Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Moray Callum:

Moray Callum: «H Mustang δεν χρειάζεται να έχει κοινά στοιχεία με τα άλλα Ford»

Ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της "μπλέ οβάλ" φίρμας στην βόρεια Αμερική, μιλά για τις προτεραιότητες στην δημιουργία της νέας Mustang, τις προτιμήσεις των ευρωπαίων αγοραστών και το έντονο ενδιαφέρον της οικογένειας Ford για αυτήν. 

Jack Rix

H νέα Μustang δείχνει να έχει στοιχεία από την εμφάνιση του Evos Concept που παρουσιάστηκε το 2011. Ήταν κάτι που έγινε σκόπιμα;

Έχει γίνει πολύ συζήτηση για το Evos. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρξε ποτέ πρόθεση η νέα Mustang να μοιάζει στο Evos, έτσι οι όποιες ομοιότητες είναι συμπτωματικές. Το καλύτερο στοιχείο όταν σχεδιάζεις μια Mustang είναι ότι δεν χρειάζεται αυτή να έχει κοινά στοιχεία με τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας.

Η ευθύνη της σχεδίασης ενός εμβληματικού μοντέλου, όπως αυτό, είναι βαρύτερη;

Απολύτως. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό μοντέλο. Η οικογένεια Ford ενεπλάκη ενεργά στη διαδικασία εξαρχής. Δεν έχω δει ποτέ ξανά τόσο μεγάλο ενδιαφέρον εκ μέρους τους για ένα αυτοκίνητο.

Θα χαρακτηρίζατε τη σχεδίαση της ως ρετρό;

Δεν υπήρξε κάποιο συγκεκριμένο πλάνο για να αξιοποιήσουμε στοιχεία από παλαιότερες Mustang, κατ΄επέκταση, δεν θα την αποκαλούσα ρετρό. Στην πραγματικότητα, αυτό που ήθελα ήταν να «φέρω» το αυτοκίνητο περισσότερο στον 21ο αιώνα. Μιλήσαμε πολύ για τις προτιμήσεις των ευρωπαίων οδηγών και αυτό που αποκομίσαμε είναι ότι θα ήθελαν μια πραγματική Mustang. Θα ήθελαν, ωστόσο, αυτή να είναι κάτι σύγχρονο και όχι ένα Νεάντερταλ αμερικανικό αυτοκίνητο.

Έχετε συνειδητοποιήσει ότι αυτό το αυτοκίνητο εκπροσωπεί για μια γενιά Ευρωπαίων τον πολυαναμενόμενο διάδοχο του Capri;

Για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν συνέδεσα την Mustang με το Capri, αν και τα αρχικά μοντέλα μοιράζονταν ορισμένα στοιχεία όπως το χαρακτηριστικό σχήμα των πλευρικών αεραγωγών. Ακόμα και σήμερα δεν νομίζω ότι κάποιος συγχέει την Mustang με το Capri.

Auto Express

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024