Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κεδίκογλου: Στο κενό οι προσπάθειες για πρόωρες εκλογές

Κεδίκογλου: Στο κενό οι προσπάθειες για πρόωρες εκλογές

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έπεισε τους ψηφοφόρους για την «ανατροπή» που σχεδίαζε, δήλωσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στον ισχυρισμό του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση δεν έχει πλέον νομιμοποίηση. Υποστηρίζει επίσης πως είναι «θεσμική εκτροπή» να ερμηνεύονται οι ευρωεκλογές ως δημοψήφισμα για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έπεισε τους ψηφοφόρους για την «ανατροπή» που σχεδίαζε, δήλωσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στον ισχυρισμό του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση δεν έχει πλέον νομιμοποίηση. Υποστηρίζει επίσης πως είναι «θεσμική εκτροπή» να ερμηνεύονται οι ευρωεκλογές ως δημοψήφισμα για τη διακυβέρνηση της χώρας.

«Ο κ. Τσίπρας, δεν κατάφερε να προκαλέσει εκλογές, δεν έπεισε το εκλογικό σώμα για την «ανατροπή» που σχεδίαζε, και προχωρά σε πρωτοφανή θεσμική εκτροπή» ξεκινά η δήλωση του Σίμου Κεδίκογλου.

» Ο λαός κλήθηκε να ψηφίσει για Ευρωβουλή, όχι για τη διακυβέρνηση του τόπου. Είναι εκτροπή να ερμηνεύει την ψήφο του λαού, για ερώτημα άλλο απ’ αυτό που τέθηκε στο εκλογικό σώμα. Αν ήταν έτσι τότε δεν θα υπήρχαν σε καμία χώρα κυβερνητικές τετραετίες…

» Το αίτημα του, για «ανατροπή» δεν πήρε καν τις ψήφους που είχε πάρει το κόμμα του στις εκλογές του 2012! Γι’ αυτό και είναι μεγάλος ο εκνευρισμός του, που το κόμμα του δεν εισέπραξε τίποτε απ’ όσο έχασαν όλα τα άλλα κόμματα μαζί.

» Και βέβαια, τα κόμματα της κυβέρνησης έχασαν γιατί κυβερνούσαν σε συνθήκες δύσκολες. Εκείνος αναρωτήθηκε γιατί ουσιαστικά δεν κέρδισε ο ίδιος τίποτε; Αντίθετα, έχασε πάνω από 150.000 ψήφους από τον Ιούνιο του 2012!

» Εκτροπή είναι ακόμα οι απειλές που εκτοξεύει στην κυβέρνηση, «να μη διανοηθεί να… κυβερνήσει»!

» Επιμένει σε πρόωρες εκλογές ή προσπαθεί να προκαλέσει ακυβερνησία; Ή και τα δύο;

» Σε κάθε περίπτωση, οι προσπάθειές του θα πέσουν στο κενό.

» Γιατί αυτή η κυβέρνηση θα εξαντλήσει στο ακέραιο την εντολή της. Αυτή είναι και η ευθύνη της απέναντι στο Σύνταγμα και το λαό.

» Και θα έπρεπε κάποιος να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα, ότι η συνταγματική διάταξη περί «δυσαρμονίας» που επικαλείται, έχει καταργηθεί εδώ και 28 χρόνια! Μόνο…

» Το να την επικαλείται και μάλιστα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας δείχνει τουλάχιστον έλλειψη σοβαρότητας…»

Το βράδυ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε έντονη αντιπαράθεση με τον εκπρόσωπο Τύπο του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega.

«Μετά το χθεσινό αποτέλεσμα η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να χειριστεί τα κρίσιμα ζητήματα που έχει μπροστά η χώρα», είπε ο κ. Σκουρλέτης και επανέλαβε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε εκλογές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με θέμα το χρέος.

Άμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος ρώτησε τον κ. Σκουρλέτη αν ο ΣΥΡΙΖΑ «σέβεται το Σύνταγμα», ενώ τόνισε ότι με τις σημερινές ενέργειες «κάνατε ένα συνταγματικό πραξικόπημα, προσπαθώντας να κάνετε συνεργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Παράλληλα, ο κ. Κεδίκογλου, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών, επισήμανε ότι η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα και συμπλήρωσε ότι «δεν περιμέναμε τις κάλπες για να προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές αλλαγές».

Ο κ. Σκουρλέτης, απαντώντας στον Σίμο Κεδίκογλου, υπογράμμισε ότι «θα έπρεπε να είστε ευχαριστημένοι αν ο πήχης που είχατε θέσει είναι στα επίπεδα της ΠΟΛΑΝ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024