Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα λουκέτα και οι άνεργοι το ελληνικό «success story», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα λουκέτα και οι άνεργοι το ελληνικό «success story», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά σε κινέζους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας και να γίνουν μέρος του «ελληνικού success story». «Το ελληνικό 'success story' δεν είναι τίποτα άλλο από τα χιλιάδες λουκέτα στις επιχειρήσεις και εκατομμύρια ανέργους και φτωχούς» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλοντας «επιχείρηση πολιτικής εξαπάτησης της κοινωνίας» που «καταδεικνύει το πλήρες αδιέξοδο της κυβέρνησης».

Επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κινέζικη Ακαδημία Επιστημών, απ’ όπου κάλεσε τους κινέζους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας και να γίνουν μέρος του «ελληνικού success story».

«Το ελληνικό ‘success story’ που διαφημίζει στο εξωτερικό ο πρωθυπουργός δεν είναι στην πραγματικότητα τίποτα άλλο από τα χιλιάδες λουκέτα στις επιχειρήσεις, την έλλειψη ρευστότητας στην οικονομία, τους εκατομμύρια ανέργους και φτωχούς. Σε όλα αυτά, η κυβέρνηση έρχεται να απαντήσει με την ίδια ακραία πολιτική λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων, σε ακόμα μεγαλύτερη δοσολογία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας:

«Σε μια ακόμα απόδρασή του από τη μνημονιακή Ελλάδα, ο πρωθυπουργός επιβεβαιώνει την παντελή έλλειψη στρατηγικής της κυβέρνησης για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας και την έξοδο από την κρίση. Η επιχείρηση πολιτικής εξαπάτησης της κοινωνίας μέσα από επικοινωνιακά παιχνίδια δεν συνιστά πολιτικό σχέδιο για την οικονομία, αλλά καταδεικνύει το πλήρες αδιέξοδο της κυβέρνησης».

Τονίζει, επίσης, ότι «η προσέλκυση επενδύσεων, η ανάπτυξη και η στήριξη της απασχόλησης είναι έννοιες ασυμβίβαστες με το μνημόνιο, την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων και το ξεπούλημα των στρατηγικών εργαλείων ανάπτυξης της οικονομίας, που μετατρέπουν τη χώρα σε μια οιονεί αποικία χρέους των δανειστών».

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «η ακύρωση του μνημονίου και η αντικατάστασή του από ένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής και αναπτυξιακής συγκρότησης αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση».

Δριμύτατη επίθεση και από τους ΑΝΕΛ

Σε υψηλούς τόνους και η ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την επίσκεψη Σαμαρά στην Κίνα.

«Όταν ο κ. Σαμαράς βρίσκεται στην Κίνα σκέφτεται κάθε πρωί τους ανέργους, όταν επιστρέφει στην Ελλάδα επιστρατεύει όσους αγωνίζονται για το δικαίωμα στην εργασία.

» Όταν είναι στην αντιπολίτευση καταγγέλλει το μνημόνιο ως βασική αιτία της ανεργίας, όταν βρίσκεται στην κυβέρνηση το εφαρμόζει με θρησκευτική ευλάβεια, με αποτέλεσμα η ανεργία να έχει εκτοξευθεί έως τώρα στο 27%.

» Όταν βρίσκεται στην Ελλάδα υπόσχεται ότι θα πάει στο εξωτερικό να φέρει επενδύσεις, όταν πηγαίνει στο εξωτερικό το κάνει για επικοινωνιακούς λόγους και επιστρέφει στην πραγματικότητα με άδεια χέρια.

» Όταν ο κ. Σαμαράς αποκαταστήσει τη σχέση του με την αλήθεια και αποκτήσει επαφή με την πραγματικότητα ας εξηγήσει στον ελληνικό λαό πως είναι δυνατόν να συνεργάζεται με τους πολέμιους της μοναδικής πραγματικής κινεζικής επένδυσης στην Ελλάδα, την οποία υλοποίησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ως υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής συνεργαζόμενος με την Cosco για το λιμάνι του Πειραιά.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024