Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Λοκ... κλείδωσε και το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο Λουτζ

Ο Λοκ… κλείδωσε και το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο Λουτζ

Ο Φέλιξ Λοκ κατέκτησε το δεύτερο διαδοχικό χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Λουτζ (Μονό Ανδρών). Ο Γερμανός κατάφερε να πρωτεύσει και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι, ενώ ο Ρώσος Άλμπερτ Ντεμτσένκο πανηγύρισε ο ασημένιο και ο Ιταλός Άρμιν Ζοεγκέλερ το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Φέλιξ Λοκ κατέκτησε το δεύτερο διαδοχικό χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Λουτζ (Μονό Ανδρών). Ο Γερμανός κατάφερε να πρωτεύσει και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι, ενώ ο Ρώσος Άλμπερτ Ντεμτσένκο πανηγύρισε ο ασημένιο και ο Ιταλός Άρμιν Ζοεγκέλερ το χάλκινο μετάλλιο.

Άλμα: Ο Στοτς το χρυσό στο ατομικό ανδρών από χαμηλό βατήρα

Ο Πολωνός Καμίλ Στοτς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό άλμα από χαμηλό βατήρα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι. Το ασημένιο πήρε ο Σλοβένος Πέτερ Πρεβτς από τη Σλοβενία και το χάλκινο ο Νορβηγός Αντερς Μπάρνταλ.

Η Ρωσία το χρυσό στο Καλλιτεχνικό πατινάζ

Την κατάκτηση του πρώτου χρυσού μεταλλίου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που φιλοξενούν στο Σότσι, πανηγυρίζουν οι Ρώσοι. Ειδικότερα οι διοργανωτές, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό του καλλιτεχνικού πατινάζ, αγώνισμα που διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ιστορία της κορυφαίας διοργάνωσης. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Καναδάς και το χάλκινο οι ΗΠΑ.

Η Σλοβάκα Κουζμίνα το χρυσό στο σπριντ 7.5 χλμ. του διάθλου

Η Αναστασίγια Κουζμίνα επανέλαβε στο Σότσι τον προ τετραετίας θρίαμβό της στο Βανκούβερ και διατήρησε τον Ολυμπιακό τίτλο στο σπριντ 7.5 χλμ. του διάθλου. Η (ρωσικής καταγωγής) Σλοβάκα αθλήτρια ήταν εντυπωσιακά γρήγορη στο σκι και αλάνθαστη στη σκοποβολή (10/10), παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 21 λεπτά και 6.8 δευτερόλεπτα, σχεδόν 20΄΄ μπροστά από τις αντιπάλους τους. Δεύτερη κατετάγη η Ρωσίδα Ολγα Βιλούχινα με 21:26.7 και τρίτη η Ουκρανή Βίτα Σεμερένκο με 21:28.5.

Πατινάζ ταχύτητας: Η Βουστ από την Ολλανδία νικήτρια στα 3.000μ.

Μετά το χθεσινό θρίαμβο στα 5.000μ. ανδρών, η Ολλανδία επιβεβαίωσε την ισχύ της στο πατινάζ ταχύτητας κατακτώντας τον τίτλο και στα 3.000μ. των γυναικών, στο πλαίσιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι. Η Ιρένε Βουστ ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, καλύπτοντας την απόσταση σε 4:00.34, και πανηγύρισε τον δεύτερο Ολυμπιακό τίτλο της καριέρας της στο αγώνισμα, μετά από εκείνον του 2006 στο Τορίνο. Η νικήτρια του 2010, Μαρτίνα Σαμπλίκοβα από την Τσεχία, αρκέστηκε στη δεύτερη θέση με 4:01.95, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Ολγα Γκραφ (4:03.47), χαρίζοντας στην οικοδέσποινα Ρωσία το πρώτο της μετάλλιο στους Αγώνες.

Σκι δρόμων αντοχής: Ο Κολόνια το χρυσό μετάλλιο στο σκίαθλο ανδρών

Ο Ντάριο Κολόνια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σκίαθλο του σκι δρόμων αντοχής, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι. Ο 27χρονος Ελβετός κάλυψε τα 30 χιλιόμετρα της διαδρομής (15 χιλιόμετρα με την κλασική τεχνική και 15 με την ελεύθερη) σε 1 ώρα, 8 λεπτά και 15.4 δεύτερα και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας 4 δέκατα του δευτερολέπτου πίσω του τον Σουηδό Μάρκους Χέλνερ (1:08:15.8). Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Νορβηγός Μάρτιν Γιόνσρουντ Σούντμπι (1:08:16.8).

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι το δεύτερο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο για τον Κολόνια, ο οποίος πρώτευσε στα 15 χιλιόμετρα ελεύθερης τεχνικής στους Χειμερινούς του Βανκούβερ, το 2010.

Χιονοσανίδα: Η Άντερσον το χρυσό μετάλλιο στο slopestyle γυναικών

Η Τζέιμι Άντερσον κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο slopestyle της χιονοσανίδας, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι. Η 23χρονη Αμερικανίδα βαθμολογήθηκε με 95.25 στη δεύτερη προσπάθειά της στον τελικό και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ένι Ρουκαγιάρβι από τη Φινλανδία (92.50). Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Τζένι Τζόουνς από τη Μεγάλη Βρετανία με 87.25.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άντερσον είναι η πρώτη «χρυσή» Ολυμπιονίκης του slopestyle, καθώς το συγκεκριμένο αγώνισμα έκανε στο Σότσι ντεμπούτο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς.

Αλπικό σκι: Ο Ματίας Μάιερ το χρυσό στην ελεύθερη κατάβαση

Ο Ματίας Μάιερ έκανε την έκπληξη και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην ελεύθερη κατάβαση του αλπικού σκι, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι. Ο 23χρονος Αυστριακός, ο οποίος δεν είχε κερδίσει ποτέ στην καριέρα του αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ούτε είχε ανεβεί στο βάθρο των νικητών σε αγώνα κατάβασης για το Παγκόσμιο Κύπελλο, κάλυψε την απόσταση σε 2:06.23 και πήρε την πρώτη θέση στον τελικό, αφήνοντας ελάχιστα πίσω του τον Ιταλό Κριστόφ Ινερχόφερ (2:06.29) και τον Νορβηγό Κιέτιλ Γιάνσρουντ (2:06.33).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ματίας Μάιερ είναι γιός του Χέλμουτ Μάιερ, ο οποίος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Κάλγκαρι το 1988 είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο υπεργιγαντιαίο σλάλομ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 28-28: Σπουδαία εμφάνιση στην Ουγγαρία και τώρα όλα είναι στο χέρι του!

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, καθώς ήρθε ισόπαλος 28-28 με την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία – Σε μία εβδομάδα (27/4) η ρεβάνς στο Κλειστό της Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024