Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΥ: Οι Έλληνες μολύνονται με AIDS για να λαμβάνουν επιδόματα

ΠΟΥ: Οι Έλληνες μολύνονται με AIDS για να λαμβάνουν επιδόματα

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που καταγράφει έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και τα οποία επιβεβαιώνουν πρώτον ότι πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα, κυρίως χρήστες ναρκωτικών, μολύνονται εκούσια με τον ιό HIV ώστε να εισπράττουν τα προνοιακά επιδόματα και, δεύτερον, ότι ο αριθμός των αυτοκτονιών έχει αυξηθεί δραματικά εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Πάντως, η αξιοπιστία των στοιχείων του ΠΟΥ ελέγχεται.

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που καταγράφει έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τα οποία επιβεβαιώνουν πρώτον ότι πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα, κυρίως χρήστες ναρκωτικών, μολύνονται εκούσια με τον ιό HIV ώστε να εισπράττουν τα προνοιακά επιδόματα και, δεύτερον, ότι ο αριθμός των αυτοκτονιών έχει αυξηθεί δραματικά εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

«Τα ποσοστά των μολύνσεων από τον HIV και των χρηστών ηρωίνης έχουν αυξηθεί σημαντικά, με τις μισές απί τις νέες μολύνσεις από τον HIV να είναι εκούσιες, προκειμένου οι ασθενείς να λάβουν το επίδομα των 700 ευρώ τον μήνα και να εισαχθούν γρηγορότερα σε προγράμματα απεξάρτησης από ναρκωτικά» αναφέρεται στην έκθεση, συμπληρώνοντας:

«Αυτά τα αρνητικά στοιχεία για την Ελλάδα στέλνουν σήμα κινδύνου σε άλλες χώρες που ακολουθούν πολιτικές σκληρής δημοσιονομικής λιτότητας, ανάμεσά τους η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Ιταλία».

Όσον αφορά στις αυτοκτονίες, επισημαίνεται ότι το ποσοστό αυξήθηκε κατά 17% σε διάστημα δύο ετών ώς το τέλος του 2009 ενώ με βάσει στοιχεία του υπουργείου Υγείας, που επικαλείται η έκθεση, το πρώτο εξάμηνο του 2011 το ποσοστό αυτοκτονιών αυξήθηκε κατά 40%.

Στην έκθεση -τα στοιχεία της οποίας δημοσιεύει το Al Jazeera- αναφέρεται ακόμα ότι εν μέσω της κρίσης που βιώνει η Ελλάδα έχουν πολλαπλασιαστεί οι κλοπές, η πορνεία είναι σε έξαρση, ενώ έχει περιοριστεί η δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών σε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εξαιτίας των περικοπών στις δαπάνες στο χώρο της Υγείας.

Πάντως, τα στοιχεία του ΠΟΥ τίθενται υπό αμφισβήτηση, καθώς στηρίχτηκαν σε έρευνα, η οποία έκανε λόγο για μεμονωμένες περιπτώσεις ατόμων που μολύνθηκαν εκούσια, προκειμένου να λάβουν το επίδομα των 700 ευρώ.

Αναφέρεται μάλιστα ότι ο ΠΟΥ ήδη ελέγχεται για το πώς τα μεμονομένα περιστατικά έγιναν οι μισές περιπτώσεις.

Επιμέλεια: Αννα Ανδίρα

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024