Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Nissan

Nissan

Τη Γενεύη επέλεξε η Nissan για το ευρωπαϊκό ντεμπούτο της δεύτερης γενιάς του Note. H πολυμορφική πρόταση της ιαπωνικής φίρμας διατηρεί τις συμπαγείς διαστάσεις της, υιοθετώντας ωστόσο δυναμικότερα και δίχως καμία αμφιβολία πιο «ευρωπαϊκά» σχεδιαστικά χαρακτηριστικά. Πέρα από τις σχεδιαστικές επιλογές της Nissan, το Note δεύτερης γενιάς θα προσφέρεται με προηγμένες εφαρμογές ενεργητικής ασφάλειας, όπως […]

Τη Γενεύη επέλεξε η Nissan για το ευρωπαϊκό ντεμπούτο της δεύτερης γενιάς του Note.

H πολυμορφική πρόταση της ιαπωνικής φίρμας διατηρεί τις συμπαγείς διαστάσεις της, υιοθετώντας ωστόσο δυναμικότερα και δίχως καμία αμφιβολία πιο «ευρωπαϊκά» σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.

Πέρα από τις σχεδιαστικές επιλογές της Nissan, το Note δεύτερης γενιάς θα προσφέρεται με προηγμένες εφαρμογές ενεργητικής ασφάλειας, όπως το Blind Spot Assist, την ίδια στιγμή που το χαμηλό βάρος της νέας πλατφόρμας, η βελτιωμένη αεροδυναμική και το start&stop του βασικού εξοπλισμού, φροντίζουν για τον περαιτέρω περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου.

Περνώντας στους κινητήρες, η βενζινοκίνητη γκάμα του νέου Note διαμορφώνεται από τα τρικύλινδρα σύνολα του Nissan Micra. Ειδικότερα, στην ατμοσφαιρική του εκδοχή ο κινητήρας των 1,2 λίτρων αποδίδει 80 ίππους και 110 Nm ροπής, ενώ στην υπερτροφοδοτούμενη έκδοση άμεσου ψεκασμού η ισχύς αγγίζει τους 98 ίππους και η μέγιστη ροπή τα 142 Nm.

Τέλος, ο ένας και μοναδικός κινητήρας diesel χωρητικότητας 1,5 λίτρων παράγει 90 ίππους, καταναλώνοντας μόλις 3,6 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα και εκπέμποντας 95 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο.

Ουσιαστικές βελτιώσεις στο σύστημα κίνησης και μετάδοσης διαθέτει η δεύτερη γενιά του Νissan Leaf. Πιο συγκεκριμένα, ο νέος ηλεκτροκινητήρας είναι κατά 10% ελαφρύτερος και κατά 30% πιο συμπαγής, ενώ η αναβάθμιση του συστήματος ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση, σε συνδυασμό με τον περιορισμό των ενεργειακών απαιτήσεων από τα περιφερειακά συστήματα του αυτοκινήτου, αύξησε την αυτονομία του ηλεκτροκίνητου Nissan στα 228 χιλιόμετρα.

Οι εκδόσεις Nismo για το Juke και το 370Z παρουσιάζουν το δικό τους ενδιαφέρον, ενσωματώνοντας αναβαθμίσεις που υποστηρίζουν τα δυναμικά χαρακτηριστικών των δύο αυτοκινήτων.

Ισχυρότερο και συνεπώς ταχύτερο επιστρέφει το GT-R. Αποδίδοντας 550 ίππους επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 2,7 δευτερόλεπτα ή αν προτιμάτε κατά 0,1 δευτερόλεπτα ταχύτερα σε σύγκριση με την έκδοση του 2012.

Τον φιλόδοξο διάδοχο του μέχρι σήμερα γνωστού Nissan Murano, αποτελεί το Resonance Concept που φιλοξενεί η 83η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

To Resonance ξεχωρίζει χάρη στις εκκεντρικές σχεδιαστικές επιλογές του αμαξώματός του. Η κεντρική εισαγωγή αέρα, τα φωτιστικά σώματα, ακόμη και η γραμμή της οροφής επιδεικνύουν χωρίς περιστροφές τη φουτουριστική… διάθεση των σχεδιαστών της Nissan.

Αντιθέτως, το εσωτερικό επιχειρεί να «προσγειώσει» τις προδιαγραφές του Resonance στην πραγματικότητα, χωρίς αυτό να σημαίνει, βέβαια, ότι λείπουν οι προηγμένες τεχνολογικά εφαρμογές και η γνώριμη, για ένα concept car, πολυτέλεια.

Για την κίνηση του φροντίζει ένα υβριδικό σύνολο, το οποίο συνδυάζει τη λειτουργία ενός συμβατικού κινητήρα βενζίνης μικρού κυβισμού με ένα ηλεκτρικό μοτέρ.

Η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μπαταρίες ιόντων-λιθίου, ενώ η μετάδοση της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς πραγματοποιείται με τη βοήθεια ενός αυτόματου κιβωτίου συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων.

Γ.Α

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024