Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Η παγκόσμια πρεμιέρα της Mercedes-Benz GLA, του πρώτου συμπαγών διαστάσεων SUV στην ιστορία της γερμανικής φίρμας, θα μπορούσε να θεωρηθεί κάλλιστα η σημαντικότερη της 65ης Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Με μήκος που δεν ξεπερνά τα 4,42 μέτρα και σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στη νέα A-Class, η GLA αποτελεί δίχως καμία αμφιβολία ένα από τα […]

Η παγκόσμια πρεμιέρα της Mercedes-Benz GLA, του πρώτου συμπαγών διαστάσεων SUV στην ιστορία της γερμανικής φίρμας, θα μπορούσε να θεωρηθεί κάλλιστα η σημαντικότερη της 65ης Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Με μήκος που δεν ξεπερνά τα 4,42 μέτρα και σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στη νέα A-Class, η GLA αποτελεί δίχως καμία αμφιβολία ένα από τα ελκυστικότερα οχήματα ελευθέρου χρόνου που έχει γνωρίσει, μέχρι σήμερα, η ευρωπαϊκή αγορά.

Πέρα από τις συμπαγείς διαστάσεις και τον εντυπωσιακό σχεδιασμό, η GLA έχει να παρουσιάσει και τις καλύτερες αεροδυναμικές επιδόσεις της κατηγορίας, καθώς ο συντελεστής οπισθέλκουσας έχει διατηρηθεί στα 0.29 cd.

Ένα ακόμη καινοτόμο χαρακτηριστικό -για τα δεδομένα ενός SUV που φέρει την υπογραφή της Mercedes-Benz- αποτελεί το γεγονός ότι ανεξαρτήτως έκδοσης, το σύστημα τετρακίνησης ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου και συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα ημι-αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Οι εκτός δρόμου ιδιότητες των τετρακίνητων εκδόσεων της GLA ενισχύονται από την παρουσία ενός συστήματος υποβοήθησης κατάβασης (Downhill Speed Regulation) και ενός οff road προγράμματος για τη λειτουργία του ημι-αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων.

Φτάνοντας στους κινητήρες με τους οποίους εφοδιάζεται το νέο SUV της Mercedes-Benz, στη μικρότερη σε κυβισμό έκδοση του αυτοκινήτου, η οποία μάλιστα είναι αποκλειστικά δικίνητη, τοποθετείται ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,6 λίτρων και απόδοσης 156 ίππων.

Η βενζικοκίνητη γκάμα της GLA συμπληρώνεται από έναν επίσης υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,0 λίτρων, η ισχύς του οποίου φτάνει τους 211 ίππους.

Σε δύο εκδόσεις ισχύος προσφέρεται ο ένας και μοναδικός κινητήρας diesel που εξοπλίζει την GLA. Με χωρητικότητα 2.143 κ.εκ., το τετρακύλινδρο σύνολο αποδίδει 136 ίππους και 300 Nm ροπής στην έκδοση 200 CDI, φτάνοντας έως τους 170 ίππους και τα 350 Nm ροπής στην ισχυρότερη εκδοχή του (220 CDI).

Η Mercedes-Benz GLA θα βρεθεί στις εκθέσεις του επίσημου δικτύου της γερμανικής φίρμας μέσα στους πρώτους μήνες του 2014.

Στο πλευρό της πολλά υποσχόμενης GLA θα βρεθούν οι νέες εκδόσεις της S-Class. Πρόκειται για την S 500 PLUG-IN HYBRID, την έκδοση που συνδυάζει έναν V6 υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 325 ίππων με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, επιταχύνοντας από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 5,5 δευτερόλεπτα και καταναλώνοντας μόλις 3 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα.

Ανάμεσα στις ικανότητες της plug-in υβριδικής μπερλίνας θα πρέπει να προστεθεί και η κίνηση με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας για περίπου 30 χιλιόμετρα.
Επιδόσεις που παραπέμπουν σε μια πολύ διαφορετική κατηγορία αυτοκινήτων διαθέτει η κατά τ’ άλλα υπερπολυτελέστατη S 63 AMG.

Η επιβλητική μπερλίνα που φέρει την υπογραφής της AMG εφοδιάζεται με ένα διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 5,5 λίτρων.

Το συγκεκριμένο μοτέρ προέρχεται από την αντίστοιχη έκδοση της E-Class, αποδίδοντας 585 ίππους και 900 Nm ροπής.

Η μετάδοση της ισχύος στους πίσω τροχούς πραγματοποιείται με τη βοήθεια ενός αυτόματου κιβωτίου επτά σχέσεων, ωστόσο, προαιρετικά μπορεί να επιλέξει κανείς το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης AMG 4MATIC (για τις εκδόσεις Long).

To τελευταίο αποτελείται από ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό πολύδισκου συμπλέκτη, το οποίο μεταφέρει το 67% της διαθέσιμης ροπής στον πίσω άξονα και το υπόλοιπο 33% στους μπροστινούς τροχούς.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της αυτοκινήτου, το οποίο προσφέρεται και με μακρύ μεταξόνιο, ξεχωρίζει η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση και ειδικότερα το σύστημα MAGIC BODY CONTROL που αναγνωρίζει τη μορφολογία του οδοστρώματος προσαρμόζοντας ανάλογα τις ρυθμίσεις των αναρτήσεων, τα προαιρετικά διαθέσιμα κεραμικά φρένα, οι προηγμένες εφαρμογές ενεργητικής ασφάλειας, όπως άλλωστε και ο περιορισμός του συνολικού βάρους κατά 100 κιλά.

Σύμφωνα με την γερμανική φίρμα, η νέα S 63 AMG των 585 ίππων επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,4 δευτερόλεπτα (4,0 δευτερόλεπτα στην περίπτωση της τετρακίνησης έκδοσης), με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Κρίνοντας, πάντως, από την παρουσία της πρωτότυπης Mercedes-Benz S-Class Coupe, σύντομα η ναυαρχίδα της γερμανικής φίρμας πρόκειται να αποκτήσει έναν ακόμη τύπο αμαξώματος.

Φτάνοντας σε μήκος τα 5,05 μέτρα, το επιβλητικό concept car της γερμανικής φίρμας κινείται με τη βοήθεια ενός διπλά υπερτροφοδοτούμενου V8 κινητήρα 4,6 λίτρων, η απόδοση του οποίου φτάνει τους 455 ίππους και τα 700 Nm ροπής.

Οι αγωνιστικών προδιαγραφών CLA 45 AMG Racing Series και η έκδοση Sport της CLA 250 συμπληρώνουν την πολυπρόσωπη παρουσία της Mercedes-Benz στην 65η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Γ.Α

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024