Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντίδραση διεθνούς εβραϊκής οργάνωσης για τα σχόλια Καρυπίδη

Αντίδραση διεθνούς εβραϊκής οργάνωσης για τα σχόλια Καρυπίδη

Την αντίδραση της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής προκάλεσαν οι προκλητικές τοποθετήσεις που διατύπωσε στο Facebook ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης. Το ακανθώδες θέμα που ανέκυψε με την υποψηφιότητα παραπέμπεται στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, την Πέμπτη.

Την αντίδραση της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (American Jewish Committee -AJC) προκάλεσαν οι προκλητικές τοποθετήσεις που διατύπωσε στο Facebook ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, με αφορμή το όνομα της ΝΕΡΙΤ και την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Συναγωγή της Θεσσαλονίκης.

Το ακανθώδες θέμα που ανέκυψε με την υποψηφιότητα του «δεξιών αποχρώσεων» Θόδωρου Καρυπίδη παραπέμπεται στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, την Πέμπτη.

«Εξωφρενικές εκφράσεις αντισημιτισμού στην Ελλάδα προέρχονται όχι μόνο από την Χρυσή Αυγή της άκρας δεξιάς, αλλά, όπως δείχνει και η ανάρτηση στο Facebook του Θεόδωρου Καρυπίδη, και από την άκρα αριστερά» δήλωσε ο Ντέιβιντ Χάρις, εκτελεστικός διευθυντής της (AJC).

«Μέχρι στιγμής η ηγεσία του κόμματός του [του κ. Καρυπίδη] δεν αντέδρασαν για την ανάρτησή του. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε τις δηλώσεις αυτές «απαράδεκτες. ρατσιστικές και αντισημιτικές»» καταλήγει η ανακοίνωση της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής.

Επανεξέταση της υποψηφιότητας Καρυπίδη, λόγω του ακροδεξιού προφίλ του, έχουν ζητήσει δύο μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, η Μάνια Μπαρσέφσκι και ο Πάνος Λάμπρου, οι οποίοι προέρχονται από συνιστώσες που πρόσκεινται στην πλειοψηφία, ενώ έντονες ήταν οι αντιδράσεις και από την Αριστερή Πλατφόρμα.

Μάλιστα, ο κ. Καρυπίδης είχε πάρει συνέντευξη από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, που προκάλεσε συζητήσεις.

Κατόπιν αυτών, ο Θ.Καρυπίδης βρήκε υποστήριξη από τον Ηλία Κασιδιάρη:

Πάντως, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας έδωσε τη δική του απάντηση σε όσα του καταλογίζουν, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» τη συσχέτσισή του «με εθνικιστικά μορφώματα και κόμματα».

«Η επαγγελματική ιδιότητα του δημοσιογράφου δεν με προφύλαξε από την αρνητική έκπληξη της προπαγάνδας των Μ.Μ.Ε. και τους αφελείς συνοδοιπόρους της, για όσα ακούστηκαν για το άτομό μου. Η συσχέτισή μου με εθνικιστικά-ρατσιστικά μορφώματα και κόμματα είναι απαράδεκτη.

»Η στάση ζωής μου, η ιστορία και το ήθος μου είναι σε πλήρη αντίθεση μΆ αυτές τις αντιλήψεις και πρακτικές. Από παιδί μεγάλωσα και γαλουχήθηκα, στο στενό και ευρύτερο οικογενειακό μου περιβάλλον, με τις αξίες της δημοκρατίας και της αριστεράς, που πληρώθηκαν με διωγμούς, ταλαιπωρίες και φυλακίσεις.

»Η ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων που διαλύει την οικονομία της χώρας και φέρνει την κοινωνική καταστροφή, με οδήγησε στην άμεση πολιτική ενεργοποίηση. Χρειαζόμαστε ένα δημοκρατικό κόσμο, για να μπορούμε να ζούμε, εμείς και τα παιδιά μας, με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια. Αυτές οι κοινές στοχεύσεις με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ενόχλησαν τα επιτελεία της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Δηλώνω στρατιώτης στον στόχο της ανατροπής στη Δυτική Μακεδονία. Το ενεργειακό κέντρο της Ελλάδας θα βαδίσει στο δρόμο της διαφάνειας, της δημοκρατίας, της υπεράσπισης του δημόσιου πλούτου και της παραγωγικής ανασυγκρότησης» καταλήγει.

Πάντως, ήδη τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου και Μάνια Μπαρσέφσκσι ζήτησαν να εξεταστεί εκ νέου η υποψηφιότητα του κ. Καρυπίδη, ενώ στην Κοζάνη παραιτήθηκε από την τοπική του ΣΥΡΙΖΑ το στέλεχος Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης, λέγοντας: «Αλλού βαράνε τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη».

Ο ίδιος ο Θ.Καρυπίδης δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ότι η πρόταση του έγινε από τον ίδιο τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Την υποψηφιότητα επέκρινε η Αριστερή Πλατφόρμα κατά την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο, όπως έκανε και για τον (εκ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προερχόμενο) Οδυσσέα Βουδούρη.

Αν και η ηγεσία έδειξε ότι στηρίζει τον Οδ.Βουδούρη κορυφαία στελέχη όπως ο Δ.Παπαδημούλης και ο Γ.Μηλιός έστειλαν τα δικά τους μηνύματα:

Μετά τα ήξεις αφίξεις Βουδούρη για το μνημόνιο και τη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης σχολίασε:

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Γ.Μηλιός:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024