορώ να πανηγυρίσω ακόμα, καθώς είναι σαν να βρίσκομαι σε άλλο κόσμο. Ξέραμε ότι το παιχνίδι θα ήταν ισορροπημένο. Είχαμε την τύχη με το μέρος μας, όμως φυσικά δεν έχουμε κανένα πρόβλημα».

Φίλιπ Λαμ (Γερμανία): «Είναι απίστευτο αυτό που καταφέραμε απόψε. Για 120 λεπτά δουλέψαμε σκληρά ως ομάδα. Δεν έχει σημασία να έχεις τους καλύτερους παίκτες, πρέπει να έχεις καλό σύνολο. Κάναμε διαρκώς πρόοδο στο τουρνουά, δεν πήγαμε ποτέ πίσω, ακολουθούσαμε το μονοπάτι ματς. Στο τέλος, στεφθήκαμε πρωταθλητές κόσμου. Είναι απερίγραπτο συναίσθημα. Η ομάδα ήταν ήρεμη και υπομονετική, ξέροντας πως θα έχουμε τις ευκαιρίες μας».

Αλεχάντρο Σαμπέγια (προπονητής Αργεντινής): «Νιώθω μεγάλη λύπη που δεν καταφέραμε να πάρουμε το τρόπαιο του Μουντιάλ, αλλά και υπερηφάνεια για την ομάδα μου και τον τρόπο που έπαιξε. Συγχαίρω όλους τους ποδοσφαιριστές. Αποτελούν τιμή για το έθνος για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν και για τον τρόπο που αγωνίστηκαν στα γήπεδα της Βραζιλίας».

Χαβιέρ Μασεράνο (Αργεντινή): «Ο πόνος είναι μεγάλος. Θέλαμε να πάρουμε το Κύπελλο και να το πάμε πίσω στην Αργεντινή γι΄ άλλη μια φορά. Είμαστε στεναχωρημένοι. Τα δώσαμε όλα και ζητάμε συγνώμη από τους οπαδούς μας που ήρθαν εδώ, αλλά και αυτούς που έμειναν στην πατρίδα. Η στεναχώρια θα μας συνοδεύει σε όλη μας τη ζωή, διότι αυτή ήταν η μεγάλη μας ευκαιρία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024