Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θέμα αυτo-εικόνας

Θέμα αυτo-εικόνας

Mία από τις πιο έξυπνες καμπάνιες που είδα πρόσφατα είναι η καμπάνια «Σκίτσα Αληθινής Ομορφιάς» του Dove. Kαι εξηγούμαι: Σύμφωνα με στατιστικές, ο τρόπος με τον οποίο περιγράφουμε τον εαυτό μας είναι δραματικά διαφορετικός από τον τρόπο που τις αντιλαμβάνονται οι άλλοι.

Mία από τις πιο έξυπνες καμπάνιες που είδα πρόσφατα είναι η καμπάνια «Σκίτσα Αληθινής Ομορφιάς» του Dove. Kαι εξηγούμαι: Σύμφωνα με στατιστικές, ο τρόπος με τον οποίο περιγράφουμε τον εαυτό μας είναι δραματικά διαφορετικός από τον τρόπο που τις αντιλαμβάνονται οι άλλοι.

Απ’ ό,τι φαίνεται λοιπόν εμείς οι ίδιες, είμαστε οι αυστηρότεροι κριτές της εμφάνισής μας. Το Dove® είχε την ιδέα να δημιουργήσει ένα κόσμο όπου η ομορφιά είναι πηγή αυτοπεποίθησης και όχι ανασφάλειας και γι’ αυτό το λόγο. Υπε΄ροχη ιδέα, δε συμφωνείτε; Έτσι διεξήγαγε ένα κοινωνικό πείραμα για να παρουσιάσει τον τρόπο που εκδηλώνεται το πρόβλημα. Μέσα από την ταινία μικρού μήκους, «Σκίτσα Αληθινής Ομορφιάς», το Dove διερευνά πώς οι γυναίκες βλέπουν τη δική τους ομορφιά, σε αντίθεση με αυτό που βλέπουν οι άλλοι. Δείτε το Video εδώ: www.facebook.com/Dove ή εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=XpaOjMXyJGk

O ζωγράφος είναι ο Gil Zamora, ένας καλλιτέχνης και εγκληματολόγος εκπαιδευμένος στο FBI, ο οποίος δημιουργεί σύνθετα σκίτσα εφτά γυναικών που είναι κρυμμένες πίσω από μια κουρτίνα, χρησιμοποιώντας τις αυτο-περιγραφές τους ως βάση των σχεδίων του.

Πριν από τη συνεδρία τους με τον καλλιτέχνη-εγκληματολόγο, ζητήθηκε σε κάθε μία από τις γυναίκες να περάσουν ένα σύντομο χρονικό διάστημα με μία άγνωστη γυναίκα, χωρίς να γνωρίζουν το λόγο. Ο Zamora, έπειτα, σχεδίασε σκίτσα παίρνοντας στοιχεία από τις περιγραφές των ξένων γυναικών.

Τα περισσότερα σκίτσα που σχεδιάστηκαν από την οπτική γωνία των ξένων γυναικών, έδειχναν μία πιο όμορφη, χαρούμενη, και συχνά, πιο σωστή εικόνα των γυναικών, κάτι που αποδεικνύει, πως όταν πρόκειται για την εμφάνισή των γυναικών, η μεγαλύτερη πίεση για την ομορφιά είναι η πίεση που βάζουν οι ίδιες στον εαυτό τους.

Παγκοσμίως, μόνο το 4% των γυναικών θεωρεί τον εαυτό του όμορφο (σε σύγκριση με 2% το 2004). Απίστευτο ε; Το Dove πιστεύει πως όταν οι γυναίκες αισθάνονται καλύτερα με τον εαυτό τους, αισθάνονται και πιο ευτυχισμένες και μέσω της καμπάνιας του θέλει να μας ενθαρρύνει να επανεκτιμήσουμε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον εαυτό μας. Να μια καλή αφορμή λοιπόν! Τι λέτε;

Υ.Γ. Χρόνια πολλά σας είπα;

vita.gr

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024