Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αλ.Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κύρια δύναμη αλλαγής στην Ευρώπη

Αλ.Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κύρια δύναμη αλλαγής στην Ευρώπη

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κύρια δύναμη αλλαγής στην Ευρώπη και η κύρια ελπίδα απέναντι στον κίνδυνο της παγίδευσης των λαών στη μακροχρόνια υφεσιακή λιτότητα, τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του. Δεν επιθυμούμε τον ρόλο των αγανακτισμένων θεατών, αλλά των αποφασιστικών πρωταγωνιστών, λέει και υπογραμμίζει ότι το κόμμα του υποστηρίζει την άμεση ακύρωση των μνημονίων, τον τερματισμό της λιτότητας και τη συντονισμένη αναθέρμανση των οικονομιών της Ευρωζώνης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κύρια δύναμη αλλαγής στην Ευρώπη και επιδιώκει να συμμετάσχει αποφασιστικά στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών εξελίξεων, δεν επιθυμεί τον ρόλο των αγανακτισμένων θεατών, αλλά των αποφασιστικών πρωταγωνιστών, τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνέντευξή του στο ευρωπαϊκό ηλεκτρονικό δίκτυο ενημέρωσης EurActiv.gr και EurActiv.com, εν όψει του Συνεδρίου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις 13-15 Δεκεμβρίου στη Μαδρίτη, για την επικύρωση της υποψηφιότητάς του για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο κ.Τσίπρας υπογράμμιζε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει η Ευρωπαϊκή Αριστερά να καταγραφεί στη συνείδηση και την προτίμηση των πολιτών της Ευρώπης ως αυτό που πραγματικά είναι: το μοναδικό πραγματικό αντίπαλο δέος και η μόνη εναλλακτική κυβερνητική λύση στο νεοφιλελευθερισμό.

«Είμαστε η κύρια δύναμη αλλαγής στην Ευρώπη. Είμαστε η κύρια ελπίδα απέναντι στον κίνδυνο της παγίδευσης των λαών στη μακροχρόνια υφεσιακή λιτότητα» τονίζει ο κ. Τσίπρας και προσθέτει ότι το κόμμα του υποστηρίζει την άμεση ακύρωση των μνημονίων, τον τερματισμό της λιτότητας και τη συντονισμένη αναθέρμανση των οικονομιών της Ευρωζώνης.

Επίσης, επαναφέρει την πρότασή του για συλλογική, αλληλέγγυα και οριστική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, στο πλαίσιο μιας Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Χρέους, με βάση τη Διάσκεψη του Λονδίνου το 1953 για το χρέος της Γερμανίας. Επιθυμούμε, προσθέτει ο κ. Τσίπρας, «να είμαστε το αναγκαίο πολιτικό αντίβαρο, στη «σκοτεινή Ευρώπη», από την άνοδο της ακροδεξιάς και την αναζωπύρωση του φασισμού, πάνω στα συντρίμμια της λιτότητας, της ύφεσης και της φτώχειας».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει την πρόταση για την υποψηφιότητά του τιμητική, όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι «είναι πράξη πολιτικής αλληλεγγύης και απόδοση τιμής στον ελληνικό λαό από την ευρωπαϊκή Αριστερά. Και επιπλέον είναι πράξη ηθικής, πολιτικής και ιδεολογικής δικαίωσης για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Επισημαίνει ακόμη ότι «συμβολίζει και την αναγνώριση των άδικων θυσιών του ελληνικού λαού, αλλά και την αλληλεγγύη προς όλους τους λαούς του ευρωπαϊκού Νότου που βιώνουν τις καταστροφικές κοινωνικές συνέπειες των Μνημονίων της λιτότητας και της ύφεσης».

Για την ελληνική Προεδρία της ΕΕ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι για πρώτη φορά, σχεδόν ένα μήνα πριν από την έναρξη της Προεδρίας, η προεδρεύουσα χώρα δεν έχει προσδιορίσει το πολιτικό στίγμα της και τις συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες που το αποκρυσταλλώνουν.

Η κυβέρνηση Σαμαρά, λέει ο κ. Τσίπρας, υποβαθμίζει μια θεσμική κατάκτηση των συγκριτικά μικρότερων ευρωπαϊκών χωρών, όπως είναι η εναλλασσόμενη Προεδρία της ΕΕ, σε Προεδρία παλαιοκομματικού επαρχιωτισμού, με επίκεντρο τις φωτογραφικές χειραψίες και τη διπλωματική αβρότητα για εσωτερική προεκλογική κατανάλωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024