Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Τετραπλασιάζονται οι Αμερικανοί με τα νέα Γυαλιά της Google

Μια νέα έκδοση του Glass Explorer, των γυαλιών της Google θα διατεθεί τον Νοέμβριο του 2013, ανακοίνωσε η εταιρεία. Οι 10.000 Αμερικανοί που αγόρασαν τα Γυαλιά της Google αντί 1.500 δολαρίων κλήθηκαν να αποσύρουν την τρέχουσα έκδοση για να αποκτήσουν την νέα και να προσκαλέσουν έως και τρεις νέους «εξερευνητές» που θα συνδράμουν στην διαμόρφωση της τελικής έκδοσης.

Μια νέα έκδοση του Glass Explorer, των γυαλιών της Google θα διατεθεί τον Νοέμβριο του 2013, ανακοίνωσε η εταιρεία. Οι 10.000 Αμερικανοί που έχουν αγοράσει τα Γυαλιά της Google αντί 1.500 δολαρίων από τον Απρίλιο του 2012, οπότε ξεκίνησε το πείραμα γνωστό ως Glass Explorer, κλήθηκαν στις 28 Οκτωβρίου 2013 να αποσύρουν την τρέχουσα έκδοση των high-tech γυαλιών τους για να αποκτήσουν την νέα χωρίς κόστος. Οι πρώτοι χρήστες των γυαλιών-γκάτζετ, κυρίως προγραμματιστές, θα έχουν επίσης την δυνατότητα να προσκαλέσουν έως και τρεις φίλους τους στο Google+ ως νέους «εξερευνητές» που θα αγοράσουν το Google Glass και «θα συνδράμουν στην διαμόρφωση της τελικής έκδοσης». Ο αριθμός των ανθρώπων που φορούν Google Glass θα αυξηθεί από 10.0000 σε 40.000 στις ΗΠΑ (η χρήση επιτρέπεται μόνο στις ΗΠΑ).


Βίντεο που ανέβασε η Google από το πρόγραμμα Glass Explorer, με λήψεις με τα Γυαλιά από τους συμμετέχοντες.

Πρόκειται για την πρώτη αλλαγή στο hardware του Google Glass, αφού ως τώρα οι αλλαγές αφορούσαν αποκλειστικά στο λογισμικό του. Η αλλαγή θα επιτρέψει στο Glass να λειτουργεί με μελλοντικές εκδόσεις του σκελετού για γυαλιά οράσεως και ηλίου και θα περιλαμβάνουν ένα ακουστικό -στην σημερινή έκδοση ο ήχος ακούγεται μέσω του φαινομένου της αγωγιμότητας των οστών.

Τα Γυαλιά της Google επιτρέπουν την λήψη φωτογραφιών και βίντεο 10 δευτερολέπτων -με δυνατότητα διαδοχικής επέκτασης του χρόνου λήψης με το πάτημα ενός κουμπιού πάνω στο σκελετό και την φωνητική εντολή που διαδέχεται την εντολή (Ok Glass, take a picture, Ok glass, record a video).

Οι χρήστες μπορούν επίσης να ζητήσουν οδηγίες πλοήγησης, να μοιραστούν ό,τι βλέπουν live, να κάνουν αναζήτηση με την μηχανή αναζήτησης της Google, να υπαγορεύσουν και να στείλουν SMS, να ακούσουν την φωνή τους μεταφρασμένη σε όποια γλώσσα ζητήσουν και να δουν πληροφορίες με βάση την θέση τους. Μπορούν ακόμα να συνδέσουν τα γυαλιά τους με το τηλέφωνό τους μέσω Bluetooth για να ζητήσουν με φωνητική εντολή να πραγματοποιηθεί μια φωνητική κλήση. Επίσης, εφικτές είναι οι βιντεοκλήσεις σε ομάδες «φίλων» στο κοινωνικό δίκτυο Google+, με την οποία όλοι οι συμμετέχοντες βλέπουν ό,τι βλέπει αυτός που φοράει το Google Glass (με το Google+ Hangout μεταδίδεται βίντεο με τεχνολογία ροής ως μια ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο ορατή στους ανθρώπους που έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν).

Το Google Glass έχει πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω WiFi και 12GB για την αποθήκευση φωτογραφιών, βίντεο, τα οποία μπορούν να συγχρονίζονται αυτόματα σε έναν φάκελο στο Google+ (Google+ Auto Backup).


Ο χρήστης λέει «Ok glass» και δίνει την εντολή αναζήτησης με το ερώτημά του στην μηχανή αναζήτησης της Google. Στην οθόνη-πρίσμα στο δεξί του μάτι βλέπει το αποτέλεσμα της αναζήτησης.

H Google δεν έχει ανακοινώσει πότε θα επεκταθεί εκτός Ηνωμένων Πολιτειών το πρόγραμμα Glass Explorer, ούτε πότε θα διατεθούν τα Γυαλιά ευρύτερα για όλους, κάτι που δεν αναμένεται να συμβεί πριν το 2014.

Μέχρι τώρα, οι χρήστες αντιμετωπίζουν πότε με ενθουσιασμό, άλλοτε με επιφύλαξη την προοπτική χρήσης του γκάτζετ που φοριέται. Θετικά σχόλια για παράδειγμα προκάλεσε η ζωντανή μετάδοση μιας εγχείρισης στο γόνατο από τον γιατρό που έκανε την επέμβαση με αποδέκτες φοιτητές ιατρικής. Αρνητικά σχόλια ακούγονται από όσους θεωρούν αδιάκριτη την λήψη ή και την ζωντανή μετάδοση βίντεο από τους χρήστες.

Το Google Glass επιτρέπει την ζωντανή μετάδοση όσων βλέπει αυτός που το φοράει, μέσω προσκλήσεων για Google+ Hangouts στο κοινωνικό δίκτυο της Google, Google+.

Ανθή Παναγιωτάκη
@anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024