Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κέντρο κράτησης μεταναστών το νοσοκομείο Αγ.Βαρβάρα - Αντιδρούν οι κάτοικοι

Κέντρο κράτησης μεταναστών το νοσοκομείο Αγ.Βαρβάρα – Αντιδρούν οι κάτοικοι

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί σήμερα, Τετάρτη, επιχείρηση για την μετατροπή του νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα (Λοιμωδών) σε κέντρο κράτησης μεταναστών. Επί τόπου οι κάτοικοι της περιοχής, εμποδίζουν τις μπουλντόζες. Αντιρατσιστικές κινήσεις καλούν σε συλλαλητήριο στις 18:30.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί σήμερα, Τετάρτη, επιχείρηση για την μετατροπή του νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα (Λοιμωδών) σε κέντρο κράτησης μεταναστών. Επί τόπου οι κάτοικοι της περιοχής, εμποδίζουν τις μπουλντόζες. Αντιρατσιστικές κινήσεις καλούν σε συλλαλητήριο στις 18:30.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο σταθμός «Στο Κόκκινο» και το left.gr, οι μπουλντόζες επιχείρησαν να εισέλθουν στο χώρο που βρίσκεται στα όρια του νοσοκομείου Λοιμωδών και Χρόνιων Παθήσεων στην Αγία Βαρβάρα, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες μετατροπής των εγκαταστάσεων σε κέντρο κράτησης μεταναστών.

Κάτοικοι της περιοχής κατάφεραν να εμποδίσουν μπουλντόζα και δηλώνουν αντίθετοι με την μετατροπή του νοσοκομείου σε κέντρο κράτησης μεταναστών.

Την αντίθεσή του στα σχέδια της κυβέρνησης έχει διατυπώσει και ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας. Ο δήμαρχος Γιώργος Καπλάνης έχει απευθύνει επιστολή στον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, κατηγορώντας τον για αιφνιδιαστικές κινήσεις και αθέτηση υποσχέσεων που οδηγούν στην υποβάθμιση της πόλης.

«Για ακόμα μια φορά το Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα», αντί του πραγματικού του ρόλου που αφορά την υγεία των πολιτών, γίνεται αντικείμενο υποβάθμισης της περιοχής μας.

»Παρά τις δικές σας δεσμεύσεις προς τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, τους κατοίκουςτης Αγίας Βαρβάρας και της Δυτικής Αθήνας ευρύτερα, για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, αιφνιδιαστικά το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης θέλει να μετατρέψει το Νοσοκομείο σε χώρους αποθήκευσης ανθρωπίνων ψυχών.

»Δεν γνωρίζουμε αν η συγκεκριμένη ενέργεια έχει γίνει μετά απόσυνεννόηση δική σας με τον κ. Δένδια, θέλουμε όμως να πιστεύουμε ότι θα σταθείτε έστω και τώρα δίπλα στον πολλαπλά πληγωμένο λαό της Δυτικής Αθήνας και θα πάρετε θέση ώστε το Νοσοκομείο να παίξει αποκλειστικά και μόνο το ρόλο του, που δεν είναι άλλος από την φροντίδα της υγείας των κατοίκων» επισημαίνει ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας.

Αντιρατσιστικές κινήσεις καλούν σε συλλαλητήριο έξω από το νοσοκομείο στις 18:30, με κεντρικό σύνθημα «Κλείνουν νοσοκομεία – ανοίγουν φυλακές. Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, έχει ήδη δρομολογηθεί το άνοιγμαδύο νέων«στρατοπέδων συγκέντρωσης» στηΔυτική Αθήνα: Το πρώτοστις κτιριακές εγκαταστάσεις ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ επί της λεωφόρου Σχιστούστο Σκαραμαγκά, στο χώρο όπου στεγάζεται το «θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων Παίδων» και το δεύτερο σε δύο κτίρια τουΝοσοκομείου Αγία Βαρβάρα (Λοιμωδών), ένα για άντρες και ένα για γυναίκες.

Για το Σάββατο 5 Απριλίου στις 11:30 προγραμματίζεται διπλή αντιφασιστική πορεία: η πρώτη θα ξεκινήσει από την είσοδο του νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα (Λοιμωδών) και η δεύτερη θα είναι μηχανοκίνητη από την είσοδο του ΨΝΑ–Δαφνί (προς Σκαραμαγκά και επιστροφή στο Χαϊδάρι). Οι δύο πορείες θα συναντηθούν στο Παλατάκι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024