Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κλειστό το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο bitcoin, Mt. Gox

Κλειστό το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο bitcoin, Mt. Gox

Το μεγαλύτερο «ανταλλακτήριο συναλλάγματος» bitcoin, το ιαπωνικό Mt. Gox έκλεισε τις διαδικτυακές και μη πόρτες του. Στο mtgox.com αναρτήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2014 μήνυμα από τον διευθύνοντα σύμβουλο M.Karpeles, που διαβεβαιώνει ότι ο ίδιος παραμένει στην Ιαπωνία και εργάζεται σκληρά για να βρεθεί μια λύση. Ο Karpeles ζητάει να σταματήσουν οι ερωτήσεις προς το προσωπικό, την ώρα συναλλασσόμενοι με την «τράπεζα bitcoin» με καταθέσεις διαδηλώνουν έξω από τα γραφεία του στο Τόκιο.

Το μεγαλύτερο «ανταλλακτήριο συναλλάγματος» bitcoin, το ιαπωνικό Mt. Gox έκλεισε τις διαδικτυακές και μη πόρτες του. Στο mtgox.com αναρτήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2014 μήνυμα που υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος Mark Karpeles, με το οποίο διαβεβαιώνει τους πάντες ότι ο ίδιος παραμένει στην Ιαπωνία –την ώρα που τον αναζητά τουλάχιστον ένας εισαγγελέας από τις ΗΠΑ– και εργάζεται σκληρά για να βρεθεί μια λύση στα προβλήματα που ανέκυψαν πρόσφατα. Ακόμα, ο Karpeles ζητάει να σταματήσουν οι ερωτήσεις προς το προσωπικό, την ώρα που συναλλασσόμενοι με την «τράπεζα bitcoin» και καταθέσεις που έκαναν φτερά, διαδηλώνουν έξω από τα γραφεία του στο Τόκιο.

Οι συναλλαγές είχαν σταματήσει στις 7 Φεβρουαρίου «για να προστατευτούν το σάιτ και οι χρήστες», γεγονός που αποδίδεται σε αλλεπάλληλες κυβερνοεπιθέσεις. Η εφημερίδα Wall Street Journal επικαλέστηκε φήμες στην αγορά που έφεραν το Mt. Gox να έχει υποστεί κλοπή 744.000 bitcoin. Η ισοτιμία του ψηφιακού νομίσματος με το δολάριο στο Mt. Gox την ημέρα που σταμάτησαν οι συναλλαγές ήταν 828,99 δολάρια και μετά σημείωσε κατακόρυφη πτώση 83,7% στα 135 δολάρια.

Το Mt.Gox δεν είναι το μοναδικό ανταλλακτήριο bitcoin, θεωρείται όμως το μεγαλύτερο. Με τρέχουσα ισοτιμία 517 δολάρια, το πρακτορείο Reuters υπολογίζει ότι η αξία των bitcoin σε κυκλοφορία φτάνει τα 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης την προειδοποίηση της εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού ασφάλειας Trustwave, σχετικά με τα πρόσφατα χτυπήματα του Pony, «κακόβουλου» λογισμικού που ελέγχεται από απόσταση και φέρεται να έχει ανοίξει αρκετά διαδικτυακά μη κρυπτογραφημένα πορτοφόλια με bitcoin.

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024