Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα Γυαλιά της Google δεν θα κυριαρχήσουν, κατά τον διάδοχο του Τζομπς

Τα Γυαλιά της Google δεν θα κυριαρχήσουν, κατά τον διάδοχο του Τζομπς

Ο Τιμ Κουκ συμμετείχε στο συνέδριο All Thing Digital που διοργανώνει κάθε χρόνο η εφημερίδα Wall Street Journal, D11. «Οι πελάτες μας προτιμούν τις εκπλήξεις», είπε και φάνηκε ότι καθ'όλη την διάρκεια της εκτενούς συνέντευξής του σεβάστηκε την επιθυμία αυτή και απέφυγε να αποκαλύψει το παραμικρό για τα μελλοντικά σχέδια της Apple για προϊόντα που θα μπορούσαν να επαναλάβουν ό,τι επιτεύχθηκε με το iPod, το iPhone ή το iPad.

Ο Τιμ Κουκ συμμετείχε στο συνέδριο που διοργανώνει κάθε χρόνο η εφημερίδα Wall Street Journal, All Thing Digital, D11. «Οι πελάτες μας προτιμούν τις εκπλήξεις», είπε και φάνηκε ότι καθ’όλη την διάρκεια της εκτενούς συνέντευξής του σεβάστηκε την επιθυμία αυτή και απέφυγε να αποκαλύψει το παραμικρό για τα μελλοντικά σχέδια της Apple για προϊόντα που θα μπορούσαν να επαναλάβουν ό,τι επιτεύχθηκε με το iPod, το iPhone ή το iPad.

Όταν το θέμα της συζήτησης ήταν η τηλεόραση, ο διάδοχος του Στηβ Τζομπς είπε πως η Apple αξιοποιεί την γνώση που αποκομίζει από την χρήση 13 εκατομμυρίων Apple TV -οι μισές από τις οποίες πουλήθηκαν μόλις το 2012. Τόνισε ότι η τηλεόραση παραμένει πίσω από την εποχή της και ότι θα μπορούσαν να γίνουν πολλά, ωστόσο αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα εάν η Apple θα παρουσιάσει την πρότασή της το 2013. Tο ίδιο έκανε και σε ότι αφορούσε το λεγόμενο wearable computing, δηλαδή τα γκάτζετ που φοριούνται.

Χωρίς να αποκαλύψει εάν η Apple έχει στα σχέδιά της ένα γκάτζετ που φοριέται -όπως το από καιρό φημολογούμενο iWatch-, ο Κουκ εξέφρασε την άποψη ότι τα Γυαλιά της Google δεν απευθύνονται σε όλους και αμφισβήτησε την επιτυχία τους, τουλάχιστον στους αριθμούς. Ο λόγος, σύμφωνα με τον Κουκ, είναι ότι οι άνθρωποι φοράνε γυαλιά επειδή πρέπει -όπως και ο ίδιος.

Αναφερόμενος έμμεσα αν και με σαφήνεια στα έξυπνα ρολόγια, ο Κουκ έδειξε ότι έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον ο καρπός, φοράει το «πολύ καλό» Nike FuelBand, ωστόσο «οι περισσότεροι νέοι σήμερα δεν φορούν ρολόι και θα πρέπει να τους πείσεις ό,τι αξίζει να το κάνουν.»

O τομέας που αναμένεται να γνωρίσει μεγάλη άνθηση, να «εκραγεί» στο μέλλον είναι αυτός των αισθητήρων κάθε λογής, περιορίστηκε να πει ο Τιμ Κουκ.

Ο Κουκ δεν απέφυγε να απαντήσει στα ερωτήματα που αφορούσαν την σύγκρισή του με τον Στηβ Τζομπς, και είπε ότι διαφέρει ποικιλοτρόπως από εκείνον αλλά, τα βασικά ιδεώδη τους είναι ίδια. Το ίδιο ισχύει και για την Apple και την δυνατότητά της να δημιουργήσει προϊόντα που ξεχωρίζουν: πολλοί από τους συνεργάτες του Τζομπς παραμένουν στην εταιρεία.

Στην αναφορά του στην διαμάχη με την Samsung, ο Κουκ αναφέρθηκε στην άρνηση της Apple να συνυπογράψει ανακωχή, και έθεσε θέμα αρχών που οδήγησαν την Apple στην απόφαση να πολεμήσει για να αποδείξει τους ισχυρισμούς της περί παράνομης αντιγραφής των τεχνολογιών της.

Τέλος, όταν το θέμα της συζήτησης ήταν ο ανταγωνισμός από το Android, ο Κουκ τόνισε ότι οι συσκευές της Apple μπορεί να διατηρούν μικρότερο μερίδιο της αγοράς tablet, «γεννούν» όμως την μεγαλύτερη διαδικτυακή κίνηση, απόδειξη ότι οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν περισσότερο από τα Android. «Δεν φτιάχνουμε τα περισσότερα, φτιάχνουμε όμως τα καλύτερα προϊόντα», είπε ο διάδοχος του Τζομπς. Οι προγραμματιστές Apple τείνουν να κερδίζουν περισσότερα από τους προγραμματιστές Android, επεσήμανε και είπε πως η Apple μπορεί να έχει στα σχέδιά της περισσότερη ελευθερία, θεωρεί όμως ότι η εταιρεία πρέπει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πελατών της σε ότι αφορά στην ποιότητα και την εμπειρία χρήσης, διατηρώντας τον έλεγχο.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024