Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τους «Μύθους» που περιβάλλουν τα Γυαλιά της καταρρίπτει η Google

Τους «Μύθους» που περιβάλλουν τα Γυαλιά της καταρρίπτει η Google

Τα Γυαλιά της Google δεν αποπροσανατολίζουν τον χρήστη, δεν είναι ατέρμονα ενεργά και δεν καταγράφουν τα πάντα σε βίντεο, δεν κάνουν αναγνώριση των προσώπων που συναντούν, το γυαλί δεν καλύπτει το δεξί μάτι και... δεν είναι έτοιμα να κυκλοφορήσουν. Μετά το post που προέτρεπε τους πρώτους χρήστες του Google Glass να μην συμπεριφέρονται ως... Glassholes, η Google επιχειρεί να καταρρίψει δέκα μύθους που τα περιβάλλουν.

Τα Γυαλιά της Google δεν αποπροσανατολίζουν τον χρήστη, δεν είναι ατέρμονα ενεργά και δεν καταγράφουν τα πάντα σε βίντεο, δεν κάνουν αναγνώριση των προσώπων που συναντούν, το γυαλί δεν καλύπτει το δεξί μάτι και… δεν είναι έτοιμα να κυκλοφορήσουν. Μετά το post που συνιστούσε τους πρώτους χρήστες του Google Glass να μην συμπεριφέρονται ως… Glassholes, η Google επιχειρεί να καταρρίψει δέκα μύθους που τα περιβάλλουν.

Η Google υποστηρίζει ότι φορώντας τον χαρακτηριστικό σκελετό με το πρίσμα επάνω-δεξιά, δεν αποσπάται η προσοχή του χρήστη. Το επιχείρημα είναι ότι το Google Glass δεν είναι ενεργό εκ προοιμίου, αλλά ενεργοποιείται κατ’εντολή του χρήστη (με την φωνητική εντολή «Ok, glass» ή με ένα πάτημα ενός πλήκτρο δεξιότερα από το πρίσμα, στον σκελετό). Θυμίζει δε, πως αυτό συμβαίνει στους χρήστες smartphone και tablet -μια ματιά γύρω μας αρκεί για να πείσει.

Το πιο σημαντικό ίσως θέμα στο οποίο αναφέρεται η Google είναι ότι το Glass καταγράφει διαρκώς βίντεο. Η αλήθεια είναι ότι τα Γυαλιά της Google όταν δεχτούν τις εντολές «Ok, Glass record a video» κάνουν λήψη (720p) για 10 μόλις δευτερόλεπτα, αν και υπάρχει η δυνατότητα «extend video». Εντούτοις, η πρότυπη συσκευή δεν σχεδιάστηκε να έχει την δυνατότητα για βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας αφού η μπαταρία του θα εξαντληθεί έπειτα από 45 λεπτά.

Στους μύθους συγκαταλέγεται και ότι το Google Glass μπορεί να κάνει αναγνώριση προσώπου -παρά το γεγονός ότι έχουμε δει το app, η Google λέει κατηγορηματικά «όχι, δεν είναι αλήθεια». Αν και είναι τεχνικά εφικτό, συνεχίζει το post, αποφασίσαμε να μην διαθέσουμε ή έστω να διανείμουμε λογισμικό αναγνώρισης προσώπου, εκτός εάν μπορούμε να διευθετήσουμε καίρια ζητήματα που ανακύπτουν από μια τέτοια απόφαση. «Επειδή μια παράξενη εφαρμογή δημιουργήθηκε, αυτό δεν σημαίνει ότι θα εμφανιστεί στο MyGlass store», αναφέρεται χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι τα app επιλέγονται ένα προς ένα και όχι μηχανικά με έμφαση στην ασφάλεια. Μάλλον η αναφορά σε app αφορά το NameTag:

Ακόμα, η Google υποστηρίζει πως το Glass δεν είναι η καλύτερη συσκευή παρακολούθησης, αφού είναι εύκολα αναγνωρίσιμη, φοριέται στο πρόσωπο και το πρίσμα φωτίζεται κάθε φορά που ο χρήστης δίνει μια εντολή ή πατάει ένα κουμπί. Τέλος, σε ότι αφορά «στο τέλος της ιδιωτικής ζωής» που προσάπτουν πολλοί σε γκάτζετ όπως το Glass, η Google θυμίζει πως ανάλογες δυσοίωνες προβλέψεις είχαν γίνει όταν πρωτοεμφανίστηκαν οι κάμερες, τα κινητά τηλέφωνα ή το YouTube, ξεχνώντας την θετική συμβολή των λήψεων αυτών σε διάφορες περιστάσεις.

Πάντως, το Google Glass χαρακτηρίζεται πρωτότυπο, χαρακτηρίζεται ως μύθος η φήμη ότι θα κυκλοφορήσει ευρύτερα και γίνεται ξεκάθαρο ότι τελεί υπό συνεχή αναδιαμόρφωση από την ανατροφοδότηση που δίνουν οι πρώτοι Google Glass Explorers.

Δείτε ένα βίντεο που δίνει μια καλή εικόνα του τι βλέπει ο χρήστης που φοράει Google Glass και ένα ακόμα από την παρουσίαση που έγινε τον Φεβρουάριο του 2014 στο κατάστημα της αλυσίδας Public στην Λευκωσία, το οποίο εξασφάλισε προς επίδειξη 10 Google Glass.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024