Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ferrari

Ferrari

Η φίρμα από το Maranello επαναπροσδιορίζει την California υλοποιώντας μια σειρά εκτεταμένων αλλαγών, μεταξύ των οποίων και ένας turbo κινητήρας, που αναλαμβάνουν να την σηματοδοτήσουν από το floor της Γενεύης ως κάτι εντελώς καινούριο. Έτσι, η νέα California T εμμένει στο μοτίβο της μέχρι σήμερα γνωστής εκδοχής του μοντέλου το οποίο απετέλεσε αφενός την πρώτη […]

Η φίρμα από το Maranello επαναπροσδιορίζει την California υλοποιώντας μια σειρά εκτεταμένων αλλαγών, μεταξύ των οποίων και ένας turbo κινητήρας, που αναλαμβάνουν να την σηματοδοτήσουν από το floor της Γενεύης ως κάτι εντελώς καινούριο.

Έτσι, η νέα California T εμμένει στο μοτίβο της μέχρι σήμερα γνωστής εκδοχής του μοντέλου το οποίο απετέλεσε αφενός την πρώτη Ferrari με μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή αλλά, και την πρώτη πρόταση της φίρμας, όπου ο κινητήρας ήταν τοποθετημένος μπροστά.

Αυτά μπορεί να μην άλλαξαν, ωστόσο, στην περίπτωση της California T την θέση του ατμοσφαιρικού V8 των 4.297 κ.εκ. των 490 ίππων, έχει πάρει ένα νέος επίσης οχτακύλινδρος, αλλά διπλά υπερτροφοδοτούμενος και μικρότερος κινητήρας με χωρητικότητα 3.855 κ.εκ.

Το νέο μηχανικό σύνολο αυξάνει την ισχύ του μοντέλου στους 560 ίππους και τη διαθέσιμη ροπή στα 755 Nm, μέγεθος ενισχυμένο κατά 49% σε σχέση με την μέχρι σήμερα γνωστή California των 505 Νm ροπής.

Ως αποτέλεσμα. η California T ολοκληρώνει ταχύτερα τη διαδικασία των «0-100 χλμ./ώρα» απαιτώντας 3,6 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά της ανέρχεται, πλέον, σε 315 χλμ./ώρα.

Παράλληλα με την αύξηση ισχύος, η California T εμφανίζει μειωμένα μεγέθη σε επίπεδο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και κατανάλωσης τα οποία περιορίζονται κατά 20% και 15% αντίστοιχα σε σχέση με το μέχρι σήμερα γνωστό μοντέλο.

Μαζί με το νέο κινητήρα ο οποίος αποτελεί μια ριζικά διαφοροποιημένη εκδοχή του μηχανικού συνόλου που η Ferrari κατασκευάζει με «προορισμό» την Maserati Quattroporte, η California T διαθέτει και ένα νέο σύστημα εξαγωγής το οποίο, πλην όλων των άλλων, διασφαλίζει ότι ο ήχος θα είναι αντίστοιχος της φίρμας.

Βελτιωμένη είναι και η ανάρτηση η οποία διαθέτει νέας γενιάς αμορτισέρ Magnaride τα οποία υπόσχονται κατά 50% ταχύτερες αντιδράσεις.

Στα βοηθητικά συστήματα της California Τ συγκαταλέγεται η τελευταία εκδοχή του συστήματος traction control της Ferrari, F1-Trac, ενώ το αναβαθμισμένο ESP 8.0 συνδυαστικά και με τα νέα μεγαλύτερα κεραμικά δισκόφρενα μειώνει την απόσταση που απαιτείται για την επιβράδυνση από τα 100 στα 0 χλμ./ώρα σε 34 μέτρα.

Αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί και στην εμφάνισή της η οποία φέρει την υπογραφή του Ferrari Styling Centre σε συνεργασία με τον οίκο Pininfarina.

Σε αυτές συγκαταλέγονται τα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα που παραπέμπουν στις ισχυρότερες προτάσεις της φίρμας και τα οποία πλαισιώνουν μια μεγαλύτερη γρίλια.

Μεγαλύτερες είναι και οι τριγωνικές εισαγωγές αέρα ενώ, ένα σετ εισαγωγών έχει προστεθεί στο καπό υποδηλώνοντας το διπλό turbo που φιλοξενείται από κάτω.

Ανασχεδιασμένες είναι και οι πλευρικές μεταλλικές επιφάνειες της California T προς όφελος ενός κομψότερου συνόλου.

Στο πίσω τμήμα ξεχωρίζουν τα λιτά στρογγυλά φωτιστικά σώματα και τα δύο σετ απολήξεων της εξάτμισης που, πλέον τοποθετούνται οριζόντια στα άκρα του χαρακτηριστικού αεροδυναμικού διαχύτη.

Παράλληλα με τα παραπάνω οι αγοραστές της θα μπορούν να επιλέξουν και μεταξύ δύο νέων χρωμάτων: του Rosso California και το Blu California που σχεδιάστηκε για να παραπέμπει στις κλασικές Ferrari.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν τα ανασχεδιασμένα κονσόλα και ταμπλό στο κέντρο του οποίου βρίσκεται μια νέα οθόνη αφής 6,5 ιντσών. Επιπλέον στις διαθέσιμες λειτουργίες έχει προστεθεί και το Turbo Performance Engineer, ένα σύστημα που μέσω της οθόνης αφής επιτρέπει στον οδηγό να πλοηγηθεί σε μια σειρά διαθέσιμων στοιχείων παρακολουθώντας τις επιδόσεις του κινητήρα.

auto.in.gr

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024