Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Τι φέρνει η ψηφιακή έκδοση του περιοδικού Computer Για Όλους

To περιοδικό Computer Για Όλους εγκαταλείπει το χαρτί και από το τεύχος Ιουνίου 2013 θα διατίθεται αποκλειστικά σε ψηφιακή έκδοση. Ο αρχισυντάκτης του, κος Γιώργος Αθανασιάδης εξηγεί τι νέο προσθέτει στην εμπειρία ανάγνωσης ενός περιοδικού πληροφορικής κάθε μια από τις ψηφιακές του εκδόσεις.

To περιοδικό Computer Για Όλους εγκαταλείπει το χαρτί και, από το τεύχος Ιουνίου 2013, θα διατίθεται αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή.

Το μηνιαίο ραντεβού του περιοδικού με τους αναγνώστες του παραμένει σταθερό, με την ίδια συχνότητα έκδοσης (11 τεύχη ανά έτος), το Computer Για Όλους όμως, δεν θα είναι πια στα περίπτερα, αλλά στην οθόνη ενός υπολογιστή ή μιας ταμπλέτας.

  • Το Computer Για Όλους Digital διατίθεται από τον δικτυακό τόπο www.e-compupress.gr σε φορμά PDFμε κόστος 2,50 ευρώ ανά τεύχος ή 1,90 ευρώ σε φορμά ePub που διαβάζεται με το λογισμικό της Adobe, Adobe Digital Editions.
  • Επίσης, το περιοδικό διαβάζεται στην λεγόμενη έκδοση cloud από το e-planet.gr με κόστος 2,50 ευρώ. Για την ανάγνωσή του από τον browser, απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο (δεν υπάρχει έκδοση για download).
  • Τέλος, το Computer Για Όλους βρίσκεται στο newstand στο iPad, με κόστος 3,49 ευρώ ανά τεύχος. Στην ταμπλέτα της Apple, οι αναγνώστες μπορούν να εγγράφονται συνδρομητές για τρεις, έξι ή ένα 12 μήνες με χρέωση €9,99, €18,99 ή € 33,99 αντίστοιχα. To περιοδικό έχει ήδη διαθέσει τρία τεύχη και σε ψηφιακή έκδοση για το iPad με μηδενικό κόστος.

Ο αρχισυντάκτης του, κος Γιώργος Αθανασιάδης εξηγεί τι νέο προσθέτει στην εμπειρία ανάγνωσης ενός περιοδικού πληροφορικής κάθε μια από τις ψηφιακές του εκδόσεις.

«Η ψηφιακή έκδοση του Computer Για Όλους στο iPad φέρνει μια εντελώς νέα εμπειρία ανάγνωσης του περιοδικού, το οποίο, ενώ στο χαρτί είναι αναγκαστικά στατικό, εδώ οι σελίδες είναι διαδραστικές, και θα μπορούσαμε να πούμε ότι μοιάζουν περισσότερο με σερφάρισμα στο Internet. Δεν μιλάμε απλώς για ψηφιακό ξεφύλλισμα των σελίδων στην οθόνη του iPad. Σχεδόν σε κάθε σελίδα του ψηφιακού περιοδικού, ο χρήστης μπορεί να αγγίξει συγκεκριμένα και να αποκαλύψει πρόσθετο υλικό, όπως pop-up επεξηγηματικά κείμενα, να δει περισσότερες εικόνες, slideshow, animations ή κάποιο βίντεο, το οποίο θα παίζει μέσα στη σελίδα, ή σε full screen.»

