Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πόσα έξοδα επικοινωνιών συνεπάγεται ένας καταστροφικός σεισμός;

Πόσα έξοδα επικοινωνιών συνεπάγεται ένας καταστροφικός σεισμός;

OTE, Forthnet, Cosmote, Vodafone και Wind, αναγνωρίζοντας την σημασία της τηλεφωνικής επικοινωνίας των ανθρώπων που κατοικούν στην Κεφαλλονιά και στην Ιθάκη μετά τις αλλεπάλληλες ισχυρές σεισμικές δονήσεις, έσπευσαν και συνεχίζουν να προσφέρουν δωρεάν επικοινωνία στους κατοίκους και να εγγυώνται την διαθεσιμότητα των δικτύων τους. Ταυτόχρονα, αποκαλύπτουν πόσα έξοδα συνεπάγεται ένας καταστροφικός σεισμός.

OTE, Forthnet, Cosmote, Vodafone και Wind αναγνωρίζοντας την σημασία της τηλεφωνικής επικοινωνίας των ανθρώπων που κατοικούν στην Κεφαλλονιά και στην Ιθάκη μετά τις αλλεπάλληλες ισχυρές σεισμικές δονήσεις έσπευσαν και συνεχίζουν να προσφέρουν δωρεάν επικοινωνία και να εγγυώνται την διαθεσιμότητα των δικτύων τους.

Από την άλλη, οι προσφορές τους αναδεικνύουν πόσο αυξημένα θα ήταν τα έξοδα επικοινωνιών μετά από έναν καταστροφικό σεισμό εάν το δίκτυο δεν τα καλύπτει. Υπάρχει η ανάγκη για περισσότερες κλήσεις μεγαλύτερης διάρκειας και μάλιστα από κινητό τηλέφωνο, η ανάγκη προσωρινής διακοπής τηλεφωνικής σύνδεσης που χρεώνει πάγιο, ακολουθεί η χρέωση για την αποκατάσταση της προσωρινής διακοπής, τέλη μεταφοράς γραμμής σε νέο -προσωρινό και έπειτα μόνιμο- χώρο διαμονής… Σε χειρότερη θέση βρίσκονται όσοι είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές και είχαν φραγή ή δεν είχαν διαθέσιμα λεπτά ομιλίας που δεν καλύπτονται από το δίκτυό τους σε τέτοιες περιστάσεις. Εδώ συγκεντρώσαμε όλες τις ενέργειες για τις οποίες μας ενημέρωσαν δίκτυα σταθερής ή/και κινητής τηλεφωνίας:

Χρήστες του δικτύου της Wind

Η WIND δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό των συνδρομητών στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές, Κεφαλλονιά και Ιθάκη, και προσφέρει δωρεάν επικοινωνία ως το τέλος Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, η WIND καλύπτει το πάγιο του Φεβρουαρίου 2014 για τους πελάτες συμβολαίου κινητής WIND, ιδιώτες και επιχειρήσεις.
Οι συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας WIND, ιδιώτες και επιχειρήσεις, έχουν επίσης δωρεάν ένα μηνιαίο πάγιο.
Σε περίπτωση που αιτηθούν προσωρινή διακοπή της τηλεφωνικής τους σύνδεσης μέχρι 31/3/2014, η WIND δεν θα χρεώσει τα τέλη διακοπής ως 6 μήνες. Όσοι πελάτες σταθερής τηλεφωνίας WIND διέμεναν σε κτίσματα που κρίθηκαν ακατάλληλα για χρήση δεν θα χρεωθούν τέλη μεταφοράς της γραμμής στο νέο χώρο διαμονής τους.

Οι κάτοχοι καρτοκινητής WIND F2G ή κάρτας Q ως τις 28/02/14 έχουν δωρεάν χρόνος ομιλίας αξίας 1500 λεπτών.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση του δικτύου της WIND στις περιοχές, η εταιρεία δηλώνει πως η λειτουργία του συνεχίζεται απρόσκοπτα και η διαθεσιμότητά του παραμένει σε υψηλότατο επίπεδο. Παρά το γεγονός ότι η ζήτηση των υπηρεσιών κινητής έχει επανέλθει σε ομαλά επίπεδα ύστερα από την κορύφωση (+450%) την ημέρα του σεισμού, τεχνικό κλιμάκιο της WIND παραμένει στην Κεφαλλονιά παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις στην περιοχή. Σημειώνεται ότι στην Κεφαλλονιά έχει σταλεί και αυτοκινούμενος σταθμός βάσης ο οποίος είναι σε ετοιμότητα και θα λειτουργήσει συμπληρωματικά αν υπάρξει ανάγκη.

Νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης Δικτύου της WIND, το οποίο παρακολουθεί τη λειτουργία του δικτύου κινητής και σταθερής τηλεφωνίας σε 24ωρη βάση πανελλαδικά, η κίνηση στην Κεφαλλονιά αμέσως μετά το σεισμό της 26ης εμφάνισε κορύφωση +450% στις κλήσεις από το κινητό και διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα τόσο στις 26 όσο και στις 27 Ιανουαρίου (+95% σε σχέση με μία συνήθη ημέρα).

