Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο φωτογράφος των συγγραφέων σε έκθεση στη Θεσσαλονίκη

Ο φωτογράφος των συγγραφέων σε έκθεση στη Θεσσαλονίκη

Μία έκθεση φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη ρίχνει μια ματιά στην ισπανόφωνη -και όχι μόνο- λογοτεχνία. Ο «φωτογράφος των συγγραφέων» Ντανιέλ Μορτζίνσκι έρχεται στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση έκθεσής του με τίτλο «Από Μελάνι και Φως, μια ματιά στην ψυχή της ισπανόφωνης γραμματείας», η οποία θα διαρκέσει έως τις 24 Οκτωβρίου.

Μία έκθεση φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη ρίχνει μια ματιά στην ισπανόφωνη -και όχι μόνο- λογοτεχνία.

Ο «φωτογράφος των συγγραφέων» Ντανιέλ Μορντζίνσκι έρχεται στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση έκθεσής του με τίτλο «Από Μελάνι και Φως, μια ματιά στην ψυχή της ισπανόφωνης γραμματείας», η οποία θα διαρκέσει έως τις 24 Οκτωβρίου.

«Το να λέμε ότι ο Μορντζίνσκι φωτογραφίζει τους συγγραφείς δεν αρκεί» τονίζει ο νομπελίστας Περουβιανός συγγραφέας, Μάριο Βάργκας Λιόσα, ο οποίος έχει φωτογραφηθεί από αυτόν.

«Οι εικόνες που απαθανάτισε ο φακός του, στη ροή του χρόνου, είναι μια διεξοδική ερμηνεία γεμάτη σεβασμό προς την προσωπικότητά τους, όπως αυτή αντικατοπτρίζεται στα χαρακτηριστικά τους, στο ύφος τους και στις εκφράσεις τους. Υπηρετεί αυτούς που φωτογραφίζει, προσπαθώντας να φυλακίσει τη μύχια αλήθεια τους και πασχίζοντας να εξαφανίσει τον εαυτό του πίσω από τη φωτογραφική του μηχανή» τονίζει.

Ο Λουίς Σεπούλβεδα υπογραμμίζει πως ο Ντανιέλ Μορντζίνσκι έχει την ικανότητα να συλλαμβάνει με τον φακό του «ακτινογραφίες» της ψυχής των συγγραφέων.

Δουλεύει εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια έναν φιλόδοξο «ανθρώπινο άτλαντα» της ισπανικής και λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας.

Έχει φωτογραφίσει τρεις γενιές δημιουργών, ανάμεσά τους τους: Χόρχε Λουίς Μπόρχες, Λουίς Σεπούλβεδα, Ρόσα Μοντέρο, Κριστίνα Φερνάντες Κούβας, Αντόνιο Μουνιόθ Μολίνα, Κάρλος Φουέντες, Λάουρα Ρεστρέπο, Ρομπέρτο Μπολάνιο, Μανουέλ Βάσκες Μονταλμπάν, Λεονάρδο Παδούρα, Αλίσια Χιμένες-Μπαρτλέτ, Μάριο Βάργκας Λιόσα, Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες.

Κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη, ο καλλιτέχνης από την Αργεντινή θα εμπλουτίσει την έκθεσή του με φωτογραφίες Ελλήνων και Ελληνόφωνων συγγραφέων που κατοικούν στη γειτονιά του Θερμαϊκού.

Η έκθεση φιλοξενείται έως τις 24 Οκτωβρίου στο Μπενουσάν Χαν (Εδέσσης 6, Άνω Λαδάδικα, τηλ. 2313 318212) και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των 48ων Δημητρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Ελληνοϊσπανικό Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης Federico Garcia Lorka.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024