Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Toyota Land Cruiser 2013: Ανανεώνοντας την -τετρακίνητη- παράδοση

Toyota Land Cruiser 2013: Ανανεώνοντας την -τετρακίνητη- παράδοση

Το εμβληματικό SUV ανανεώνεται υιοθετώντας πιο επιθετικά αισθητικά στοιχεία με κριτήριο μια πιο επιβλητική και δηλωτική του τετρακίνητου είδους του, παρουσία σε συνδυασμό με μια σειρά από νέα εξοπλιστικά στοιχεία που να καθιστούν ευκολότερη την πλήρη αξιοποίηση των off-road ικανοτήτων του.


Συνεχίζοντας μια off-road παράδοση 60 χρόνων το εμβληματικό SUV της Toyota περνάει την καθιερωμένη διαδικασία ανανέωσης, αποκτώντας πιο επιθετική εμφάνιση σε συνδυασμό με προσθήκες οι οποίες αφορούν τόσο τη βελτίωση της συνολικής εικόνας του, εντός και εκτός, όσο και την καλύτερη και ευκολότερη αξιοποίηση των τετρακίνητων δυνατοτήτων του.

Στο μπροστινό τμήμα του Land Cruiser ξεχωρίζουν τα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα με τα ενσωματωμένα LED ημέρας και η μεγαλύτερη, πιο επιβλητική γρίλια, τα οποία στοχεύουν στην αισθητική ανανέωση του ιαπωνικού SUV τονίζοντας, «τα σκληροτράχηλα χαρακτηριστικά του, την αξιοπιστία και τις εξαιρετικές off-road ικανότητές του», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι Ιάπωνες.

Στο πίσω τμήμα, οι τόνοι έχουν διατηρηθεί πιο χαμηλά με το ιαπωνικό SUV να υιοθετεί καινούρια φωτιστικά σώματα ενώ, αξίζει να σημειωθεί ότι οι αισθητικές αλλαγές έχουν επιφέρει και μια οριακή αύξηση 2,0 εκατοστών στο συνολικό του μήκος.

Επιπλέον, το Land Cruiser θα είναι διαθέσιμο και σε τέσσερα καινούρια χρώματα Attitude Black Mika, Bronze Mica Metallic, Dark Green Mica και Dark Blue Mica ενώ το σύνολο συμπληρώνουν οι νέου σχεδιασμού ζάντες.

Στο εσωτερικό που διατηρεί το γνώριμο σχεδιαστικό του ύφος, στις αλλαγές συμπεριλαμβάνονται η ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα, οι νέες επενδύσεις αλλά και οι βελτιώσεις στα καθίσματα της δεύτερης και τρίτης σειράς.

Στο κέντρο του ταμπλό διακρίνονται τα νέα χειριστήρια για το ηχοσύστημα αλλά και ένα νέο χειριστήριο το οποίο αντιστοιχεί στην παραμετροποίηση του Multi-Terrain Select μέσω του οποίου ο οδηγός μπορεί να επιλέξει την καλύτερη ρύθμιση, αναλόγως με τις απαιτήσεις του εδάφους εντός ή εκτός δρόμου, για την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των τετρακίνητων δυνατοτήτων του ιαπωνικού SUV.

Στο ίδιο πνεύμα στα νέα εξοπλιστικά στοιχεία Land Cruiser έχει προστεθεί και μια νέα οθόνη 4,2 ιντσών όπου εμφανίζονται όλες οι ενδείξεις για τα επίπεδα πρόσφυσης κάθε τροχού ξεχωριστά, τη λειτουργία του traction control, του συστήματος τετρακίνησης και παραμέτρων, όπως η γωνία του αυτοκινήτου σε σχέση με το έδαφος που αφορούν την κίνηση στις πιο απαιτητικές διαδρομές.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, το ανανεωμένο Land Cruiser θα διατεθεί στην Ευρώπη με δύο επιλογές μία βενζίνης και μία πετρελαίου. Στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για τον V6 4,0 λίτρων με απόδοση 282 ίππους και 385 Nm ροπής ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο πέντε σχέσεων. Ο παραπάνω συνδυασμός δίνει τη δυνατότητα στο ιαπωνικό SUV να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 10,9 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητά του ανέρχεται σε 180 χλμ./ώρα.

Την πετρελαιοκίνητη έκδοση εξοπλίζει ένα τετρακύλινδρο μοτέρ με χωρητικότητα 3,0 λίτρων με απόδοση 190 ίππων και 420 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο, η πετρελαιοκίνητη έκδοση του Land Cruiser επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 10,2 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα ανέρχεται σε 175 χλμ./ώρα.

auto.in.gr

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024