Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Opel

Opel

Πληθωρική από κάθε άποψη η παρουσία της Opel στο floor της ελβετικής έκθεσης όπου προσγειώνεται με τρεις παγκόσμιες πρεμιέρες. Οι δύο αφορούν το lifestyle αστικό μοντέλο της φίρμας, το οποίο, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα εμπλουτίσει την γκάμα του με την, off-road εμπνεύσεως έκδοση, Adam Rocks και την κορυφαία, Adam S, ενώ η τρίτη παγκόσμια […]

Πληθωρική από κάθε άποψη η παρουσία της Opel στο floor της ελβετικής έκθεσης όπου προσγειώνεται με τρεις παγκόσμιες πρεμιέρες.

Οι δύο αφορούν το lifestyle αστικό μοντέλο της φίρμας, το οποίο, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα εμπλουτίσει την γκάμα του με την, off-road εμπνεύσεως έκδοση, Adam Rocks και την κορυφαία, Adam S, ενώ η τρίτη παγκόσμια πρεμιέρα, αφορά την OPC Extreme έκδοση του Astra, η οποία, για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου, ξεπερνά τους 300 ίππους.

Ξεκινώντας από το Adam Rocks ένα ανοιχτό crossover τσέπης όπως το περιγράφει η Opel, έχει κατά 1,5 εκατοστό μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος από τις μέχρι στιγμής γνωστές εκδόσεις του γερμανικού αστικού μοντέλου, ενώ έχει επωφεληθεί και από μια σειρά βελτιώσεων μεταξύ των οποίων η διαφοροποίηση της γεωμετρίας της ανάρτησης η οποία διαθέτει αναβαθμισμένα αμορτισέρ και ελατήρια, συνδυαστικά και την μεταβολή της γεωμετρίας του συστήματος διεύθυνσης.

Εκτός από το αυξημένο ύψος το Adam Rocks διαθέτει προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος σε ανθρακί φινίρισμα τη στιγμή που η γρίλια έχει επίσης μεταβάλλει τη σχεδίασή της προς όφελος μιας επιθετικότερης όψης και, πλέον ενσωματώνεται στον αισθητά εντονότερο προφυλακτήρα.

Την εικόνα συμπληρώνουν τα φώτα ημέρας τεχνολογίας LED, οι επιχρωμιωμένες λεπτομέρειες στα φώτα ομίχλης και στους δείκτες αλλαγής πορείας καθώς και μια νέα κίτρινη απόχρωση για το αμάξωμα την οποία η Opel ονομάζει Goldbusters.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της ηλεκτρικά αναδιπλούμενης υφασμάτινης οροφής η οποία ολοκληρώνει την SUVοειδή μεταμόρφωση του Opel Adam Rocks, απαιτεί το πάτημα ενός κουμπιού και μόλις 5 δευτερόλεπτα για να αλλάξει θέση.

Παράλληλα με τα νέα του σχεδιαστικά χαρακτηριστικά το Opel Adam θα είναι και το πρώτο του είδους του το οποίο θα εξοπλιστεί με το νέο τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα ECOTEC χωρητικότητας ενός λίτρου.

Πρόκειται για ένα υπερτροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο με άμεσο ψεκασμό το οποίο θα διατεθεί σε δύο εκδοχές ισχύος με 90 και 115 ίππους, αποδίδοντας και στις δύο περιπτώσεις 166 Nm ροπής. Ο νέος κινητήρας συνδυάζεται και με ένα επίσης νέο μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και με συνολικό βάρος 37 κιλών.

Το Opel Adam Rocks θα περάσει στην παραγωγή από το προσεχές καλοκαίρι ενώ λίγο μετά αναμένεται να ακολουθήσει και το Adam S, το οποίο επιχειρεί με τη συνδρομή του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα Ecotec με χωρητικότητα 1,4 λίτρων και ισχύ 150 ίππων, να δώσει τη διάσταση των επιδόσεων στο αστικό μοντέλο.

Τις προδιαγραφές του συμπληρώνει μια αναβαθμισμένη sport ανάρτηση αλλά και ένα βελτιωμένο σύστημα πέδησης. Παράλληλα ένα αιχμηρότερο bodykit το οποίο η Opel περιγράφει ως Red & Roll αναλαμβάνει να υπογραμμίσει το χαρακτήρα της κορυφαίας έκδοσης η οποία έχει μέγιστη ταχύτητα 220 χλμ./ώρα.

Μένοντας στις επιδόσεις αλλά ανεβαίνοντας κατηγορία, η έκδοση Extreme του Opel Astra OPC προσγειώνεται στην έκθεση της Γενεύης με ισχύ που ξεπερνά τους 300 ίππους για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου.

Το ισχυρότερο, μέχρι σήμερα, Astra OPC βασίζεται στην αμιγώς αγωνιστική έκδοση OPC Cup ενώ, υπεύθυνος για την γενναιόδωρη ισχύ είναι ο δίλιτρος turbo κινητήρας βενζίνης που συναντάμε και στις συμβατικές εκδόσεις του.

Η κίνηση μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς με τη βοήθεια ενός μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων αλλά και ενός μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Πέρα από την αυξημένη ισχύ, το Astra OPC EXTREME θα διαθέτει χάρη στην εκτεταμένη χρήση συνθετικών υλικών και περιορισμένο βάρος το οποίο περιορίζεται κατά 100 κιλά σε σχέση με την απλή OPC έκδοσή του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι κατασκευασμένοι από ανθρακονήματα τροχοί, οι οποίοι είναι κατά 20 κιλά ελαφρύτεροι σε σχέση με τους αντίστοιχους τροχούς αλουμινίου.

Τις απαραίτητες αναβαθμίσεις έχει δεχτεί και το σύστημα πέδησης, το οποίο υπογράφει η Brembo, εξοπλίζοντας τους μπροστινούς τροχούς με εξαπίστονες δαγκάνες και δίσκους 370 χιλιοστών.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ξεχωρίζουν τα bucket καθίσματα της Recaro με τις ζώνες ασφαλείας έξι σημείων, όπως και το επενδυμένο με Alcantara ανθρακονημάτινο τιμόνι.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024