Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έρευνα: Γιατί «έκοψα» το Facebook

Έρευνα: Γιατί «έκοψα» το Facebook

To 61% των Αμερικανών ενηλίκων μελών του Facebook δεν χρησιμοποίησαν το Facebook επί εβδομάδες και 27% πρόκειται να ξοδέψουν λιγότερο χρόνο στο μεγαλύτερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης το 2013. Ωστόσο, τα δύο τρία παραμένουν μέλη, σύμφωνα με την νεότερη μελέτη του ανεξάρτητου αμερικανικού ινστιτούτου Pew Internet Research Center.

To 61% των Αμερικανών ενηλίκων μελών του Facebook δεν χρησιμοποίησαν το Facebook επί εβδομάδες και 27% πρόκειται να ξοδέψουν λιγότερο χρόνο στο μεγαλύτερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης το 2013. Ωστόσο, τα δύο τρία παραμένουν μέλη, σύμφωνα με την νεότερη μελέτη του ανεξάρτητου αμερικανικού ινστιτούτου Pew Internet Research Center.

Τα κυριότερα συμπεράσματα της μελέτης συνοψίζονται στα παρακάτω:

  • 61% των μελών του Facebook σήμερα δήλωσαν ότι κάποια στιγμή έκαναν οικειοθελώς ένα «διάλειμμα» από την χρήση του Facebook για μια περίοδο αρκετών εβδομάδων ή και περισσότερο.
  • 20% των ενηλίκων χρηστών του Διαδικτύου στις ΗΠΑ που δεν χρησιμοποιούν σήμερα το Facebook είπαν πως κάποτε έγιναν μέλη, αργότερα όμως το εγκατέλειψαν.
  • 8% από αυτούς που δεν χρησιμοποιούν πλέον το σάιτ διατηρούν το ενδιαφέρον συμμετοχής στο κοινωνικό δίκτυο κάποια στιγμή στο μέλλον.

Από αυτούς που έφυγαν για κάποιες εβδομάδες από το Facebook (61%) χωρίς ωστόσο να το εγκαταλείψουν εξηγούν την απόφασή τους. Οι περισσότεροι (σε ποσοστό 21%) δήλωσαν πως ήταν πολύ απασχολημένοι με άλλες ασχολίες για να μπουν στο Facebook ή ότι δεν είχαν αρκετό χρόνο για να το κάνουν. Το 10% εξήγησε πως δεν είχε ενδιαφέρον, δεν έβρισκαν συναρπαστικό το περιεχόμενο (10%), ότι περιείχε πολλά κουτσομπολιά ή δραματοποιημένο περιεχόμενο από τους «φίλους» τους (9%) ή εκδήλωσαν έτσι την ανησυχία τους ότι ξόδευαν πολύ χρόνο στο σάιτ και χρειάζονταν ένα διάλειμμα (8%).

Εντούτοις, η μελέτη σημειώνει πως το Facebook παραμένει πρώτο σε ποσοστό συμμετοχών μεταξύ των ενηλίκων Αμερικανών online. Τα δύο τρία (συγκεκριμένα το 67%) είναι μέλη του Facebook, όταν τα αντίστοιχα ποσοστά στο επαγγελματικό LinkedIn και στο Twitter για το 2012 είναι αρκετά χαμηλότερα (20% και 16% αντίστοιχα).

Κάποιοι από το 20% των χρηστών του Διαδικτύου που έγιναν μέλη, αργότερα όμως το εγκατέλειψαν αιτιολόγησαν την απόφασή τους (όχι όμως τόσοι ώστε να αναφέρονται αναλυτικά τα ποσοστά τους). Ωστόσο, το Pew Internet Research Center διέκρινε πως οι λόγοι που το εγκατέλειψαν ήταν οι ίδιοι με αυτούς που έκαναν μια παύση στο παρελθόν (είπαν ότι το Facebook «είναι για κουτσομπολιό», «δεν μου αρέσει», «δεν είμαι κοινωνικός/-κή», «ο λογαριασμός μου παραβιάστηκε», κ.ά.).

Παρά το γεγονός ότι είναι πολλοί οι χρήστες του Facebook που αναπροσαρμόζουν προς τα κάτω τον χρόνο που αφιερώνουν στο σάιτ, τo 92% των μελών του Facebook διατηρούν το «προφίλ» τους.

Από την μελέτη προκύπτει επίσης πως, το 26% (1 στους 4) θα περιορίσουν την χρήση του Facebook το 2013, όταν το ποσοστό όσων δηλώνουν πως θα την διευρύνουν περιορίζεται στο 3%. Το 69% θα διατηρήσουν την συμμετοχή τους στα ίδια επίπεδα. Τέλος, οι νεότεροι (18-29 ετών) είναι πιθανότερο να ξοδέψουν λιγότερο χρόνο στο Facebook, όταν η πλειονότητα συνολικά θα διατηρήσουν την χρήση του στα ίδια επίπεδα.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024