Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Rinspeed

Rinspeed

Πιστή στις συνήθειές της, η Rinspeed προσγειώνεται στην 84η ελβετική έκθεση με ένα ιδιόρρυθμο concept που κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα αυτοκινούμενο τετράτροχο Living-room. Όπως και κάθε δημιούργημα της ελβετικής φίρμας, το νέο XChangE το οποίο έχει –προφανώς- ως αφετηρία το Tesla Model S, δεν εστιάζει σε αυτό που θα αποκαλούσε κανείς σκληροπυρηνική […]

Πιστή στις συνήθειές της, η Rinspeed προσγειώνεται στην 84η ελβετική έκθεση με ένα ιδιόρρυθμο concept που κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα αυτοκινούμενο τετράτροχο Living-room.

Όπως και κάθε δημιούργημα της ελβετικής φίρμας, το νέο XChangE το οποίο έχει –προφανώς- ως αφετηρία το Tesla Model S, δεν εστιάζει σε αυτό που θα αποκαλούσε κανείς σκληροπυρηνική αυτοκίνηση, αλλά σε μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση της έννοιας της οδήγησης με στόχο την… κατάργησή της και την αφιέρωση του χρόνου που περνάμε στο τιμόνι, σε δημιουργικότερες ενασχολήσεις.

Έτσι, το XchangE Concept, διαθέτει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης δηλαδή, μπορεί να κινηθεί χωρίς τη συνδρομή του οδηγού του, μια ικανότητα την οποία η Rinspeed συνδύασε με την μετατροπή του θαλάμου επιβατών σε ένα ιδιότυπο σαλόνι ή χώρο εργασίας αναλόγως τις απαιτήσεις του καθενός, μιας και, πλέον, κανένας από τους επιβαίνοντες δεν ασχολείται με την οδήγηση.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά είναι η δυνατότητα επιλογής πολλαπλών διατάξεων για τα καθίσματα του θαλάμου συμπεριλαμβανομένης της αναστροφής των μπροστινών καθισμάτων για… ψιλή κουβεντούλα και καλύτερη οπτική επαφή με τον διπλανό ή τον πίσω, αλλά κυρίως, για καλύτερη θέαση της οθόνης 32 ιντσών τεχνολογίας 4Κ την οποία διαθέτει το XChangE στο πίσω τμήμα του εσωτερικού του.

Εκτός, απο τις ποικίλες δυνατότητες αναδίπλωσης και αναστροφής των καθισμάτων για περισσότερη άνεση, στο ίδιο σκεπτικό κινείται και το τιμόνι που κινείται όχι μόνο με τον συνήθη τρόπο, αλλά και κατά μήκος του ταμπλό προκειμένου να μην εμποδίζει την αναστροφή του καθίσματος του οδηγού.

Εκτός από την θηριώδη 4Κ οι λειτουργίες της οποίας είναι διαχειρίσιμες με κινήσεις των χεριών, το infotainment, δια χειρός Harman και με αφετηρία την πλατφόρμα HTML5, εμφανίζει τις λειτουργίες του σε μια σειρά οθονών που βρίσκονται στο ταμπλό και φτάνουν το συνολικό μήκος των 1,2 μέτρων, υποστηρίζοντας τις ανάγκες εργασίας, ψυχαγωγίας αλλά και ενημέρωσης σε σχέση με τις παραμέτρους οδήγησης.

Πέρα από τις οθόνες παντός είδους, τα καθίσματα, τις επιφάνειες εργασίας-τραπεζάκια, αλλά και την καφετιέρα που διαθέτει το XchangΕ στον εξοπλισμό του, η πανοραμική ηλιοοροφή του πρωτότυπου αποτελείται από ιριδίζον plexiglass το οποίο μέσω μιας ειδικής επίστρωσης φιλτράρει τις ακτίνες του ηλίου μεταβάλλοντας την διαπερατότητα, αλλά και το χρώμα της σε όλες τις αποχρώσεις του ουρανίου τόξου, αλλάζοντας, κατ’ επέκταση και το φωτισμό του θαλάμου.

Τα εξωτερικά φωτιστικά σώματα του XChangE αποτελούνται από 358 «αυτόνομα» LED, ενώ τα συγκεκριμένης τεχνολογίας φωτιστικά σώματα δεν λείπουν ούτε από το εσωτερικό μιας και η κεντρική κονσόλα διαθέτει άλλα 98. Εκτός από τα παραπάνω που διανθίζουν την γνώριμη εικόνα του Tesla Model S, το ελβετικό πρωτότυπο διαθέτει τροχούς 20 ιντσών με ζάντες Borbet βαμμένες με ειδική βαφή ώστε να αντανακλούν το φως.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024