Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε λειτουργία οι νέοι σταθμοί του Μετρό σε Περιστέρι και Ανθούπολη

Σε λειτουργία οι νέοι σταθμοί του Μετρό σε Περιστέρι και Ανθούπολη

Στην κυκλοφορία δοθηκαν από τα ξημερώματα του Σαββάτου οι δύο νέοι σταθμοί του μετρό, στο δημαρχείο Περιστερίου και την Ανθούπολη. Τα επίσημα εγκαίνια έγιναν την Παρασκευή από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Στ.Καλογιάννη. Η διαδρομή Ανθούπολη-Σύνταγμα θα καλύπτεται σε 12 λεπτά, ενώ θα εξυπηρετούνται καθημερινά 50-60.000 επιβάτες. Δείτε τις αλλαγές σε λεωφορειακές γραμμές.

Στην κυκλοφορία δοθηκαν από τα ξημερώματα του Σαββάτου οι δύο νέοι σταθμοί του μετρό, στο δημαρχείο Περιστερίου και την Ανθούπολη. Τα επίσημα εγκαίνια έγιναν την Παρασκευή από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Στ.Καλογιάννη.

Η διαδρομή Ανθούπολη-Σύνταγμα θα πραγματοποιείται σε 12 λεπτά, ενώ θα εξυπηρετούνται καθημερινά 50.000 – 60.000 επιβάτες.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χατζηδάκης, τον Ιούλιο θα δοθεί στην κυκλοφορία η επέκταση προς το Ελληνικό, με τέσσερις σταθμούς, και το φθινόπωρο ο νέος σταθμός στο Χαϊδάρι. Επίσης, ο υπουργός ανέφερε ότι ξεπαγώνουν τα έργα στους οδικούς άξονες και σύντομα θα επαναλειτουργήσουν τα εργοτάξια.

Ο κ. Χατζηδάκης έκανε τη διαδρομή ανάμεσα στους δύο σταθμούς, μήκους 700 μέτρων, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του παρόντα στα εγκαίνια βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μάκη Βορίδη, επί υπουργίας του οποίου πριν από ένα χρόνο «ξεκόλλησαν» τα έργα των επεκτάσεων του μετρό και υπεγράφη η νέα σύμβαση με τη Siemens για τη σηματοδότηση του δικτύου.

Αλλαγές σε λεωφορειακές γραμμές

Με τη λειτουργία των δύο νέων σταθμών του Μετρό στα δυτικά προάστια επέρχονται τροποποιήσεις στις λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ, οι οποίες κατέληγαν στον σταθμό του Αγίου Αντωνίου.

Αναλυτικά:

  • Οι λεωφορειακές γραμμές «075-Σταθμ. Αγ.Αντώνιος- Αττικό Νοσοκομείο- Δάσος Χαϊδαρίου» και «731- Ανθούπολη- Στ. Αγ.Αντώνιος»συγχωνεύονταισε μία νέα γραμμή «731- Ανθούπολη- Στ. Μετρό Ανθούπολη-Αττικό Νοσοκομείο-Δάσος Χαϊδαρίου».

Τα δρομολόγια της γραμμής θα εκτελούνται ανά 15′- 20′, τις ώρες αιχμής.

  • Στη γραμμή «748- Χρυσούπολη- Ανθούπολη- Στ.Αγ. Αντώνιος» δεν θα εκτελείται το τμήμα της διαδρομής της επί της οδού Π. Τσαλδάρη, από τον νέο σταθμό «Ανθούπολη» μέχρι τον σταθμό «Αγ.Αντώνιος», ώστε η γραμμή να μετατραπεί σε τροφοδοτική του νέου σταθμού μετρό «Ανθούπολη».

Τα δρομολόγια της γραμμής θα εκτελούνται ανά 10′-15′, τις ώρες αιχμής.

  • Για τις υπόλοιπες γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ δεν προβλέπονται τροποποιήσεις στις υφιστάμενες διαδρομές τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι επιβάτες θα απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΣΑ (www.oasa.gr) και το τηλεφωνικό κέντρο 185.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024