Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απορρίπτεται γενναία προσφορά του Facebook για μηνύματα με «φωτογραφίες που αυτοκαταστρέφονται»

Απορρίπτεται γενναία προσφορά του Facebook για μηνύματα με «φωτογραφίες που αυτοκαταστρέφονται»

Πρόταση εξαγοράς ύψους 3 δισεκατομμυρίων από το Facebook φέρεται να απέρριψε η εταιρεία SnapChat, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal. Η υπηρεσία που ανέπτυξαν σε ηλικία 23 ετών οι Έβαν Σπίγκελ και Μπόμπι Μέρφι, συμφοιτητές στο Στάνφορντ, έχει ένα χαρακτηριστικό που φαίνεται ότι εκτιμούν ιδιαίτερα οι έφηβοι: το SnapChat επιτρέπει την επικοινωνία με το μοίρασμα φωτογραφιών, Snaps, που αυτοκαταστρέφονται όταν αναγνωστούν από τον παραλήπτη.

Πρόταση εξαγοράς ύψους 3 δισεκατομμυρίων από το Facebook φέρεται να απέρριψε η αμερικανική εταιρεία SnapChat, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal.

Η υπηρεσία που ανέπτυξαν σε ηλικία 23 ετών οι Έβαν Σπίγκελ και Μπόμπι Μέρφι, συμφοιτητές στο Στάνφορντ, έχει ένα χαρακτηριστικό που φαίνεται ότι εκτιμούν ιδιαίτερα οι έφηβοι: το SnapChat επιτρέπει την επικοινωνία με το μοίρασμα φωτογραφιών, τα λεγόμενα Snaps, που… αυτοκαταστρέφονται όταν αναγνωστούν από τον παραλήπτη. Οι φωτογραφίες αποθηκεύονται προσωρινά σε διακομιστές υπηρεσίας φιλοξενίας της Google. Η υπηρεσία παρέχεται μέσω app, διαθέσιμο σε smartphone και tablet με Android, σε iPhone και iPad. H υπηρεσία λανσάρει τώρα την δυνατότητα δημιουργίας σύντομων βίντεο. με διάρκεια ζωής 24 ώρες, αποτελούμενα από Snap, τα SnapStories.

To Snapchat φέρεται να έχει μεγαλύτερη αξία από αυτή που του αποδίδει το μεγαλύτερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, αφού προσφορά από Κινέζους επενδυτές στην Tencent Holdings υποδηλώνει πως η αξία του SnapChat ξεπερνάει τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με την SnapChat, κάθε μέρα, έφηβοι κυρίως χρήστες της υπηρεσίας, στέλνουν κατά μέσο όρ 350 εκατομμύρια Snaps.

Το ενδιαφέρον του Facebook για την δημοφιλή μεταξύ εφήβων υπηρεσία θεωρείται ότι απορρέει από το μειούμενο ενδιαφέρον τους για την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, γεγονός για το προηγούμενο τρίμηνο του 2013, το οποίο δημοσιοποίησε τον περασμένο μήνα ο οικονομικός διευθυντής του, Ντέιβιντ Έμπερσμαν, προσθέτοντας ωστόσο πως έχει μικρή στατιστική αξία καθώς η μέτρηση καθίσταται αναξιόπιστη επειδή οι έφηβοι δηλώνουν εσκεμμένα εσφαλμένη ηλικία κατά την εγγραφή τους.

Πάντως, τον τελευταίο καιρό είναι φανερό ότι το Facebook στρέφεται στο νεότερο κοινό του προσδοκώντας δυνητικούς διαφημιζόμενους με προϊόντα και υπηρεσίες για παιδιά και εφήβους, προκαλώντας συχνά αντιδράσεις. Ιδιαίτερα στους κινδύνους για τα παιδιά στο Facebook απαντά με την εισαγωγή ενός συστήματος επίλυσης διαφορών που αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο Yale, προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο του λεγόμενου κυβερνο-εκφοβισμού.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024