Χρήστες του δικτύου της Vodafone

Η Vodafone επίσης στέκεται κοντά σε όλους τους συνδρομητές της που ζουν στην πληγείσα από το σεισμό περιοχή της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης και παρέχει στους συνδρομητές συμβολαίου, ιδιώτες και επαγγελματίες δωρεάν 1500 λεπτά ομιλίας προς όλα τα εθνικά δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, 1.500 γραπτά μηνύματα προς όλα τα εθνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και 1500 ΜΒ Μobile Ιnternet (ισχύει για όλους τους συνδρομητές συμβολαίου, ιδιώτες και επαγγελματίες, από 1/2/2014 και για ολόκληρο το Φεβρουάριο, επιπλέον της ενσωματωμένης χρήσης που έχουν στο πρόγραμμά τους).
Οι συνδρομητές καρτοκινητής Vodafone έχουν δωρεάν 1500 λεπτά ομιλίας προς όλα τα εθνικά δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, 1500 γραπτά μηνύματα προς όλα τα εθνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και 1500ΜΒ Μobile Ιnternet (αφορά σε όλους τους συνδρομητές καρτοκινητής, από 1/2/2014 έως 8/2/2014, προσφορά που επεκτάθηκε και από τις 8 έως τις 28 Φεβρουαρίου στην συνέχεια, επιπλέον οποιουδήποτε πακέτου ή bonus έχουν πιθανά ενεργοποιημένο).
Επιπλέον, η Vodafone σταματάει τη διαδικασία φραγής εξερχόμενων ή εισερχόμενων κλήσεων στους συνδρομητές συμβολαίου μέχρι και τις 28/2/2014.

Χρήστες του δικτύου της Forthnet/συνδρομητές ΝOVA

H Forthnet για τη διευκόλυνση των κατοίκων της Κεφαλλονιάς που δοκιμάζονται αυτές τις ημέρες, παρατείνει έως τις 28 Φεβρουαρίου 2014 όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές λογαριασμών, χωρίς καμία επίπτωση στην παροχή των υπηρεσιών και χωρία καμία επιπλέον επιβάρυνση για τους συνδρομητές Forthnet ή Nova. Επιπρόσθετα, δωρεάν θα γίνεται η επίσκεψη τεχνικού και η επισκευή του κάτοπτρου σε όσους συνδρομητές Nova υπέστη ζημιά το κάτοπτρο. Για περισσότερες πληροφορίες, οι κάτοικοι παραπέμπονται στο Κατάστημα Forthnet Αργοστολίου, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Βεργωτή 52 (τηλέφωνο επικοινωνίας 2671025271).

Χρήστες του δικτύου της COSMOTE

Η COSMOTE για να διευκολύνει τους συνδρομητές της στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης, προσφέρει από τις 31 Ιανουαρίου και μέχρι τις 28/2/2014 δωρεάν όλες τις κλήσεις ομιλίας προς όλα τα εθνικά δίκτυα σταθερής και κινητής (καθημερινά 1500 λεπτά επιπλέον του προγράμματος, σε όλους τους οικιακούς και εταιρικούς συνδρομητές συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου, καρτοκινητής). Επίσης, παύει τις διαδικασίες φραγής μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Χρήστες του δικτύου ΟΤΕ

Στο ίδιο πλαίσιο ο ΟΤΕ παρέχει δωρεάν τα πάγια τέλη σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας, internet και τηλεόρασης ΟΤΕ TV για το διάστημα από 26/1/2014 έως και 28/2/2014, για όλους τους Οικιακούς και Εταιρικούς πελάτες με διεύθυνση κατοικίας/έδρα στο Νομό Κεφαλλονιάς.
Σε όσους πελάτες του ΟΤΕ αιτηθούν προσωρινή διακοπή της τηλεφωνικής τους σύνδεσης μέχρι 31/3/2014 ο ΟΤΕ δεν θα χρεώσει τα πάγια τέλη για όλο το διάστημα που η σύνδεσή τους θα βρίσκεται σε προσωρινή διακοπή (έως 6 μήνες) και δεν θα χρεώσει το τέλος για την αποκατάσταση διακοπής της σύνδεσης μέχρι 30/09/2014.

Ακόμα, δεν θα χρεώσει τα τέλη μεταφοράς γραμμής από τα ακατάλληλα για χρήση κτίσματα σε χώρους προσωρινής διαμονής, καθώς και στη συνέχεια από την προσωρινή στη μόνιμη διαμονή έως το τέλος του 2014.

Ο Όμιλος ΟΤΕ δηλώνει τέλος ότι θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των κατοίκων της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και υλοποιώντας όπου είναι δυνατό πολιτικές αλληλεγγύης για τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024