Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ομιλία Τσίπρα στη συνεδρίαση ΚΟ και Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Ομιλία Τσίπρα στη συνεδρίαση ΚΟ και Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Τις εργασίες της κοινής συνεδρίασης Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει με ομιλία του το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ασκήσει δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή την επιστροφή της τρόικας και τη συζήτηση που έχει ανοίξει για επιπλέον μέτρα, ώστε να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό.

Τις εργασίες της κοινής συνεδρίασης Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ανοιγει με ομιλία του το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ασκήσει δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή την επιστροφή της τρόικας, αλλά και τη συζήτηση που έχει ανοίξει για επιπλέον μέτρα, ώστε να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό.

«Το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού που επικαλείται η κυβέρνηση θυμίζει το ‘λεφτά υπάρχουν’ του Γιώργου Παπανδρέου» είχε πει πριν από λίγες μέρες ο Αλ.Τσίπρας.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τρόικας, ο κ. Τσίπρας είχε κάνει λόγο για θέατρο του παραλόγου λέγοντας ότι «αυτοί οι οποίοι έχουν συνυπογράψει και ψηφίσει όλα αυτά τα μέτρα που μας έχουν οδηγήσει σε κατάσταση λεηλασίας, σήμερα μας παριστάνουν τους Ροβεσπιέρους, τους επαναστάτες, σηκώνουν δήθεν το λάβαρο της επανάστασης και λένε, όχι νέα μέτρα, δεν υπάρχει περίπτωση».

Μάλιστα, έθεσε το ακόλουθο ερώτημα: «Κάθε φορά που βγαίνω στα ΜΜΕ, αγαπητοί φίλοι, με ρωτούν οι δημοσιογράφοι, αν εσείς πείτε ‘όχι’ σε συνέχιση του μνημονίου και σε νέα μέτρα και σας πουν κι αυτοί ‘όχι’, τι θα κάνετε;

» Ρωτώ λοιπόν. Γιατί δεν γίνεται μια τέτοια ερώτηση σε αυτούς που παριστάνουν σήμερα τους επαναστάτες. Αν η τρόικα τους πει ‘όχι’, τι θα κάνουν; Δεν θα ανοίξει η γη να μας καταπιεί; Δεν θα μας κόψουν τη χρηματοδότηση; Δεν θα καταστραφεί η χώρα αν η τρόικα πει ‘όχι’; Μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέσει ζήτημα ακύρωσης του μνημονίου και πει η τρόικα ‘όχι’, θα καταστραφεί η χώρα;»

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το ζήτημα του ενιαίου φόρου ακινήτων, στην οποία κάνει λόγο για «δήμευση περιουσίας».

Σύμφωνα με το κείμενο της ερώτησης τα τελευταία τρία χρόνια έχουν κατατεθεί και ψηφιστεί από την Βουλή των Ελλήνων δεκάδες μικρά και μεγάλα φορολογικά νομοσχέδια, τα οποία είχαν στόχο την «οικονομική αφαίμαξη» μισθωτών και συνταξιούχων, ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας το τελευταίο νομοσχέδιο που έφερε προς διαβούλευση το υπουργείο Οικονομικών, είναι φανερό πως εκτός από την «κλοπή» του εισοδήματος, έχει στόχο και τη ‘δήμευση’ της περιουσίας των πολιτών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024