Το Computer Για Όλους διατίθεται και στην λεγόμενη Cloud Edition από το e-planet.gr. Ο κος Αθανασιάδης εξηγεί σχετικά:

«Η cloud έκδοση του e-planet είναι στην πραγματικότητα μια on-line προσωπική βιβλιοθήκη του κάθε χρήστη. Μπαίνοντας με τον λογαριασμό του, ο αναγνώστης αποκτά πρόσβαση σε όλα τα τεύχη που έχει αγοράσει και μπορεί ανά πάσα στιγμή να διαβάσει όποιο θέλει.
Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η ανάγνωση των περιοδικών γίνεται μέσα από τον browser, και ο χρήστης δεν χρειάζεται να κατεβάσει κάποιον client ή κάτι άλλο. Αυτό προσφέρει το σημαντικό πλεονέκτημα, να μπορεί κανείς να μπει στην προσωπική του βιβλιοθήκη από οπουδήποτε, αρκεί να υπάρχει Internet.
Επιπλέον, επειδή ακριβώς πρόκειται για μια cloud πλατφόρμα, δεν εξαρτάται από το λειτουργικό σύστημα ή την συσκευή που χρησιμοποιείται -μπορεί να πρόκειται για PC ή Mac ή ακόμα, για tablet οποιασδήποτε πλατφόρμας (αρκεί να υπάρχει browser και πρόσβαση στο Internet).

Στην ψηφιακή έκδοση του Computer Για Όλους που διατίθεται για κατέβασμα από το e-compupress.gr, «ο χρήστης χρήστης κατεβάζει το αρχείο του περιοδικού τοπικά στον υπολογιστή του και το διαβάζει μέσα από τον ειδικό client Adobe Digital Editions. Η εμπειρία ανάγνωσης είναι ίδια με την cloud έκδοση, δεν απαιτείται σύνδεση στο Internet για την ανάγνωση (παρά μόνο για το κατέβασμα), ενώ επειδή ακριβώς χρησιμοποιούμε την τεχνολογία της Adobe, μπορεί κάποιος να διαβάσει το περιοδικό σε οποιαδήποτε συσκευή έχει κάνει Authorize μέσω του Adobe Digital Editions. Η συσκευή αυτή μπορεί να είναι ένας άλλος υπολογιστής, ή ακόμα και tablet, ή smartphone. Στην περίπτωση αυτή χρειάζεται το κατάλληλο πρόγραμμα ανάγνωσης αρχείων PDF που είναι κλειδωμένα μέσω του Adobe Digital Editions. Υπάρχουν πάρα πολλά τέτοια δωρεάν προγράμματα», εξηγεί σχετικά ο κος Αθανασιάδης.

Το Computer Για Όλους βρίσκεται στο κιόσκι της Apple στο iPad, με κόστος 3,49 ευρώ ανά τεύχος. Ποιο θεωρείτε ότι είναι το κίνητρο για την αγορά του;
«Το, μέχρι τώρα στατικό, χάρτινο, περιοδικό γίνεται μια διαδραστική εφαρμογή, η οποία προσφέρει πολύ περισσότερα στον αναγνώστη από την γραμμική ανάγνωση ενός άρθρου. Οι παρουσιάσεις των προϊόντων και οι δοκιμές μας αποκτούν «ζωή», ο αναγνώστης μπορεί να αλληλεπιδράσει με ένα προϊόν, να το δει και υπό άλλη προοπτική, να δει ένα βίντεο που έχουμε γυρίσει στα εργαστήριά μας ή ακόμα και να εκφράσει άμεσα τη γνώμη του. Αυτό μάλιστα, το είχαμε κάνει στο δεύτερο (δωρεάν) τεύχος μας, βάζοντας ένα ολόκληρο on-line και μάλιστα, με live ερωτηματολόγιο μέσα στο περιοδικό.
Επίσης, κάτι άλλο σημαντικό που πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι μπορεί κανείς να κατεβάσει όποιο τεύχος θέλει, αφού κανένα τεύχος δεν «μαζεύεται» από το ηλεκτρονικό μας περίπτερο. Τέλος, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, θα προστίθενται συνεχώς νέα χαρακτηριστικά στο περιοδικό που θα το κάνουν ακόμα πιο εντυπωσιακό και χρήσιμο για τον αναγνώστη. »

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ιμπόρα: «Έχουμε καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο στην Ευρώπη – Ήρθα στον Ολυμπιακό για να γίνω πρωταθλητής»

Ο Βιθέντε Ιμπόρα μίλησε για το ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που θα δώσει στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024