Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Pirelli: Ασφαλή τα ελαστικά της επόμενης αγωνιστικής σεζόν

Pirelli: Ασφαλή τα ελαστικά της επόμενης αγωνιστικής σεζόν

Η ασφάλεια των ελαστικών επανήλθε στο προσκήνιο της επικαιρότητας μετά το κλατάρισμα σε μονοθέσιο της Mercedes κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης στο Bahrain. Κανένας λόγος ανησυχίας υποστηρίζει η Pirelli.

Καθησυχαστική εμφανίζεται η Pirelli μετά το κλατάρισμα ελαστικού σε μονοθέσιο της Mercedes κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης στο Bahrain.

Σύμφωνα με τον N. Rosberg, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να μοιραστεί την… τρομακτική εμπειρία του μέσω των κοινωνικών δικτύων, το ελαστικό κλάταρε χωρίς καμία προειδοποίηση τη στιγμή που το μονοθέσιο είχε αναπτύξει ταχύτητα 320 χλμ./ώρα.

Ευτυχώς για όλους, το μονοθέσιο σταμάτησε με ασφάλεια, παρόλα αυτά οι ζημιές που προκλήθηκαν σε αυτό οδήγησαν την Mercedes στην απόφαση να τερματίσει τις δοκιμές εξέλιξη των ελαστικών της Pirelli.

H ιταλική φίρμα, αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών της Formula 1 και την νέα αγωνιστική σεζόν, υποστηρίζει ότι τα ελαστικά που θα χρησιμοποιηθούν το 2014 είναι απολύτως ασφαλή.

Σύμφωνα με την Pirelli, τα ελαστικά στο μονοθέσιο του Rosberg ήταν πρωτότυπα και είχαν δοκιμαστεί μόνο σε εργαστηριακές συνθήκες, ενώ δεν πρόκειται να τα δούμε ξανά σε μονοθέσιο της Formula 1.

«H ασφάλεια των ελαστικών, τα οποία θα προμηθευτούν οι ομάδες στο επόμενο πρωτάθλημα, δεν αμφισβητείται. To ατύχημα του Rosberg ερευνάται και τα αποτελέσματα πρόκειται να επικοινωνηθούν στη FIA αλλά και στις ομάδες», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Pirelli.

auto.in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024