Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Amazon σχεδίασε ένα smartphone «που καίει» για τον πελάτη της

Η Amazon σχεδίασε ένα smartphone «που καίει» για τον πελάτη της

Το πρώτο τηλέφωνο που σχεδιάστηκε από το διαδικτυακό πολυκατάστημα προϊόντων και υπηρεσιών Amazon ονομάζεται Fire και «φέρνει στην παλάμη του χεριού σας ό,τι αγαπάτε στο Amazon», είπε ο ιδρυτής και CEO Τζεφ Μπέζος στις 18 Ιουνίου 2014 σε εκδήλωση στο Σιάτλ.

Το πρώτο τηλέφωνο που σχεδιάστηκε από το διαδικτυακό πολυκατάστημα προϊόντων και υπηρεσιών Amazon ονομάζεται Fire και «φέρνει στην παλάμη του χεριού σας ό,τι αγαπάτε στο Amazon», είπε ο Τζεφ Μπέζος στις 18 Ιουνίου 2014 σε εκδήλωση στο Σιάτλ.

Ο ιδρυτής και CEO του Amazon παρουσίασε δύο νέες τεχνολογίες, λέγοντας πως «οι πιο ισχυρές εφευρέσεις είναι εκείνες που δίνουν την δυνατότητα σε άλλους να απελευθερώσουν την δημιουργικότητά τους».

Το λεγόμενο Dynamic Perspective (Δυναμική Προοπτική) περιγράφεται ως ένα σύστημα αισθητήρων που αξιοποιεί τέσσερις εξειδικευμένες κάμερες χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και τέσσερα LED υπέρυθρων ακτίνων στο μπροστινό μέρος του Fire Phone, έναν αφοσιωμένο στην λειτουργία αυτή επεξεργαστή καθώς και αλγόριθμους που επεξεργάζονται τα δεδομένα από τις κάμερες σε πραγματικό χρόνο και μια μηχανή σχεδίασης γραφικών με έμφαση επίσης στην χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Αυτό το σύστημα hardware-software, επιτρέπει στον χρήστη του «καυτού» τηλεφώνου της Amazon να διαβάζει εκτενή κείμενα χωρίς να χρειαστεί να κάνει κύλιση στην οθόνη με το δεύτερο χέρι, απλά γέρνοντας το τηλέφωνο πάνω-κάτω (scroll up, scroll down). Η τεχνολογία αξιοποιείται από την υπηρεσία Amazon Music, στη οποία το Dynamic Perspective επιτρέπει την εμφάνιση των στίχων του τραγουδιού με ένα ελαφρύ πλάγιασμα του τηλεφώνου. Επίσης, ο χρήστης μπορεί με το ένα χέρι να εμφανίσει το μενού «γρήγορων ενεργειών» ανά περίπτωση ή να δει σύντομες πληροφορίες από το Yelp, το δημοφιλές σάιτ με κριτικές για εστιατόρια, μπαρ κ.λπ. με τον ίδιο τρόπο όταν βρίσκεται στους Χάρτες (χάρτες της Nokia, πλοήγηση από το Amazon).

Η Amazon διέθεσε το SDK για την τεχνολογία Dynamic Perspective και έδειξε επί σκηνής πως αλλάζουν τα παιχνίδια με την χρήση της: για παράδειγμα, η οπτική γωνία του ήρωα του παιχνιδιού ακολουθεί την κίνηση της κεφαλής του χρήστη, ο οποίος μπορεί να κοιτάξει πίσω από εμπόδια, γωνίες και άλλα αντικείμενα στον εικονικό κόσμο του παιχνιδιού (αναφορά στο παιχνίδι Lili).


O Τζεφ Μπέζος επανέλαβε πολλές φορές ότι δεν ήθελε να σχεδιάσει ένα smartphone καλύτερο απ’τ’άλλα, αλλά το καλύτερο smartphone για τον πελάτη. Εντούτοις, δεν απέφυγε την αντιπαράθεση τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες της κάμερας του Fire Phone.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον φακό (f 2.0) στον μηχανισμό σταθεροποίησης της λήψης, που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά όπως υποστήριξε ο CEO το αναπόφευκτο τρεμούλιασμα των χεριών μας.

H δεύτερη τεχνολογία που κάνει το Fire Phone να ξεχωρίζει είναι το Firefly («πυγολαμπίδα»). H Amazon αξιοποιεί τον μακροσκελή κατάλογο προϊόντων που διαθέτει στις αποθήκες αλλά και στους διακομιστές του και αναθέτει σε τεχνολογίες αναγνώρισης κειμένου, φωτογραφιών και ήχου να αναγνωρίζουν όχι μόνο τηλεοπτικές σειρές, ταινίες, τραγούδια, QR και ραβδωτούς κώδικες, τυπωμένες διευθύνσεις e-mail και τηλέφωνα στο εξωτερικό περιβάλλον αλλά και αντικείμενα. Η Amazon δηλώνει πως η πυγολαμπίδα της μπορεί να αναγνωρίσει 70 εκατομμύρια αντικείμενα οικιακής χρήσης, βιβλία, CD, DVD, βιντεοπαιχνίδια και άλλα, να ανακτήσει πληροφορίες γι’αυτά και να δώσει την δυνατότητα στον πελάτη της να τα προσθέσει στην λίστα των επιθυμιών του ή να τα παραγγείλει από το Amazon.com. To SDK του Firefly έγινε επίσης διαθέσιμο και η Amazon δήλωσε ότι σύντομα θα υποστηρίζει την αναγνώριση έργων τέχνης, μετάφραση ξένων γλωσσών και ετικετών κρασιών (Vivino).

Η σύνδεση του Fire Phone με το πολυκατάστημα είναι τόσο προφανής όσο και αναμενόμενη: ο χρήστης του Amazon Fire Phone θα μπορεί να αναγνωρίσει έως και 245.000 ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και 160 ελεύθερα τηλεοπτικά κανάλια με σκοπό να διευκολύνει την αγορά τους μέσω των συνδρομητικών του υπηρεσιών. Μάλιστα, το Fire Phone διαθέτει ειδικό πλήκτρο για το Firefly, με το πάτημα του οποίου εκκινείται η διαδικασία ταυτοποίησης από την ογκώδη βάση του Amazon.

«Στο Amazon παθιαζόμαστε με τον πελάτη, όχι με τον ανταγωνισμό», γράφει στο About της η Amazon.com Inc. και έχει πολλούς: 244 εκατομμύρια ενεργούς πελάτες (που έχουν κάνει αγορά τους τελευταίους 12 μήνες). Στόχος της Amazon δεν μοιάζει να είναι να κερδίσει την δόξα της Apple ή της Samsung, αλλά να αξιοποιήσει το hardware για να δώσει ώθηση στις πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών. Εντούτοις, το Fire Phone χωρίς σύνδεση, πωλείται στα 649/749 δολάρια ή με συμβόλαιο στα 199 δολάρια για τη συσκευή των 32 GB και στα 299 δολάρια για τη συσκευή των 64 GB, με διετές συμβόλαιο (αποκλειστικά) στην AT&T, όπου αναπόφευκτα θα συναντήσει το νεότερο iPhone και το Galaxy S5.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024