Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διαγράφηκε από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας ο Νικήτας Κακλαμάνης

Διαγράφηκε από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας ο Νικήτας Κακλαμάνης

Τη διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ανακοίνωσε μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς. Ο υποψήφιος δήμαρχος ήταν ο μόνος βουλευτής της ΝΔ που δήλωσε «παρών» στο άρθρο 1 του πολυνομοσχεδίου, το οποίο αφορά την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και το κοινωνικό μέρισμα.

Τη διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ανακοίνωσε μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς.

Ο υποψήφιος δήμαρχος ήταν ο μόνος βουλευτής της ΝΔ που δήλωσε «παρών» στο άρθρο 1 του πολυνομοσχεδίου, το οποίο αφορά την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και το κοινωνικό μέρισμα.

Μετά την ψήφο του βουλευτή Α΄Αθήνας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατευθύνθηκε προς το προεδρείο, έγραψε εκείνη την ώρα την δήλωση διαγραφής, και την παρέδωσε για να αναγνωστεί στην Ολομέλεια.

Μετά τη διαγραφή Κακλαμάνη η κυβερνητική πλειοψηφία περιορίζεται στους 152 βουλευτές.

Σχεδόν αμέσως μετά, ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε: «Δεν υποκύπτω σε πολιτικούς εκβιασμούς και δεν συμβάλλω στην καταστροφή κοινωνικών ομάδων, για να ωφεληθούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα του εσωτερικού και του εξωτερικού. Δεν νομοθετώ με εντολή της τρόικας».

Όπως είπε, «το άρθρο 1 είναι δόλιο, γιατί συνδυάζει την αποκατάσταση κάποιων αδικιών -πλεόνασμα- με την καταστροφή της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας, που είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».

«Το άρθρο 1 πλήττει την καρδιά της ιδεολογίας της παράταξής μας, όπως την καθόρισε, το 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Αυτή την παράταξη και τις αρχές της δεν μπορεί να τις διαγράψει ο κ. Σαμαράς».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024